Много се колебая - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Много се колебая
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 992 пъти
Здравейте, пиша темата с надежда за адекватни и изчерпателни отговори, които да ми помогнат. 11 клас съм, притеснявам се, че няма да имам време за курсове и такива допълнителни подготовки, поне трябва със сигуност да реша едно нещо и да започна, а аз се чудя и не знам колко още време ще продължи това. Преди време избрах, че ще кандидатвам медицина, после разбрах, че като ученичка в паралелка без биология и химия няма да стане (исках в Англия, 5-годишна програма). Като момиче дали няма да ми е проблем ако толкова време уча и т. н. После реших за медицинска сестра, харесва ми наистина, обичам да помагам, много би ме удовлетворявала тази професия, за учителка съм се чудела, върнах си мислите и за старото право. Като цяло през всяка професия съм изминала, изчела и не мога да реша просто. Искам професия, където мога да се издигна, да имам име зад себе си, да знам за какво работя и така. Вие как решихте какво да работите ( нещата за които сега се колебая са: медицинска сестра, химия, право, метеорология) Вие какво мислите?
Искам да следвам и работя в чужбина, професия, която има както в големите градове, така и в малките градчета, да има реализация, работа, да правя добро, да мога да се издигам, да съм известна в моята сфера, да градя кариера, мисля, че ме разбрахте. Моля посъветвайте ме, ако моите предпочитания отговарят на някоя друга професия за която се сещате, предложете ми, много Ви се моля...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 01e89c9d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Много специалности предлагани от университетите звучат добре на думи, обаче има неща за които трябва да се замисли човек. Именно, какъв е пазара и каква реализация има? Някои специалности могат да се трансферират и човек пак да получи възможност за развитие във различно поле, това обаче зависи от специалността. Същото важи и за от България във чужбина. Право, метереология и тем подобни нямат шанс. Всякаква медицина (включително дентална) и IT обаче от друга страна имат възможност. Маркетинг може би също би имал шанс (макар че едно е да учиш маркетинг във капиталистическа страна, друго е бивша комунистическа система да те учи на маркетинг, бизнес и капитализъм). Разбираш какво имам в предвид. Някои специалности също имат реализация само във държавата където са учени, а други могат да се трансферират.

Ако става въпрос за учене и реализация във България, за много специалности е трудна реализацията във България без да имаш връзки. Това включва и правото. Има много прависти и са безработни или работят нещо друго. Проблема е във преценката и критичен анализ на хората относно пазара във който се намират, или потенцияла в професията която са избрали. Вината не е тяхна, защото просто не са достатъчно развити. Не само от системата която не функционира добре, но и от обществото което ни обгражда, защото за съжаление хората около нас ни афектират, както и ние тях. Когато хората са необразовани, няма какво да се трансферира. Всъщност правилото 'със каквито се съберем, такива ставаме, играе роля'. Комунизма е изиграл лоша игра.

Проблема е че пазара ни не е развит толкова. Хората искат професии и да работят за някого. Не искат отговорност Те да създават бизнеси и да отварят работни места. Ще отнеме още много дълго време за интеграция към бизнес образование, бизнес манталитет, конкурентност на капитализъм.

Според мен за човек който иска да учи за реализация във чужбина, винаги най-добре е да се стреми да учи там където иска да се реализира.

Сама си си отговорила във темата със какво искаш да се занимаваш. Чудиш се дали не искаш да учиш медицина. Искаш кариера, нещо което да ти дава име, нещо с което да се чувстваш от полза на хората, нещо което да дава реализация.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 18e1b75300
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автора: Много благодаря за отделеното време и за съвета!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker