Биология и английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Биология и английски език
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2022 пъти
Здравейте, пред завършване съм и си задавам въпроса какво ще следвам. Силната ми страна са езиците, по-конкретно английският, но биологията също ми е сила и е един от любимите ми предмети. Та, наскоро открих специалност, за която никога не съм чувала, в Пловдивския университет - биология и английски език. Ако някой е по-запознат, ще се радвам да чуя мнения. Харесва ми, че съчетава два мои любими предмета и мисля, че определено ще уча с интерес, но накрая завършвам като учител, за което не съм сигурна. Не знам дали учителската професия е за мен, по-конкретно работата с деца. А и в днешно време децата са изключително невъзпитани, нямат желание да учат и това усложнява нещата. Може би в големите и частните училища нещата не стоят така, не знам.
Според вас има ли смисъл да запиша това, има ли реализация и бъдеще с тази професия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: bf89a28ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
аз завърших технически университет и от 3 години работя по специалността си. Това, което установих, гледайки себе си и много приятели търсещи работа е, че е по-лесно ако не знаеш български отколкото ако не знаеш английски. Ако искаш да искараш пари в тая държава (да не говорим в чужбина) англииският не е предимство, а е задължителен. От друга страна да имаш висше по каквато и да е филология в днешно време не е добра инвестиция според мен.
Моя съвет е да се придържаш към англииския, но странично: упражнявай се сама или отиди някъде изкарай един-два курса и един С2 сертификат (някой от тях ти позволяват да бъдеш учителка дори), който ще ти е полезен колкото диплома. От там на там си настъпи на биологията, аз лично бих избрал медицина. Ако я окомплектоваш с добър англииски и си добра като лекар можеш да искараш добри пари и тук в някоя частна болница, а и в чужбина винаги ще има работа за теб.
А това дето си го видяла в пловдивския ми прилича на съшита специалност, просто защото са имали още капацитет за студенти и такива преподаватели са имали свободни часове.
Поздрави.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f93b673608
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Специалността ти дава възможност да бъдеш преводач на специализирана литература по биология, но сигурно няма да е лесно да намериш точно такава работа. Можеш да водиш курсове по език, може и да си частен учител по биология или английски. Има варианти, в които няма да попаднеш в класна стая, но учителската професия е най-вероятната реализация. Съветвам те да мислиш за бъдещата си професия, а не само за обучението по специалността. Ще учиш, колко да учиш, най-много 5 години, а след това цял живот ще работиш това, което си избрала. Биология има и в много други специалности, ще пропусна медицината като опция, но можеш да учиш агрономство, екология. Прегледах специалностите в Пловдивския университет, там се изучава и молекулярна биология, със засилено изучаване на английски език, което звучи като по-добра версия на специалността, която ти си разглеждала.
Учителската професия е призвание, не е точно работа и не е за всеки. Децата са трудни, тинейджърите не им отстъпват по никакъв начин. В частните училища положението е същото, на места дори по-лошо. Учителите имат предварително изготвена програма, по която трябва да преподават. Не зависи от тях, дори продължителността на даден урок не зависи от тях. Малко по-сложно е, отколкото учениците си мислят. Учениците обикновено обвиняват учителите за всичко, но учителите не носят цялата вина, те просто работят по установен ред.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d929812fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо просто не се запишеш да учиш биология на английски език? Вярно може да ти в по трудно с някой термини и тн. Ама ако си добър в езиците бързо щ свикнеш. После ако решиш лесно щ имаш и реализация в чужбина.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker