Математика... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Математика...
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1393 пъти
Наистина не знам какво да правя с този предмет. Нищо не разбирам. Препоръчайте ми нещо, защото какво ли не съм пробвал. Уча. се - не става, пак нищо не разбирам! Просто е ужас, седми клас съм и математиката ще ми трябва, за да кандидатствам (и то в езикова, каква ирония... ), а досега имам трагични двойки и тройки, все още не са много, учителката май ме щади, но това няма да ми помогне много... Щом Уча. се не сработи се чудя дали си струва да ходя на частни уроци. А и трябваше да сменям училището, защото в старото всичко беше наопаки. Изобщо не е приятно, когато учителите гледат все към теб. Е, или поне по математиката. С останалите предмети съм добре, поне за момента. Обаче кошмарните алгебра и геометрия (съвсем скоро ще се сблъскам с моя враг от 5-ти клас, всички тези кошмарни кубове, триъгълници, паралелепипеди... ) винаги идват, макар и не заедно... А като се замисля, че имам и матури. Вие как успявате (или успяхте, ако чете някой по-възрастен) да се справите с математиката? Знам, че сега най-вероятно ще изглеждам като идиот, но наистина се нуждая от помощ. Никой в семейството не е добър с математика, баща ми беше надежден, но не може да обяснява като хората, а майка ми разбира от всичко, което не ми трябва (Химия, Биология и т. н. )...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 53159a40ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми помогнаха частните уроци, но попаднах на много добре обясняваща учителка.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cccacef9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма гаранция, че частен учител ще ти помогне, но си длъжна да опиташ. До 7-ми клас математиката ми се струваше като кошмар, в гимназията попаднах на добър учител и изведнъж предмета стана разбираем. Математика се учи с решаването на задачи, понякога се учи с дълго мислене върху задачи. Когато впрегнеш мозъка си да решиш задача, ти реално научаваш много, защото питаш учители, приятели, познати и пъзелът се нарежда. Няма как да се научиш, докато продължаваш да се отчайваш и още в самото начало на задачата заявяваш, че тя не е по силите ти. Пробвай се, мъчи ги, задавай въпроси, чети учебника, гледай примерите, решавай повторно задачите от часа и математиката ще започне да добива смисъл за теб.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0480cbd683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С учене и уроци.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eb4289f59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Леле... Тъкмо влизах в този сайт, за да споделя проблема си по математика... И ето! Не съм сама! Аз също съм 7-ми клас. Не мога да се справя на тестовете. Ходя абсолютно всяка седмица на частни уроци, защото учителя ми и той не знае какво обяснява... От уроците разбирам всичко. За 1 час наваксвам всичко пропуснато. Дойде време за контролно, заваряват двойките... Много ми е гадно... Не знам аз ли съм тъпа или той ме мрази... Другите предмети са ми добре... Нямам големи затруднения там но тази математика...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0c0cb60171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Гледай уроци на английски, ако го знаеш. Там нещата са обяснени сравнително по-добре, с повече примери и т. н

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 18462f3a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря за съветите, ще пробвам с частните и английските уроци! Едва ли ще стане по-зле.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7a97f720fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Нека, да ти обесня набързо:

Имаш едни формули, които решават едни задачи. За всяка задача си има формула и е много лесно, един път, след като хванеш принциа, да решиш тези задачи. Просто решавай, като папагал и след време, ще ги решаваш бързо и точно. Може и да не може, да ги обясниш или да разбираш смисъла зад това, защо изобщо го правиш, но не е това, коеот ще ти даде 6тица.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6de1c8a80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спокойно, пич аз вече съм 8-ми клас и като теб супер много се притеснявах на матурите понеже по математиката съм много зле. Едвам ми оставиха тройка на завършване
то в седми клас. Дойде ред на матурите не трябва въобще да се притеснаваш аз ограждах само Б и скалъпих тройката. И от второто класиране влезнах в езиковата обаче и сега по математика съм кръгла 0. И вече не знам какво да правя затова лятото ти след седми клас започни да ходиш на частни и всичко ще е ОК(И да ако нищо незнаеш ограждай само Б и има по голяма вероятност да искараш 3)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7a97f720fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От 7

Виждам, че на някого не му е харесало. Но нека да обесня - Ако математиката не ти върви, ще ти трябва солидна мотивация, за да я разбереш. Ако кариерното ти развитие, няма да изисква математически умения, то е пълна загуба на време, нерви и пари, да ходиш а 60 частни урока на семестър, за да "разбереш". Зуби си задачите и решаването им, докато не си получиш оценката. Другото са глупости.

Впрочем - аз обичам математиката и работя с нея всекидневно. В училище бях на другия полюс - езици, история, литература - пълна леш ми бяха и ги мразех, ама ги зубрех, какво да правя. И със зубрени имах 5тици и 6тици (повече 5ци). Днес не помня и едно стихче, ама ги знаех наизуст, заедно с рецензиите и поне по 2 есета на творба. Беше ми по-лесно, да се науча, да "мамя", като ги наизустя, вместо да ги "разбирам". А и всичко беше доста типово. 90% от есетата ми включваха едни и същи заучени фрази. Честно казано, ползвах шаблони като "Лирическият герой, описан от (име на автор), търси своето място в екзистенцаилната месомелачка, на привидно лишения от нравственост и надежда сват на (име на творба). (Главен или значим герой) е събирателен образ, описващ (най-често българина, но може да е борец за свобода) през (периода, в който е писано произведението). " или нещо от тоя род.
С две думи, винаги пишех едно и също есе, но само променях данните. Беше далече полесно за учене, отколктото врелите-некипели на даскалкато.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker