Струва ли си да учиш английска филология? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Струва ли си да учиш английска филология?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 3703 пъти
Здравейте! Пиша Ви, за да поискам съвет от човек, който е завършил, в момента учи или има информация за специалността английска филология. Имам около 2 години и половина-3 до кандидатстването, но искам да бъда по-осведомена, защото според мен за АФ си трабва доста подготовки, сертификати, изпити и така нататък. Главно се интересувам от учителската професия, защото това ми е мечта от почти 4 години и ще направя всичко възможно да я сбъдна и някой ден да стъпя отново в класната стая, само че вече аз да бъда човека, който да насочва и помага! Та въпросите ми са в кой университет е най-добре да се кандидатства, каква е степента на трудност на изпитите? Предлага ли се учителска практика след определен период на обучение и дори ще бъде най-добре, ако е задължителна. Като цяло ще бъда радостна да чуя от вас всякакви неща за университетите, преподавателите и другите възможности, които ми се предлагат след най-важната за мен-учителска професия!
Благодаря предварително и моля историята ми да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e8cea144a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   В английска филология не се влиза много трудно, защото има доста места. Моя съученичка успя в СУ с 4,30 на приемния изпит и отлични оценки в дипломата. Сега може да е и още по-лесно.
Сложността на изпита е около B2-С1, понякога се падат по-лесни, друг път по-трудни. Има диктовка, четене, граматика, избор на думи/фрази, есе. Специално СУ имат книжки с варианти на изпитите. Можеш да си ги вземеш и да се упражняваш.
Да, има учителска практика. Почти съм сигурна, че е задължителна.
Можеш да ходиш на специалиализации, на Еразъм и т.н. Опции има страшно много.
95% от работата си я вършиш ти. Ако имаш желание и наистина ти харесва, няма причина да не се реализираш като учител с АФ.
Всяко образование си струва, според мен по-важни са личностните качества, които университетът само полира и дооформя. Ако си някаква пълна марда и хич не ти се занимава, е все тая какво учиш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9bfaa6c27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен твърдо НЕ! Вече всеки се записва с тази специалност. Също така вече куцо и сакато знае английски. Ако ти се учи английски на перфектно ниво можеш и сама.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6274497de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Преди всичко - подкрепям избора ти! До колкото знам за АЕ фил. има специализации какво да станеш - учител, преводач, литератор и каквото там си прецениш.

Ако искаш да бъдеш точно учител, обаче, и говорим за бакалавърска степен на образование, ти препоръчвам така наречените „хибридни специалности“, където се изучават два предмета и накрая получаваш възможност да работиш и с двата. Тоест, учиш две в едно. Давам ти примери от СУ (с езици, тъй като там се намира интересът ти): география и английски, биология и английски, химия и английски (и тн.). В тези специалности има ТОЧНО подготовка за учител и хубавото е, че можеш да преподаваш и по двете, а в някои езикови гимназии се преподават предмети НА чужд език.

Помисли си като резервен вариант :) Уча такава хибридна специалност и е доста интересно, има разнообразие. Доста зрелостници не знаят на тази възможност. Ако не те кефи - всичко е наред, но ако си склонна да учиш и нещо друго освен английски - помисли си за този резервен вариант

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: aee558da94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Младите много бързо се отказват от професията , но може да се дават частни уроци . Учителите имат хубаво работно време.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7b2a7cae31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 2

Напоследък даже и малките деца в България знаят английски на начално ниво. Не всеки обаче може да превежда добре на български. Така, че ще има разлика при превода на един професионален преводач и при превода на един човек, който знае добре английски.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6afa80d04b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От Авторката:Благодаря на всички за мненията!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9943449338
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно те подкрепям! Звучих много нахъсана и самоуверена, което ми харесва. Аз също се колебая между АФ и една друга специалност, последна година ми остава в гимназията. Само че аз говоря английски почти колкото български, заради чужбина и се притеснявам да не ми е скучно по време на следването.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 392a22b60d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Зависи с какво искачда се занимаваш. Ако обичаш езика и работа свързана с него си струва. Аз изкарах една година английска филология и ми се стори скучно, но това е защото мечтата ми беше да ида в Канада, където филологията не помага много. В крайна сметка си продължих образованието в Канада, но там вече завърших политология и сега съм преподавател, но така и не се върнах в България, защото там заплатите са все още мизерни.

Номер 2, не е вярно, че куцо и сакато знае английски. Това че много млади българи сега се правят на отворени и вкарват английски думички в разговора от сорта на благодаря за съпорта, вместо благодаря за подкрепата и други подобни изхвърляния, не означава, че тези хора реално знаят добре английски. Все още в много чужди компании в България като наемат кадри се налага допълнително езиково обучение и именно затова и в кол центровете плащат по-високи заплати, просто защото им е много трудно да намерят квалифицирани хора. Знанието на английски не означава да идеш в чужбина на екскурзия и да можеш да се настаниш в хотел или да си поръчаш манджата и пиенето в ресторант, а гладко говорене, четене, писане, разбиране, вкл. и на сложни текстове. Това ти дава филологията или обучение на английски в чужбина. В България все още много млади хора имат беден речников запас на английски, запъват се и се чува ЪЪЪЪ на всяка втора-трета дума, да не говорим за дървеното произношение от сорта на Тинк, уъРк с натъртерно българско Р или пък интрЪдЪкшън, примерно. Ами, това е нивото на куцо и сакато, но това не е добър английски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker