Мотивира ли ви това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мотивира ли ви това?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1065 пъти
Здравейте! Интересно ми е, ако следвате в университет и виждате, че сте много назад с материала, имате да наваксвате, а останалите са в пъти по-добри и по-начетени от вас, на моменти се излагате, оценките ви варират от 3 до 6, материалът е сложен. В такъв случай обезкуражавте ли се или още повече се мотивирате, за да настигнете останалите и да се усъвършенствате? Напоследък имам чувството, че се оставям на произвола, вместо да се постарая и да се мотивирам! Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4b43378154
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж ако не си някакъв злобар или комплексар няма да се мотивираш само защото другите са по-добри от теб. Какво те еня? Явно си добър човек и това не ти влияе.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4dd8c51211
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление, аз бях от тези, които се демотивираха. Това доведе и до отписването ми от университета. След първата година, която мина чудесно, започнах постепенно да губя интерес, а материалът да расте страшно бързо. Мъчих се, излагах се като кифладжия направо, много ме беше срам на упражненията, така че в един момент напрежението ми дойде повече, и го зарязах тотално. Хубавото е, че не съжалявам за стореното, защото просто спря да ми бъде достатъчно интересно, за да се мотивирам.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 810b89f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Все едно описа мен в момента. Имах период в който бях изостанала доста, много неща изпуснах и ми се искаше да зарежа всичко.
Оценките ми варират от 3 до 6, като в повече са петиците и шестиците, но това е защото не се старая особено, понеже изобщо не харесвам специалността си. От една страна тройките и четворките ме мотивират да изкарвам по-добри оценки, та да избутам тази проклета година, но като виждам колко зубъри, натегачи и подмазвачи има в курса ми, рязко ми се изпарява желанието. В допълнение също е, че някои преподаватели си имат любимци и това още повече ме изнервя.
Но все пак колкото и да не ми се иска да съм с ниски оценки, съм на мнение, че точно оценките не определят колко си умен. Всичко може да стане в деня на изпита и това да ти провали успеха.
Моят съвет е да учиш системно без много да се претоварваш, защото ако тръгнеш да учиш всичко наведнъж, ще ти дойде в повече и така повече ще се паникьосаш. Дори и да изпуснеш материал, все има начин как да наваксаш. Запомни, че никога не трябва да се сравняваш с другите, защото всеки е различен и си има свой ритъм и темпо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5110d46ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нито ме мотивира, нито ме отчайва. При мен материалът се научава лесно, ако предметът ми е интересен или се преподава добре по напълно разбираем начин. Имам колеги, които са много по-напред от мен, това си личи не само по оценките, но по нивото, на което правят проектите си и начинът, по който минава устното им изпитване. В началото си мислех, че не ми достига мозъчния капацитет, което ту ме депресираше, ту ме мотивираше. Да, но насила не мога да поема повече знания. Има предмети, които искрено харесвам и се справям добре, но има и такива, които сякаш никога няма да науча като хората.

Мотивирам се, когато осъзная, че имам да правя повечко упражнения. Не се състезавам с колегите си, но не обичам да трупам много задължения, стресирам се от несвършена работа. Всеки има периоди, в които го мързи и изостава с папките, нормално е, но гледам да не го правя често. При мен всеки такъв период завършва в някоя прекрасна вечер, в която се сетя колко работа имам и не мога да заспа, докато не свърша нещо. Още от първи курс още разбрах, че ако се сравнявам с колегите ми, ще се побъркам напълно. Всеки от нас е различен, всеки си има силните и слабите страни, някои са много отговорни, а други твърде безотговорни. А и честно казано, оценките не ме вълнуват толкова, защото в нашият университет често се оценява на база големи очи, а не толкова на знания.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 751e7fc44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бях (и съм) в почти същата ситуация. Ходех на работа, университетът остана на заден план и т. н. Усещах как леко затъвам, как се оставям на произвола "абе ще си ходя на работа, пък изпитите все някак ще взема, абе всичко ще е наред"... Сега, обаче осъзнах, че университетът е по-важен и ще отделя достатъчно време и внимание, за да наваксам всичко! Твърдо си вярвам, че ще се справя.
Можеш и ти!

The Little Donut

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker