Реализация със специалност „Книгоиздаване”? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Реализация със специалност „Книгоиздаване”?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2086 пъти
Здравейте хора! Имам един важен въпрос. 12. клас съм и много искам да запиша тази специалност. Обожавам книгите и всичко свързано с тях. Винаги съм искала да се занимавам с нещо такова, но всички ми казват, че няма да мога да се реализирам, заплащането е ужасно и т.н. Моля за съвети от компетентни хора, които работят това или някои информирани. Благодаря! <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5dada965e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да се занимаваш с 'нещо такова' - обясни какво е то :)

Реализация - каквато си намериш. Работа в издателство, но забрави да си редактор, те завършват филология, преводач -също, работа като мениджър в издателство - не е нужно да учиш книгоиздаване.
Има едно голямо издателство в България, което вкарва най-много книги на пазара ни, другите издателства са по-малки или тясно специализирани. Работата в голямо и хубаво издателство като всичко в България - е на база връзки, приятелски или семейни.

Обясни какво е това 'нещо такова' с книгоиздаване, защото, за да работиш в издателство и процесите свързани с издаване на книги - не ти е нужна тази специалност, от нея - единствено, ще ти е интересен предметът 'История на книгоиздаването', преподавателката е много начетена и изискваща жена, асистентът й също.

Има УНИБИТ, за който съм чувала добри отзиви, има филологии в СУ, в които се застъпват, изключително много, литературните произведения от съответната държава, което ще ти хареса, след като обичаш книгите.

Не очаквай големи пари от работата с книги, освен ако не си автор на бестселър и то - екранизиран.

И тук ще те посъветвам - учи това, което ти е страст и не позволявай на преподаватели, колеги и обстоятелства да убият ентусиазма ти.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 85f03a3057
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Общо взето искаш да работиш във акредитирано 'издателство'.

На пример, аз написвам книга. Да, обаче за да се издаде трябва да се регистрира и да й се даде конкретен лансиран номер който потвърждава авторско право.

Работата е там че ако има къде да научиш тази 'техника', то това:

1. Би ти изисквало да намериш издателство да ти покаже практически как стават нещата.
2. Не виждам за какво толкова са нужни 4 години.

Ако запишеш да учиш библиотекарство или книгоиздаване, общо взето със сигурност ще научиш много от обща култура. Колко обаче има възможност за реализация, това е друг въпрос. Другото нещо е че търсенето / предлагането и прочие вървят във крак със времето.

Това с което искаш да се занимаваш ми каза че обичаш да четеш. Първо големи уважения за това! Малко хора във България го правят.

Търсенето на книга на хартиен носител във днешно време като цяло бива измествано със технологични носители. Това ще рече и че доста материал вече се предлага или онлайн във интернет, или на носители като четци например като - Киндъл.

Всъщност исках да поръчам Киндъл четец за сестра ми и се разправях със компанията Амазон по телефона, защото купих киндъл и нямаше опция на Български за да може сестра ми да е с удобство. От компанията ми казаха че не предлагат на Български език, защото пазара за книги във България не е развит и няма кой да си плаща за да ги купува.

Пазара за КНИГИ, НЕ Е РАЗВИТ ми казаха!!

Друга статия от евробарометър също ми каза преди време че в изследвване, населението във България е на последно място във ЕС по купуване на книги.

Представи си.

Много функции минават вече електронно, а много дисциплини и се пробутват без реализация просто за да имат университетите приходи от такси.

Според мен помисли и прецени. Безнес е добра опция също. Ако това пък те грабва, давай!

Всъщност мнението ми цели само да ти разшири мирогледа и да прочетеш друга гледна точка. Ти си знаеш кое е добре за теб.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 15f13eddb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За жалост са напълно прави...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3674cef002
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз учих книгоиздаване. Както казаха - от гледна точка на обща култура изобщо не е зле. Особено за човек, който се интересува от книжнина, писменост - интересно е.
Междувременно обаче е пълна загуба на пари и най-вече време. Не ти върши работа в общи линии за намиране на работа - просто посочва да бъдещите ти работодатели, че обичаш книгите и следваш мечтите си. Както и че си склонен да си губиш времето с излишни знания, обогатявайки уж общата си култура. :)
Не ти дава практически знания, които като започнеш работа да ти осигурят някакъв комфорт. Който когато и да те наеме ще си те обучава, защото ти реално няма да имаш грам знания какво да правиш.
Аз прекъснах, за да работя, запознах се с хора в издателския бранш и се уверих, че съм имала много неогранизирана мечта - всъщност аз исках да бъда редактор, а книгоиздаването не ти помага за това. Но после се оказа, че редакторството в БЪлгария хич не е нещо което искам да е мое, затова сега си работя нещо съвсем различно. Книгите си останаха хоби. :-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker