Софт Уни на 16год? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Софт Уни на 16год?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1227 пъти
Здравейте, аз съм момче на 16 години и смятам да се запиша в софтуни за да мога да имам професия когато завърша.
ИМАМ ИЗВЕСТЕН ОПИТ И ЗНАМ С КАКВО СЕ ЗАХВАЩАМ.
Какво е вашето мнение за Софтуни?
Смятате ли че правя добър избор?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2bb93fc738
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не може да ти замени академичното образование, не се занимавай с глупости!
Ще станеш кодер от най-ниско ниво. Занаятчия, един вид. С годините можеш да надобрееш, но не е сигурно. До едно елементарно фурие-преобразование да опреш, или до лапласова трансформация, или нещо друго подобно, и веднага клякаш, понеже тези неща няма да са ти фундаментално ясни. Да не говорим за моделирането на физически или финансови процеси, ако се хванеш примерно в автомобилостроенето или в банковото дело да програмираш.
Изкарай си висшето, тук или в чужбина, няма да сбъркаш! Не се хващай на рекламите и хвалипръцковщината на тоя селянин Наков...
Ако не искаш да станеш америкън стайл тъпак, естествено...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 07f9f3d76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, може да го караш и дистанционно докато завършиш средното си образование. Може би вече си разбрал, че в ИТ сферата знания не се ограничават само до един източник. Дали Софтуни или друго учебно заведение, ще търсиш информация и от други сайтове, за да се образоваш повече.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ff0ec5ba12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако те влече да се занимаваш с гейове - там е твоето призвание. Ако искаш да научиш нещо - има Интернет, книги, форуми, чатове.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d168165674
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смятам, че Софт Уни дават добре подредени материали и ако имаш желание можеш да имаш доста добро ниво за джуниър, но в крайна сметка дали ше си посредствен кодер или добър професионалист не зависи от Софт уни или от някой университет, а от теб.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 56fa16e444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Работя в бранша и вече имам над 10 години опит, водя се старши програмист и мога да ти кажа едно нещо със сигурност - каквото и да правиш, където и да учиш - най-важното е да учиш сам.
Няма значение кой какво те "учи", важно е в момента, в който научиш нещо да го приложиш на практика. С много малко знания можеш да почнеш разни дребни проекти за забава. С правенето се учи най-много.
Не казвам, че академичното обучение не е нужно. Аз съм завършил университет и вярвам че имаше много ценни неща, които просто не можех да оценя на място. Години по-късно се връщам назад в лекции и след години практика намирам ценни съвети, които просто са изисквали от мен да мина един определен път преди да разбера.
Съветът ми е да се хванеш първо сам за година-две и да направиш разни любителски проекти. Да разбереш какво точно те интересува. Web неща ли те интересуват, бизнес софтуер ли искаш да правиш, app-ове или игри. Пробвай всичко, забавлявай се и като напреднеш малко сам - тогава тъкмо ще ти е дошло време за университет.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 23e02fb2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От Автора: имате ли някакви други предложения освен Софтуни?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 99db7ee7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, добра идея е, но помни, че 99% от всичко, което ти трябва, ще го учиш сам, а академии, университети и курсове са, просто за да ти дадът насока и да те оценят, за да знаеш, какво трябва, да подобриш. И ученето, е почти безмислено, ако нямаш солидна практика. Т.е. - пиши код и решавай сложни проблеми, докато не те боли главата и не почнеш, да сънуваш за решенията им.
Научи нужните неща, практикувай, търси си работа, още преди гимназията. Намери си приятели, който също като теб се занимават с това, дори да не са на твоята възраст или от твоята среда. До две години, ще си научил, че всичко го учиш сам. В това влизат и цялата математика и теория, които би получил от родните ФМИ-та.

"Ще станеш кодер от най-ниско ниво. Занаятчия, един вид. "
Освен, ако не целиш да станеш професор, ще си занаятчия. Ще работиш и ще получаваш пари, защото прилагаш много специфични знания и умения. Ако ти е силна страст, ще ти е и хоби. Май прекарал прекалено много време в академичната среда и си мислиш, че преследваш някакви "висши цели за научката и човечеството" - ако е така, то браво на теб.

Авторе, винаги можеш, да запишеш информатика, на по-късен етап, но винаги, можеш да научиш и "нужната математика", чрез курсове или книги.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da612d14fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Софтуни е точно за тебе. Висшето е за тези, които не искат да учат, а само да получат една диплома. А в тази професия дипломата е абсолютно излишна.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f92c7511f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До Автор - Предложението ми е да седнеш и да се научиш, да правиш неща още от сега. Цялата теория, цялата математика, всички упражнения - всичко го има в интернет. Всеки се интересува от 4 неща:
Какво можеш да правиш, какво си правил, може ли да се разчита на теб и как е работата ти в екип. Дипломата ти стига, за стажанстка позиция. Нагоре ... дажи и 12 клас не му пука на някого. Моят съвет - прекарва МИНИМУМ 40 часа на седмица в учене, кодиране и задачи, като не се даваш почивка, по-дълга от 2 дена, освен, ако не си в болница и не можеш да си ползваш ръцете. Лично, бих ти казал, да захвърлиш всичко и две години, да работиш по 10-2 часа на ден, всеки ден, ако е възможно, да насмогваш с училище и не ти се налага, да работиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c0e0e9f26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имат си цял екип , който се грижи да намери работа на топ студентите там. Тоест ако имаш над 5.20 - 5.50 след завършването си те ще ти намерят работа в някоя от компаниите спонсори. Но ти трябват пари .. един курс е между 350 и 500 лева. А за да завършиш ти трябват десетина.

Аз съм на 17 и карам там от около 2 години. Познавам хора които са завършили и им намериха работа. Не е най хубавата ама като за без стаж става. Имай впредвид че няма да си намериш работа за над 2к веднага щом завършиш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7fd249a36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 5, би ли споделил идеи за любителски проекти? Винаги ме е затруднявало, когато опитни програмисти като теб съветват „Трябва да имаш портфолио, пълно с лични проекти, за да те забележи работодателят.” Винаги се чудя как може един начинаещ програмист да си ги измисли сам тези проекти, откъде да взема идеи какво да изпрограмирам?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cf1ef1f97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 - Първият ми съвет е, да не ползваш. "изпрограмирам" в какъвто и да е контекст.

Като за начало, почни с бледи копия на известни апликации, игри и прочие. Отделно има около 1 милион отворени проекта, на които им трябват хора и са готови, да вземат кого да е, стига да прави нещата за без пари.
Като за начало, почни с нещо много елементарно. Примерно - програма, която да инвентаризация всички книги у вас. Да вземе автор, заглавие, брой страници, жанр и ISBN, ако има такъв. Вкарва ги собственоръчно, след което добави функционалност, за филтриране по име, автор и жанр. И после, добави възможността, да се складират трайно в база от данни. Може да се пробваш, да си направиш опростен, но функционален интерфейс под формата на уеб сайт. Ето нещо което изглежда "не чак толкова сложно" но ще ти отнеме известно време, поне в началото. А и не забравяй да правиш правилното наименуване, unit тестове, да коментираш правилно кода и да водиш "някаква" документация. Сложи всичко GitHub(или каквато и а е система) и с е опитай, д а качиш системата на сървър. Можеш да пробваш, да направиш" mockup" с 200 000 книги примерно (как да направиш това - ами твоя задача е да откриеш). Тогава ще трябва да сортира правилно. Направи това и още 10 други, по възможност в екип, дори Ася за open source начинания и ще станеш "търсен кадър".

Успех с начинанието. Ако задачата е ти харесва - то направи нещо друго. Просто вярвам, че е добър старт, ко нямаш нищо насреща.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: df537d0957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей!
Чудесно е, че си толкова амбициозен и целенасочен! (: Надявам се да не отдаваш прекален голямо внимание на негативните коментари - курсовете по програмиране са чудесен начин да оползотвориш свободното си време, независимо дали след време ще продължиш в тази насока или ще потърсиш друго поприще. Едва на 16 години си, имаш още 2-3 години преди да завършиш средното си образование - дотогава можеш да посещаваш курсове, а след време да запишеш висше в тази насока, ако желаеш диплома за висше образование.
Относно СофтУни - чувала съм както добри, така и негативни отзиви. Първите надделяват - цените са приемливи, имаш възможност за дистанционно обучение, материалът е добре поднесем (по мнение на курсисти). Курсът за основи на програмирането е безплатен, така че не ти коства нищо да се пробваш.
Друго място е Международна компютърна академия IT Step;
Sofia Hub.
Погледни и за Telerik Academy.
Има често изложение на хората, работещи в ИТ сектора. Потърси в интернет Код: Motion. Лекторите бяха предимно млади хора, успешни, които на 16-17-18 са работили по собствени проекти.
Успех!

Д. С.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker