Моля да ми обясните как се става капитан на кораб в детайли. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моля да ми обясните как се става капитан на кораб в детайли.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 4395 пъти
Последната седмица много се замислих над алтернативата да стана капитан на кораб. Не ми е до парите, просто искам живота ми да е в морето и да посещавам непознати земи постоянно. Проблемът е, че не знам точно как да стана капитан. Като проучвах в интернет единствените неща, които ми излизаха, бяха статии за капитани, нищо повече. В момента съм 9 клас и бъдещето е пред мен, така че имам време да се обуча за капитан, ако това е единствената възможност. Моля да ми обясните как се става капитан на кораб в детайли. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 27ac9bd048
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Висше военноморско училище - Варна

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a7f7097f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Висше военноморско училище, матрос 2-3 години, после рестеш в звания и така след 10-15, а може и 20-30 години си капитан.

В кратце е това ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a7f7097f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Към предния ми коментар:

Матроски звания

матрос 1-ви клас
матрос 2-ри клас
матрос 3-ти клас
старши матрос 1-ви клас
старши матрос 2-ри клас

Старшински звания

старшина II степен
старшина I степен
главен старшина
мичман

Звания за офицерски кандидати

офицерски кандидат – 2-ри клас
офицерски кандидат – 1-ви клас

Младши офицерски звания

лейтенант
старши лейтенант
капитан-лейтенант

Старши офицерски звания

капитан III ранг
капитан II ранг
капитан I ранг

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e49fe08313
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Учиш 5 години във Военноморското или ТУ Варна после се явяваш на изпит пред морска администрация и си готов за кадет и после бачкаш като роб за някой от измекярите и ще те промотират за трети помощник капитан а и между другото няколко хиляди си отдели за сертификати които постоянно се променят подменят и някви такива работи. След време като направиш стаж и ако ги кефиш ще те повишат до втори помощник, а ако си добър близач на гъзове и се подмазваш някой ден може и капитан да станеш. Съвсем между другото недей очаква да имаш особено време да излизаш някъде да видиш нещо различно от някой бардак или мол и всичко ще е за сметка на съня ти който определено ще ти липсва. ВСИЧКО КАЗАНО Е ОТ ОПИТ

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8c8ef45ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Все едно да питаш "как се става президент" ;)

Много труд, учене и служба във военоморските сили.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2e06caf973
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочети внимателно какво ти е казал номер 5. Аз му вярвам, че го е казал от опит. Горещо ти препоръчвам преди да се решиш окончателно, да се качиш на един товарен кораб като безплатен работник поне за 3 месеца за да добиеш представа от живота на моряците и да знаеш какво те очаква след завършване на образованието, към което се стремиш. Пътят е следния - записващ се в специалност Корабоводене или във ВВМУ-Варна или в ТУ-Варна. Учи се 5 години, после полагаш държавни изпити по навигация и английски език. Трябва да има някакви учебни практики по време на следването, но това ти го дават като изискване сам да си търсиш кораб по фирмите и да си намериш практика. Там трябва да си платиш и храната. След като получиш диплома, първо трябва да работиш 6 месеца като кадет (разбирай безплатен роб). При някои фирми уж има възнаграждения за това, но тях ги прибира някой по веригата, а вместо да се учиш на мостика за да трупаш опит, ще бачкаш каквото ти наредят. След това вече може да започнеш като трети помощник. Тук е много важно на какъв капитан ще попаднеш, защото има и такива, които са луди. Не се учудвай, че след 20 години в морето, някои хора са алкохолици или кукувци. От опит ти казвам, че най-важното което ще ти трябва е да си много здрав физически и устойчив психически, да не страдаш от морска болест и да си готов средата ти да е от простаци и всякаква измет. Да нямаш никакви илюзии - ако има област, в която отношенията работодател-работник са още в робовладелския строй, то това е именно по корабите. Там докато не станеш капитан си никой, през цялото време си на работа и си много далече от всякакви контролни органи, т. е живееш в една мини територия, в която цари само интереса на собственика и абсолютната власт на капитана. За да минеш през всичките нива и да станеш капитан ще са ти нужни поне 10 години стаж. Това за посещенията на далечни земи го забрави още от сега. Затова и ти препоръчвам първо да направиш безплатен стаж, ама без да слизаш по пристанищата, ами да гледаш какво правят моряците. Пристанището е най-гадното място от всички, защото там ще имаш най-много работа. Не само, че няма да се разхождаш из градовете, ами може и да не спиш цяло денонощие докато не излезете пак в открито море. Ако я докараш до там да станеш капитан, ти си царя на борда, но си отговорен за всичко, а трябва да играеш и по свирката на собственика, защото иначе ще те махнат. Ако стане нещо с кораба, ти гориш първи. Примерно намерили наркотици на борда - отиваш в затвора, няма значение дали си знаел. Ти си капитан, ти трябва да знаеш всичко. Общо взето - това е. Ако наистина те кефи такъв живот, моля давай смело напред. Мечтата ти е напълно изпълнима.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b6ae3c99dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора:

Благодаря на всички за отговорите. Но имам още един въпрос- ако искам да стана капитан на круизен кораб, а не на товарен, същата процедура ли трябва да се изпълни

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 00e4245e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Нищо от тези простотии написани от неграмотни глупаци без никакъв опит не е вярно! Начинът е след 12 клас кандидатстваш във ВВМУ "Никола Й Вапцаров" град Варна по специалност Корабоводене след завършване трябва да направи 1 година стаж като кадет и получаваш правоспособност 3-2 вахтен помощник , след като направиш 1 година стаж като 3-2 вахтен помощник ставаш старши помощник капитан, след като направиш 1 година стаж като старши помощник капитан става Капитан на около 27 години. Всички тези тъпотии за военни и робуване са апсурдни морската професия е една от най строго регулираните и при всяка злоупотреба отговорните биват наказани. Повече за това как се става Капитан можеш да прочетеш в Наредба номер 6 за компетентност на морските лица.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker