Висше образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 862 пъти
Здравейте.
В 12 клас съм, момиче и вече трябва да мисля за университет. Проблемът е, че нищо не ми харесва и не знам какво искам.
Не съм наясно и как седят нещата в университет. Всички от семейството ми са със средно образование, няма кой да попитам какво точно се прави, изисква и.... сигурно ще ми се смеете, но дори не знам и как се оценява и кога има ваканция и учебната година започва и свършва, все едно съм индианец в цивилизацията. Иронията е, че от класа ми никой няма да се бори за висше, което ме прави единствената заинтересована. Всички ми казват, че нямало смисъл да уча, но не смятам така.
На всичкото отгоре и нямам много финансови възможности, от което много ме е страх... Искам да си намеря работа след време, за да мога да се издържам, защото ще ми е неудобно да взимам пари от нашите, но не знам как ще уча и постоянно го мисля това.

Моля да не ми се подигравате, а ако е възможно да ме упътите и обясните по-важните неща, които ще са ми от полза. Ако някой иска да сподели как е било при него в началото, много ще се радвам. Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0c858eb8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, авторке! Зависи какво искаш да учиш-финанси, банково дело, педагогика, военно дело, информационни технологии, математика, програмиране, инженерство, право! Аз завърших Бакалавър-"Радиокомуникационна техника и технологии" в Шуменскияя университет миналата година! Семестъра започваше на 15. 09, понякога го изтегляха в началото на септември, в зависимост от празниците, а свършваше на 20. 12! През януари е изпитната сесия, през февруари е поправителната, а през септември е ликвидационната! След 03. 03 март започваше новия семестър, а свършваше в началото на юни! През юли беше изпитната сесия-виж в сайта на университета-shu. bg! Само тук са всички графици за часовете и изпитите! Всички други сайтове на родните ни университети не предлагат такава подробна информация! Семестъра струваше 275 лева! И сега е толкова, но някои специалности вече са закрити, защото няма студенти! Тук има преподаватели, а не учители, обръщението им към студентите е "колеги", но студентите нямат право да ги наричат така! Най-ниската степен е "главен асистент, " "доцент доктор", "професор доктор"! Когато един преподавател напише и издаде свой учебник, той става доцент! А докторска степен се придобива след написване и защита на докторат! Това разбира се, изисква да имаш и Магистратура! Общо взето това е йерархията в преподавателското съсловие! А при студентите освен, че трябва да се явяват на изпити, също така трябва и да съставят проекти, които всеки преподавател оценява според материала, вложен в тях! А и самите преподаватели са дошли от Военното училище в Шумен и са създали "Факултета по технически науки"- в сайта ще видиш и биографиите им, както и останалите факултети! А и по всичко си личи, че вашите не могат да се мерят с преподавателите, тъй като нямат и тези знания! Ето един пример: "Преди години, когато беше ерата на мобифоните, сигнала не беше шифрован, т. е. беше на УКВ честота, а всеки, който има радио можеше да слуша всички разговори, тъй като мобилните клетки работеха в УКВ обхвата! Докато сега това е невъзможно, тъй като се използват и кодове, които шифроват всеки разговор! " Аз това дори не го знаех, а и тогава не всеки имаше мобифон-имаха само бизнесмените, тъй като и услугата беше много скъпа! Има и още много примери, но мисля, че този е доста изчерпателен, за да разбереш, че вашите са боси по много неща! А ти си реши какво ще следваш! Желая ти успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker