Качествено бизнес образование в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Качествено бизнес образование в България?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1000 пъти
Здравейте!
Тази година ми предстои кандидатстване във ВУЗ, но още не съм решила окончателно какво и къде. Изкуствата, бизнесът и търговията ми се отдават, наистина имам нюх за това, дори сама препечелвам, чрез собствените си идеи. Не мога да си избера подходяща специалност, свързана с тези направления. Владея 3 езика и мога да замина за чужбина, но реших на остана в България. Изчетох доста информация за маркенинга в УНСС. На приказки изглежда добре, но така ли? Има ли реализация после? Друго, което ми хареса е Бизнес информатика и комуникации в УНСС, специалност, звързана и с информатиката, даваща още по- добри шансове за реализация, но разбрах, че две години се учат основни неща, а след това в зависимост от успеха, евентуално можеш да попаднеш в това наплавление. Не си падам по математиката, а това е главното, но захвана ли се сериозно, трудно, не трудно ще успея. Трябва ли допълнително да се явявам за сертификати за владеене на програмни езици за да работя после? Следващото е графичен дизайн в СУ. Има ли хляб там и нужно ли е 5 години да уча това, вместо да запиша курс. Ще съм благодарна, ако ми предложите специалности, свързани с бизнеса и мнения за Университет за бизнес и финанси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 50e57a06c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквото и да учиш си е чиста теория. Непотребно с една дума.
После в практиката буквално ще започнеш от НУЛА и ако имаш талант сама ще се научиш кое как и защо ... освен ако не забременееш и не постъпиш в семейната академия ;)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 34a17ef22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само софтуни с дигиталния маркетинг!!! Изцяло бизнес нищо свестно няма в България. Висшето образование е загуба. Курсовете, семинарите, обученията и четенето самичък вкъщи може да ти докарат страшно много повече знания и пари отколкото великото и изживяло времето си "висше". Висше се учи само ако искаш да ставаш доктор или инженер.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a0d9f61f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Висшето образование, подобно на Средното дава теория. Има практически часове и домашни курсови работи които целят да развият дадени умения и спомогнат асимилиране на информацията.

Успеха зависи главно от избора за специалност, както и програмата на университета, включително преподавателите които преподава. При все, главно зависи от теб. Повечето хора се оставят на системата и не полагат извънреден труд. Очакват да им се налее с фуния, а след това винят други. Това е разбира се, според мен, защото хората включително самите те са объркани. Не е имало кой да им покаже или даде адекватна насока. Това включва и родители и образователната система и хората които я прилагат. (Те за мен също са объркани. Отнема време цялостната популация да се развие адекватно).

Избора на специалност е важен, обаче изисква анализиране както на теб самата, включително лични качества, интереси и добити познания и опит от училище, така и на външните фактори, включително и състоянието на пазара на труда.

Според мен* Информатиката и компютърните - технологични специалности са бъдещето. Медицината също. Обучение по дигиталният маркетинг също има потенциал. Работи добре за бизнесите, тъй като вече голяма част от консуматорите могат да бъдат привлечени чрез интернет платформите.

Бизнес и Мениджмънт също е добра насока. Това съм го писал и във други теми. Дава шанс да се разбере и анализира как работят пазарите, как работят бизнесите, защо съществуват, как оцеляват, какво предлагат продукти / услуги? Как се промотират и прочие.

Отнема време. При все каквото и да се учи, човек трябва да полага самостоятелен труд и да чете информация до къде не се асимилира. Там където теорията от учебници / книги може да се упражнява със практика във бизнес среда - това е добре.

При всички положения. Ти трябва да решиш къде и какво да правиш и как да се развиваш. Хубаво е че искаш да разгръщаш потенциал. Давай само напред!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: de4b147553
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бизнес в държава на няма и 30г. след комунистически режим, хаха.

Трябват поне 2 поколения да минат за да се насочат те първа към капиталистическо мислене, развитие, предприемачество и тем подобни градивни лични или обществени елементи.

Както каза номер#2 ; Висше се учи сако амо ще специлизираш и ще работиш това, за което учиш. А именно ; медицина, или пък ще ставаш инжернер или право - адвокат, нотариус и тем подобните.

Съжалявам, че ти разбиваме мечтите, но наистина е по-добре да start-upнеш нещо и сама да разбереш що е бизнес в България и как се прави той. Гледай само да добавиш някаква стойност от себе си, да си полезна на обществото си, че иначе по никакъв начин няма да се отличаваш от останалите ти "конкуренти"

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 321962c920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-качественото бизнес образование е практиката, всичко друго е ала-бала. Теоретичното образвование може да бъде само допълнение, но никога основното. Докато не започнеш напрактика, и 100 курса и дипломи да имаш, все тая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker