Тийнейджър учител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Тийнейджър учител?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1050 пъти
Здравейте! От няколко седмици насам ме терзае мисълта дали мога да давам частни уроци на деца и възрастни, при положение, че съм на 14 години? Предметът, по който мога да преподавам, е английски език - в момента изучавам C2 - но нямам сертификат, удостоверяващ доколко достоверен съм.
Имам много силно желание. Може би да преподавам в детска градина/читалище/домовете на учениците или пък направо в собственото си училище? Мога ли да получавам заплащане, и ако да, какво? Изискват ли се формалности и официални позволения от родители и други инстанции?
Нямам намерение да преподавам as a full-time job - да речем, след училище за няколко часа, уикенда и ваканциите. Имам много силно желание да помагам на хора и да споделя опита си. Мисля, че се справям доста добре. Засега съм помагал само на съученици и сестра ми, която е 10 клас. Помагал съм за олимпиади (аз самият се класирам винаги) и тестове. Имам учебници и за 11-12 клас - мога да преподавам и по тях.
Ще съм много благодарен за вашата информация, защото не мога да открия никъде такава!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5b8e139937
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 14 години, с изрично разрешително от родител, има право да започнеш работа, но условията са доста ограничителни и работодателите избягват непълнолетни лица.

Проблемът е, че преподаването не е като говоренето/ученето/знаенето на нещо. В най-добрият вариант, при това ако знаеш езика като роден, на 16 години, може би, някой, от някъде ще те вземе като асисент, но след като си добре запознат с методиката на преподаване и учебния материал.

На 14 години, аз решавах домашни на други ученици и писах есета, за няколко невежи от по-горните класове. Пробвай така, като им искаш пари!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4a9ed07b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да бъде лесно, да навиеш някого да вземе те почасово срещу заплащане именно заради възрастта ти. НО може да потърсиш някакви стажове или доброволческа работа. Питай учители, организации като "Заедно в час" или разгледай платформата за доброчолци Timeheroes. Говори с учителя си по англисйки да асистираш с нещо или да препоадеш някой урок.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e835faf22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами, не можеш да работиш като учител в училище или школа, защото за там трябва да имаш диплома, правоспособност и т.н. Можеш да пуснеш обява, че даваш частни уроци, въпреки че като видят, че си само на 14, малко хора ще ти се доверят. Съжалявам, но без диплома и 18 години е доста трудно. Ти можеш да си знаеш езика и като роден, но за да си преподавател се изискват и доста други качества. Не случайно за да си учител се изисква учителска правоспособност. Там се учиш как точно да подхождаш с учениците си, методи не преподаване, даже малко психология. Не става само със "знам английски". Да не говорим, че по закон на 14 можеш да работиш само с разрешение от инспекцията по труда. Та ако намериш някой по-закъсал съученик и го убедиш да ти плаща за да му помагаш с уроците, май само това можеш да правиш за момента.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker