Лабиринтът в който се намирам-какво да кандидатствам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Лабиринтът в който се намирам-какво да кандидатствам
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1096 пъти
Здравейте мили читатели, аз съм момиче на 15 години и съм доста объркана относно това какво точно да кандидатствам в паралелка съм с биология и химия, преди бях в хуманитарна (история, география, бел) но когато разбрах, че трябва да държим изпити по тези предмети се махнах от паралелката исках да кандидатствам с психология това ми беше голямата страст 3 години подред гледах такива филми, четях за различните психични растройства, но ето че се преместих. Класът ми харесва всичко е добре, но точно това, че психологията още ми е фетиш и трудно се намира работа с тази професия в друга държава, а медицинските лица се търсят навсякъде. И този въпрос какво да кандидатствам възникна в мен, когато една приятелка ми каза, че от другата година (10ти клас) ще започне със частните уроци по биология и химия, а аз се запитах какво ще правя с бъдещето си по кои предмети да ходя на частни. Харесват ми специалностите мед сестра(операционна) и ренгенов лаборант, но се питам дали да не е някоя по-отговорна, която пак до някаква степен ще включва психология например за лекар (невролог). Чувствам се като в лабиринт без изход. Ето и моя въпрос това което има преспектива или това, което ни харесва(психология) трябва да изберем. (Биологията и химията също са интересни, но п-я повече ме влече). Благодаря, че отделихте време за мен и съжалявам, ако съм допуснала правописни или пунктуационни грешки, но бързам. :)
Моля модераторите да бъде публикувана историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 90761baeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психологията може да ти е като хоби, щом ти е интересно- чети си. Избери си професия, настъпвай сериозно да се докажеш, за да имаш самочувствие и удовлетворение после. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 08040c60e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много видове професий с психология не е само клиничната психология и училишната така че едва ли ще е трудно да си намериш работа и да добавя може и за терепевт да учиш (пак има много видове) и психологията влиза в нея и може и за психиатрична сестра да учиш просто се разрови малко в нета

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b0cdd0082f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз много исках да уча психология, но майка ми ми каза, че психологът не може да храни къща. Приех го много лично и реших да запиша съвсем различна специалност. Остават ми две години да завърша, после може би ще запиша и психология по интерес. Намерих това като компромисен вариант, защото искам да вникна в този предмет, но не го чувствам като задължителна професия. И така, уча куп математики, търся работа по специалността, искам и ще се развия в избраната сфера, но продължавам да чета книги и учебници по психология. Може да се каже, че го приемам за хоби, изпитвам удовлетворение да научавам повече за психиката на човека. Искаш да си психолог или искаш да си запозната с психологията? Обикновено е вярно, че психолозите не намират работа лесно, но е хубаво да вярваме, че имаме шанс да успеем в желаната специалност. И съдбата може да ти се усмихне, бъди уверена. Да си призная, мен ме спря един голям мой страх, че ако нещо се случи и остана самотен родител, няма да се справям финансово. Глупаво е да ни спират страхове, но ако не можем да ги преборим, трябва някак да ги избегнем. Можеш да станеш учител по психология. Можеш да учиш за психиатър или невролог. Медицинските специалности също са свързани с даването на помощ на хората, но са по-тежки и мисля, че не всеки може да издържи на напрежението. Имаш още време да помислиш, не бързай, само защото някои от приятелите ти са се ориентирали по-рано. Изборът е важен и повечето ти връстници се намират в същия лабиринт. Следващите години ще забележиш, как много от тях ще сменят решението си през ден и ще се чудят на какъв урок да НЕ ходят. Между другото, аз влязох в една тежка специалност, в която се влиза трудно и го направих без да съм ходила дори на един частен урок. Подготвих се напълно сама, защото вярвах в себе си през цялото време и не мислих, че частните уроци са задължителни. Няма точно определени стъпки, по които да се движиш. Намери своя собствен начин да се подготвиш и да извървиш пътя си така, както желаеш. Това, че приятели са започнали да ходят на уроци, че са решили каква ще е втората им матура и къде ще кандидатстват, не трябва да те притиска да правиш тези избори точно тази година. Познавам почти завършили лекари, които едва в 12 клас са решили да кандидатстват медицина и са се справили добре. Махни тези граници от съзнанието си, това е твоят живот. Няма такова понятие като трябва. Убедила съм се, че човек с желание може да пребори всичко, само защото не се съмнява в избора си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ff8e0c2f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следвай психология и сбъдни мечтите си, вместо да губиш излишно време, лутайки се измежду толкова специалности, за които ми се струва, съдейки по горенаписаното, че не си подходяща. Съветвам те да не слушаш хората, а сърцето си.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8b8df21170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Блатодаря много за дадените съвети -от авторката :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker