Обратно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Обратно
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 948 пъти
Здравейте
Моля модераторите да публикуват темата.
Здравейте. Уча в Англия и съм 2ра година с финанси в южната част. Върпоса е, че имам чуството, че умирам всеки ден отвътре. Вече не мога да спа нито да се храня като хората. То издържаш държиш обаче в един момент просто вече не можеш повече. Някой се адаптираха обаче пък вече не мога да ги позная. Все едно гледам други хора буквално. Както и да е въпроса ми е дали мога да приравня някак си и да се прибера обратно в България. Моля ви ако знаете как и къде мога да се свържа и с кого ще съм ви много благодарен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: e63f760397
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Разбирам те напълно, но трябва да се стегнеш. Оставя ти само още една година. Предполагам, че си изтеглил заем, а втората учебна година почти свърши! Прибери се лятото почини си и се върни, постави си цел да се справиш отлично последната година и после ще се върнеш в България и ще можеш да си намериш добре платена работа.
Ако се откажеш сега последните две години отиват на вятъра! А България има нужда от умни и смели хора!
Аз не съм учила тук, но живея и работя в Англия. Никога не започна да ми харесва, въпреки че изкарвам добри пари и работя в мултинационла компания. В момента с приятелят ми си търсим работа в България и се надяваме скоро да се приберем.
Стегни се и ще се справиш!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 47602e2b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стягай задника! Аз също учих в Англия и знам как е. Всъщност това от което те боли е че си вън от зоната си на комфорт.

Ходиш на университет, правиш проекти, четеш извън клас, пак проекти. Евентуално (както повечето от нас) работиш за да се издържаш. Занимаваш се сам със плащане на наем, сметки, пазаруване, переш се, гладиш се, готвиш си, чистиш си, сам трябва да взимаш решения.

На ново място си и без родители, приятели, познати. В нова образователна система си и учиш на нов език. Срещаш различно поведение и норми които трябва да спазваш, както и да бъдеш пример.

Аз също минах по твоя път и бях единствения който всъщност доби и работа по специалността си докато учи (поне за него период). Доброволстване отстрани из между всичко споменато по-горе, каране на допълнителни курсове и без финансова помощ от страни.

Това което ти се случва е че се натоварваш психически и емоционално, защото израстваш бързо и се променяш бързо и то сам. Ставаш възрастен със опит, нови виждания, надграден интелект и то бързо. Добре дошъл.

Стискай зъби според мен, и знай че не си сам и те разбирам. Други също са минавали и минават по този път. Те също те разбират.

Преди време публикувах в една друга тема пак подобен коментар. Ето ти е една пирамида. Изградена е от Abraham Maslow, обграждаща човешките ти нужди. Във много от случаите тези нужди, както и други за този период срещат трудности за да се запълнят.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Maslow's_hierarchy_of_needs.svg

Където е възможно, гледай да си почиваш и да намираш баланс. Опитвай да се социализираш и да не се затваряш във себе си. Ако смяташ че си в депресия, иди при личен лекар евентуално да ти даде антидепресанти. Всъщност повечето ми познати (включително и аз) сме ги използвали в различни периоди.

Ако смяташ че имаш нужда от по-задълбочена емоционална подкрепа, университета както при повечето, най-вероятно предлага различен вид подкрепа, включително и психолог. Изрползвай всички възможни опции които имаш.

Бъди силен. Не си сам, колкото и странно да звучи от интернет.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 808dc2bf1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте! Не мисля че има смисъл да се връщате ако сте вече на половината път с образованието. Знам как се чувствате, очевидно е че не се адаптирате, но и не е казано че трябва, всеки човек е различен. Но мисля че трябва да погледнете от добрата страна - България в момента се нуждае от голяма работна ръка и има всякакви възможности за хора като вас в големите градове. Като завършите с финанси ще се гледа на вас като предпочитан кандидат в най-различни компании. Чуждите дипломи и квалификации винаги са предимство. А до тогава, трябва да излезете навън и да започнете да правите нещо с живота си. Виждайте се с приятели, ходете на събития, пътувайте до близки дестинации за кратко по възможност, трябва да научите нещо от културата все пак, ще видите че не е напразно. Желая ви успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker