Медицина-прием - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина-прием
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1298 пъти
Здравейте! Аз съм момиче, 9клас. Искам да уча медицина от малка и от няколко месеца проучвам нещата. По новите закони към образованието в паралелката, в която съм в момента учим биология и химия до 10клас включително, като накрая оценките, които отиват в дипломата, са оформени средно аритметично от годишните оценки по предметите в 8, 9 и 10. Тоест ако имам 6 и през трите години по биология и химия ще имам 6 в дипломата. Знам, че максималният бал в Му-София е 36(оценките по биология и химия от дипломата +2×оценките от приемните изпити по биология и химия). И тук идва нещото, което не разбирам. Има ли значение колко е общата оценка от дипломата при приема, и наистина ли някои хора не успяват да взят дори и заради една ениница? Казват ми че хора, които имат дори 5. 50 не успяват да влезнат заради това, и че един вид трябва да имам над 5. 80, за да имам шанс да ме приемат. Някъде бях чела, че например, ако аз имам бал 34 и друго момиче има толкова се гледа на коя е по-висока дипломата и съответно тази с по-високата оценка влиза. Интересува ме дали това е истина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: a6de98a7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е истина, не се гледа дипломата, а само оценките по химия и биология за 9 и 10 клас.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1f1f469785
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също сега съм 9 клас и доколкото разбрах от това което са ни обяснявали е, че към медицинските университети ще могат да кандидатстват само и единствено тези които са са с профили биология и химия, т. е. тези които учат усилено тези предмети, което означава че ако ти искаш да записваш медицина трябва след матурите в 10 клас да се преместиш в природна паралелка. Аз също искам да уча медицина, но успях да вляза в паралелка с усилено изучаване на химия и като втори и трети предмет са ми биология и английски, но ако аз реша в 11 клас че искам да стана юрист... вече няма как...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dbe3ffd15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами не знам дали трябва да съм в профил биология, тъй като все пак учим химия и биология и ще имаме оценки в дипломата по предметите, въпреки че не ги учим в 11 и 12 клас. No2мисля, че са те излъгали, тъй като до сега хора, които не са били в паралелка с усилено изучаване на биология и химия също са влизали в университети с медицина. Имам една приятелка, която също е 9клас, и учи в ПМГ паралелка биология и ми каза, че тази година те учат материял за 8 клас, и като цяло понеже в 8клас са учили само бел, англ, мат., фвс и музика, сега учат материал за една година на зад по предметите-история, биология, химия, география, физика и т. н. Ще разуча дали са наистина така нещата, но не ми се вярва, тъй като това е доста глупаво. Между другото някой учител ли ти каза така или?
От Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker