Чувствам се в безизходица - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Чувствам се в безизходица
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1132 пъти
Здравейте, пише ви една тъжна студентка. Вече съм трета година и съм в един курс с най-лошите хора, които мога да познавам и които могат да съществуват. По принцип сме 20 човека и сме като един клас. Това прави нещата още по-трудни за мен. Аз съм много чувствителна. Когато бяхме първи курс още в началото ме усетиха, че съм добра и съответно започнаха да ми се подиграват, след това се отдръпнах, не можех да търпя това отношение. Започнах да движа сама. Бях се сближила с една колежка, обаче тя беше в другата група. Тази година станахме много близки, ходим заедно на практика и на лекции. Тя преди ходеше с едни от нейната група, но въобше не ги харесваше и постоянно ми повтаряше, че не ги понася, тези същите не се харесват с мен. Преди 2 дена се скарах със същите тези в чата, всички ми се нахвърлиха, почувствах се ужасно. Казах и за това, но тя ми каза, че не знае какво да каже. Попитах я, нали виждаш, че не съм виновна, а тя ми отговори, че и двете страни сме виновни, точно в такъв момент, в който очаквах утеха и разбиране. Точно в този спор тази, с която ходеше преди я беше поласкала, че е много добра и чиста душа, и може би затова така се промени мнението и. Тя сравни нашето приятелство с това с тази от другата група, което ме разочарова много. Тя на мен споделя проблемите и, мен натоварва. Станах и аз по-студена и днес ме отбягваше, когато се прибирахме ми разказваше за мъките и по бившия и, но вече отказвам да приемам проблемите и присърце, както правих до сега. Много съм сама. Постоянно се заяждат с мен, независимо дали на живо или в чата. И нямам подкрепа. Не мога повече. Искам да прекъсна, а нашите ме спират, не знам какво да правя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 69a2fbc278
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз прекъснах университета ,точно заради това.Някакси неуспявах да се сприятеля с другите.Запознах се със всички отначалото ,ходихме на кафе ,но дотам беше.Не бях чак толкова разкрепостена откъм разговори .Всеки е ходил някъде,знае нещо,знае какво да каже,знае как да се избазика и всички да се смеят.Аз съм си такава,скромна,добра ,ако някой ме попита нещо отговарям,не мълча.Къде греша не знам.И за това,че не си намерих дружка и се чувствах изолирана,прекъснах. И да знаеш,много ама много голяма грешка.Сега съжалявам,вече да бях завършила.Сега съм на 25 почти без образование и какво?Събирам смелост да записвам пак,защото разбрах колко глупаво съм постъпила!Не го прави !

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 00d9b6aa3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какво, авторка, ще се предадеш само заради онези хора? Според мен е по-добре добре да си довършил следването. Трета година си, малко остана до финала. Ако трябва мини в задочно, но не се предавай! Не позволявай да ти съсипят бъдещето. Университета не е място за намиране на приятели и ходене на кафета, а мястото в което се квалифицираш и подготвяш за живота. Аз също съм имала колежка, която постоянно се оплаква, изтърпях я до трети курс. Сега не си говорим, дори не се поздравяваме. Сама взех решението да прекъсна контакт с нея. Научих много важни уроци, макар и по гаден начин. Един от тях е, че има осилни хора, които само те товарят с проблеми и търсят съжаление. Тези хора трябва да се избягват, защото проблемите им се стоварват много често и върху теб! Колкото и да е трудно стисни зъби, намери си други приятели извън кръга на колегите си и не общувай много с тези интриганти. В началото ще е трудно, но повярвай от опит ти го казвам нещата ще се оправят! Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 3aabf3f560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Филология в СУ ли учиш?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 12 дни
hash: 69a00dd6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се предавай! Както казаха по-горе - още малко остава. И още нещо - колкото и време да продължават лекциите - тези хора са просто колеги. Може да се виждате всеки ден през семестъра, но дотам. Не са нито твое семейство, нито някои с които е задължително да сте приятели. Гледай си живота, просто добавяш тези хора в графа "неприятност, която трябва да изтърпя" и продължаваш напред.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: e95410bae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не съм авторката, но ще се обърна към номер 3.
Стана ми интересно защо питаш дали учи филология точно в СУ, понеже уцели точно в десетката в моя случай.
За втора година съм в СУ, пак западна филология първи курс, както първата и отново повечето от хората там са ужасни. Не знам в мен ли е проблемът, аз ли не мога да се сработя с тях или просто като влязат във филологическа специалност, всички се мислят за голямата работа и стават адски надменни?
Мен именно това ме спира да уча филология. Истински ад е да прекарвам упражнения с подобни хора цял ден, че и седмица, а какво остава за цели 4 години..

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 дни
hash: bfd7eb59cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласна съм с номер 2.
Разбирам те напълно, защото съм в подобно положение само дето не ме мразят, а просто не ме включват.
Училището, университета и работното място са местата, където можеш да създадеш приятелства, но това не е главното.
Образовай се. Продължавай, ако ти харесва това, което учиш и пътят по който си тръгнала. Животът е такъв - гаден. Все ще ти се налага да си около хора, които не са ти чак толкова приятни - крайно време е да го осъзнаеш, все пак вече си зрял човек, който трябва да може да се справи самостоятелно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker