Колко време ви отне подготовката за матура? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Колко време ви отне подготовката за матура?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2842 пъти
Интересно ми е за колко време успяхте да се подготвите за матурите и какво включва тази подготовка - учебници, само решаване на примерни тестове или..? И какъв беше резултатът?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2bf5bd5dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм правила нищо особено. Не съм ходила на уроци, но не отсъствах от училище. Госпожата още от 9 клас ни даваше тестове, структурирани по подобие на матурите. Всеки час ни задаваше въпроси от минали матури. Слушах я, когато обясняваше нещо важно. Имах навика да си чета произведенията или поне интерпретативни съчинения по тях. Започнах да уча за матурата две седмици преди тя да се състои. Четох произведения и решавах стари матури, нищо повече. Изкарах точно 5,51 по български език. Очаквах да е 5, но като за първи път не пропуснах да слагам запетайки. Падна ми се произведение, което много харесвах и знаех добре. Втората ми матура беше по специален предмет, защото учих в техникум и имах тази опция. За втората матура учих сигурно два месеца, защото трябваше сама да развия темите, а преди не ми се е налагало. Тогава си мислих, че 30 теми са много и няма как да се научат за по-малко време.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 94dbe0480a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завърших миналата година, като за матурата по български се готвих някъде около месец преди нея, даже не се и готвих особено и имам 5. 50. Да ти кажа не помня даже дали месец е било, може и две седмици да са били.. Но през годината си учих анализите горе долу, така че за тия две седмици да кажем просто преговарях. Но като цяло кой знае колко сериозна подготовка не съм му умряла. Даже не знаех всичките герои от произведенията :DD Не се притеснявай толкова, лесно е..

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b65cd968e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Голема работа за тия матури.. мислете в живота натам какво ще правите. Матурите да не си минеш /особено по български/, трябва да си малоумен или тотално неграмотен. Аз карах по български и философски цикъл. Изобщо не съм се готвила, не съм ходила на уроци, нито през годините съм учила нещо и ги минах с много добър. После и каквото и да съм кандидатствала ме приеха. Приеха ме българска филология в Софийски, икономика с чуждоезиково обучение в УНСС и в НАТФИЗ, макар че в последното не се иска никаква диплома и матури, само нормативи, които са много по-трудни от обикновени изпити. :D. По философията само погледнах 2 примерни теста първите 5-6 задачи, видях, че ги разбирам и дотам, а иначе през годините в училище един учебник не бях отворила по този предмет. Не знам защо всички толкова се шашкат. Матурите и да не ги минеш, има поправителна сесия и пак завършваш. Верно, гадно е, че ще ти се подиграват много сигурно, ако не ги минеш, но не ми приличаш на такъв човек, който няма да мине. Само не записвай география. В нашия випуск единствената, която имаше двойка на матурите беше онази, записала матура по география. Не записвай и предмет, с който ще кандидатстваш, защото освен ако нямаш 5. 95 или 6. 00, ще ти намали бала.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 381d336295
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи, зависи за каква матура става на въпрос. За тази по български дори преди матурата не седнах да чета и имам 5. Елементарни са, учителите само ви стряскат. За втората пък още повече, тя беше по английски беше по-лесна от контролните ми. Правят ги така че циганите да минават, така че не се притеснявай.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: be6c7c2fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ми реших матурите от последните 3-4 години, бях си прочела и произведенията. Това е в общи линии, имам 5. 76. Матурите са много лесни, даже ме е яд още на грешките ми.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0ccc3d0d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По български без да си давам зор изкарах 4,50. Защото изобщо не можех да пиша съчинения и не ми пукаше за него. Иначе не очаквах повече от 4. Последните дни от някъде прочетох кои са авторите на произведенията и имената на геройте в тях и малко разказване. А за въпросите по български няма как да сбъркам. А втората матура ми беше математика. Изненадващо за приятелите ми изкарах 5,50. Там дават формули и е Елементарна. Учудих се на грешките си даже. За всеки случай питах учителката си дали наистина дават формулите, че не ми се вярваше. Ако ще учиш в България да не ти пука. Тука всеки приемат. Внимавай ако ще преписваш, че на няколко човека от моя клас не им бяха пратили отговорите по биология, а си бяха платили.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7b052fda29
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2 седмици. За матурата по БЕЛ ми отне значително малко време, четях повече автори и техните произведения. Използвах помагало за подготовка за зрелостен изпит. Там имаше цялата информация обобщена. На матурата ми се падна Пейо Яворов, писах съчинение искарах 5, 25.
За матурата по география се готвих през останалото време, най- много в последните два дни преди матурата. За всички 12 години никога не бях учила по география, пак използвах помагало за зрелостен изпит и си бях начертала карти на европа и българия с реки, градове и т. н. и се упражнявах с тях. Последният ден преди втората матура няправо изядох помагалото с кориците, изчетох го от край до край. Не съм го зубрила, просто го прочетох като книга. На матурата ми се падна градове на България, нещо подобно не си спомям вече. Писах около страница и половина и изкарах 5, 10. А никога преди това не бях чела по география ;)
Като казах на учителите ми колко съм изкарала опулиха очи, ми викат къде беше през тези години... а аз имах едва 4ворки по тези предмети.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 144c2cba49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не съм се подготвял въобще и въпреки това изкарах четворка :).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker