Какво сте завършили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво сте завършили?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1933 пъти
Тъй като има теми, в които се пита какво работите и каква заплата взимате, реших да пусна тема, в която всеки да сподели какво е завършил, независимо дали има средно или висше образование и дали работи по специалността си, дали е нещо свързано с нея, но не точно това, за което е учил, или изобщо не работи по специалността си.
Също така кажете защо избрахте тази специалност/професия.

Аз съм момиче на 20 години, което има разностранни интереси и се лута постоянно между специалности. Надявам се, че със споделения си опит, бихте могли да ми помогнете с избора на професия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: a4b633107f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бизнес и мениджмънт

Дава разбиране върху това как работят пазарите, що е то бизнес и защо съществува, как съществува. Учат се допълнителни сегменти от Маркетинг и Реклама.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f7aad185ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 27 съм завършил електроенергетика. Работих година по специалността след като завърших и сега карам ТИР.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d3decfa54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Счетоводство и контрол. Сигурен съм, че знаеш що е счетоводство, няма да разяснявам )))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e0ac22ee8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Радиокомуникационна техника и технологии" в Шуменския университет, март месец ще защитавам дипломна работа върху Магистратурата, която завършвам-"Сигналноохранителни системи и технологии", също там! От малък изучавам работата на радиоточките и жичната радиофикация и как може да се използва радиоточка в домашни условия без района да бъде радиофициран! Има цяла тема тук и с времето научавам интересни неща, които и в университета не сме изучавали! https://www. sandacite. com/forum/index. php? topic=4480. 375. Клипа най-отдолу съм го снимал лично аз, на който му е интересно, може да почете, да разбере, че това си е цяла наука! Нямам трудов стаж все още, от пролетта ще започна да си търся работа в местното радио или телевизия, като инженер! А колко пари ще получавам, не ми е ясно! Надявам се, че няма да взимам колкото взима леля Пенка в училище примерно!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c148d2e8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Завърших право, печеля добре (над 2 000 лв. месечно чисто след всички осигуровки и данъци), но работя 24/7 кажи-речи. Много напрежение и има голяма вероятност да получа удар или някой друг "подарък" след 15-20 години. Работя по специалността си от близо 10 г. Много интензивна и натоварваща психиката работа, не е за всеки. Не напразно много колеги се алкохолизират.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3ab601c790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз завърших финанси. Исках да уча това, защото бях гледал един филм, в който действието се развива на Уол Стрийт и ме привлече страстта на работещите на фондовата борса. В началото работих като експерт финансови и стопански анализи - анализирах вземания, задължения и всякакви такива неща на предприятието. Впоследстие се смени собствеността и управата и новите искаха да ме направят главен счетоводител на една дъщерна фирма, макар че аз тогава нямах много понятие от счетоводство, но знаех това-онова. За мен е загадка защо вярваха в мен, но в крайкна сметка се оказа прави, защото се справих и се научих в действие. Тогава бях едва на 28. Сега вече 5 г. работя там и в момента взимам 1300-1600 лв чисто. Не е супер много, но за града ни е добре (средноголям град). Но пък работното ми време е фиксирано, няма извънреден труд, знам си празници, почивки, отпуски, осигуровки, всичко. И най-важното е, че атмосферата е доста добра.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3ab601c790
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 6

Иронията е, че точно след като написах това, ме извикаха да ми съобщят, че ми дават още една фирма и ми назнчават подчинена. Така че явно вече няма да са 1300-1600, а горе-долу двойно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 901680caec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И да имаш разностранни интереси, все нещо трябва да надделява. Можеш да попълниш тестове за професионално ориентиране, ако не си попълвала. Има ги в интернет.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cba3b4356e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Магистратура по история в СУ. Това винаги ми е било интересно и за това изборът ми беше ясен още много преди 12 клас. За съжаление после така се стекоха нещата, че сега не си работя по специалността, но продължавам да чета научна литература, за собствено удоволствие и защото ми е интересно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 36a7c8e692
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Номер 9
И аз съм от твоя факултет :D, 4 курс съм, но не история, Архивистика и документалистика. И там е въпроса, какво мислиш, че може да работиш след като си записал магистратура история. Аз сега съм много в дилема за магистратурата. Явно няма да продължа с история, въпреки че се справям добре с изпитите по история. То при мене е ясно, не ме влече. Но преподавателите по история, почнаха да ни агитират и дали вече сме си избрали магистратура. Вероятно да си попълнят бройките. После преспективата не е сигурна, даже и да си с магистратура в днешно време. С магистратура по история вариантите май не са много, да отидеш да преподаваш в някое училище или издигане в професионалната сфера, докторантура, после асистент. Обаче хем трябва да те влече, както е при теб, хем да си човек дето подържа постоянно ниво, да четеш и то много. Отделно конкуренцията сигурно е голяма за едно място, и малко става с връзки. Поне като вътрешен човек, така ми изглеждат нещата, , поправи ме яко греша. Въобще съм се чудила, хората с история какво могат да се реализират. Моята специалност, честно казано след като я завършиш може да работиш много коренно различна неща в някоя канцелария, да им ксерокопираш тъпите листа. Или с история по прашните мазета. И в двата случая книжен плъх. Второто звучи много добре, но надали ще пуснат мене, точно мене ще изберат да пуснат при ценните документи, и другия минус държавната работа ниско заплащане. Просто усещам нещата, на къде отиват, че в последствие каквато и магистратура да запиша, ефекта е същия. Колко човека в България, са с висше образование и не работят това, което са завършили.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker