Дъното на висшето образование. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дъното на висшето образование.
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2400 пъти
Скоро бях на изпит в един университет, чието име не знам дали мога да спомена. Намира се в столицата ни, в студентски комплекс и всички се шегуват, че там дори и куче да влезе ще излезе висшист. Не вярвах, че е толкова зле. Отидох на изпит и не можах да повярвам какво се случва. Влизайки, една от квесторките каза, че сме изкарали голям късмет с тях и обикаляше около кандидат-студентите, диктувайки им голяма част от отговорите. Останах без думи. За мен това е неприемливо. Излишно е да казвам, че се отказах образованието ми да продължи там, независимо, че ще ме приемат. Все пак разбрах, че в останалите зали изпитът не е протекъл така, но... оставям на вас изводите и помислете добре къде ще продължите образованието си, ако това ви предстои.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 9c273229b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ясно е, че нивото на образованието у нас е ниско, но това не значи да не се образоваме. Образовай се алтернативно, сам в библиотеката, у дома чрез интернет, стажове, курсове, НО вземи диплома за специалист по това, с което смяташ да се занимаваш. Логично е, че ако искаш да си адвокат, архитект или медик - няма как без диплома, но и за други професии е добре да имаш, защото без диплома, умения и опит за нещо конкретно - ставаш ”общак”.
Всъщност, остави настрана външните фактори, а помисли за своето себеуважение и самочувствие. Когато имаш умения и знания, би имал себеуважение, и не би работил за 500лв. (ако разбира се не се налага поради сериозна криза), не би позволил да се гаврят с теб. Помисли върху това. Много неща на тоя свят не са прекрасни и както трябва, но това значи ли да се откажем от всичко?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 98a97b4e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И без да казваш името, знаем, че става дума за УНСС :D просто закъсват на студенти, а им трябват пари. Почти както при всеки ВУЗ.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5734bd4e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз завърших бакалавър и магистър в Шуменския университет! Тук няма такива "екстри"! За университетите в София не съм чувал добри отзиви, но явно е истина! А и докато в СУ имаше демонстрации преди време, това не се отрази на ШУ! Всичко си вървеше нормално! Ако искаш да учиш висше, заповядай в ШУ! А и едва ли има университет в София, който да разполага с учебна обсерватория, със слънчев часовник, има и още на www. shu. bg! Та така, дяволът не е толкова черен, колкото изглежда! Просто трябва да знаеш кой път да хванеш! При нас няма подсказки на изпитите!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: af326cf078
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо чудно. Даже в СУ-то не е много по-различно. Аз съм един от малкото, които не давам да се преписва. И все пак кажи за кой "университет" става дума. Сайтът е анонимен все пак.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d7703bbfb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От една страна е позорно. Но от друга страна, щом нещата са стигнали дотам, значи в държавата няма достатъчно студенти. Ако не наберат достатъчно студенти ще почнат да затварят университетите. Затова вече приемат и двойкари, само и само да попълнят бройката. Помисли си сега, все пак по-добре е тези двойкари да ги приемат, поне ще им налеят нещо в главите. Иначе в държавата ще останат само некадърници без никакво образование. Там поне нещичко ще научат.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7c21463ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Добро утро! Пак добре че е имало изпит, че в някои университети се влиза само с оценка от диплома. Поне от 10 години положението в българските униерситети е такова - печатница за дипломи без никакво покритие. Само в Медицинските университети и няколко специалности в Софийския и Техическия все още поддържат ниво. Така че ако имаш възможност и желание да не си пропиляваш 4 години от живота си - търси вариант за чужбина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 896e0ae594
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е УНСС, странно как не са ви търсили пари, а безплатно са ви дали отговорите. Аз съм в един друг университет, в който ни оставят да преписваме, повече отколкото в училище. Висшето има един по-голям проблем. Всеки си мисли Е сега ще завърша вишУ и ще започна работа за много пари. Ама дипломата не ти дава знания. Човек трябва много да е учил, а не само да е преписвал и да е ходил по дискотеки.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e5d99f3f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Математиката в това подобие на университет е пълна боза. Нищо не обясняват, но и не дават изпита. Затова се отказах.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 21d7c1332d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всички знаем, че е УНСС. От класа ми 21 члвема кандидатстваха там, 21 бяха приети, дори двойкарите на класа ... ;(

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 34af32d4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   До номер 3:
Как въобще ти хрумна, че може да има база за сравнение между СУ и Шуменския университет. Просто погледни реализацията на студентите в двата. Виж кой е единствения български университет появяващ се в международните класации за престижни учебни заведения, виж колко са научните разработки и цитируемаостта на двата университета и ще ти стане ясно.
А относно протестите - протестираха там защото СУ е институция с национално значение, а Шуменския е един провинциаен университет със затихващи функции - когато искаш да те чуят протестираш на площада, а не на полето, нали?

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2fc61a9d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кой е университета. Вече не се учудвам, ако и в СУ правят това. Станаха изключително нагли на всякъде в борба за студенти. Това наистина е дъното... А не го говорим за качеството на образованието в СУ. Вече като чели и в СУ куче да влезе ще излезе с висше. Не се изкискват присъствия поне в моя факултет. Идват си хора на изпити, където не познават и преподаватели, преписват си, те си затварят очите умишлено. Постоянно лекции се отлагат, защото така им изнася на преподавателите. Лекциите са такова качество, че всичко ти става ясно от веднъж. Разтягаме си локуми. Нищо съществено, застой. Преподават ти дърт комунист със застоял мозък, който откровено споделя пред мени и колегите ми, че вече приемат и такива с двойки в специалност Право в Су. Откровено мога да кажа, че за 4 години в този университет нищо не научих.... Даже съм се комплексирала. Защото в собственото си усещане, аз не се чувствам човек с висше образование, равно е образованието ми на някой взет от улицата. Или това е просто ниска самооценка..
fresh_garlic, Ж 23

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7c21463ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 12.
Пробвай във ФМИ на СУ дали и куче ще излезе с диплома :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d144f68b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   "Ако искаш да учиш висше, заповядай в ШУ! " №3, ти сериозно ли ве... То дори това, че си завършил магистратура там, и че при вас не са ви давали отговори на изпит, не означава че го няма и не го правят по някои други специалности, и техните изпити(в ШУ)! ... Ако наистина имаше някакво ниво там, досега... както и да е. Колкото и да е зле в столичните университети, смятай какво остава пък за провинциален университет като Шуменския(остави, че съм го завършил и аз, ама само бакалавър съм)! ... Мисълта ми е, че ако там се правят едни безобразия, то в столичните се правят други, и обратно-никой ВУЗ не е на прилично ниво, не се заблуждавайте! ...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 03f9e16fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Файда... дисциплините не предлагат това от което има нежда пазара. За повече от 2/3 от тях или има много ограничен брой места, които се заемат от хора минали стажантство (това който както си уреди), или са само за обща култура. Пазара не е развит достатъчно. Нама бизнеси които да имат нужда от тези профисии а и малкото които съществуват не са големи. Освен проклетите кол центрове и то в софия. Сега идва и 4тата индустриална революция на автоматизация. Хората трябва да учат бизнес и предприемачество. Трябва да се научат на креативност и разнообразяване. Този комунизъм ни съсипа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: af326cf078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Toва №3 е поредното доказателство за дъното на висшето "образование" в България. Вече си търсят студенти с реклама в spodeli. net. Доста реклами и на библиотекарския тук има.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 24 дни
hash: 2fc61a9d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До №14 е вероятно в СУ има още факултети дето подържат ниво. Аз лично говора за ИФ. Но чувам същото и за други хуманитарни специалности...

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 21d7c1332d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Факултетите в ректората са под всякаква критика. Я, влез във ФМИ, физическия или факултета по химия и фармация и ще видиш дали куче ще завърши. Имам една позната, която се отказа след първи курс, защото както тя казва: “Там не е за хора, а за извънземни”.

~Студент във Факултет по химия и фармация

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f0579ecd3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Интересно, написах коментар преди време точно в тази тема, но не е одобрен, защото е единственият, който се противопоставя на мнението на автора?!
Ами аз уча в университетът, където всички си мислят, че и кучета и магарета завършват и щом влязох се убедих, че тотално не е така. Аз уча право там и буквално ни е**ват майката. По някои предмети изпити се взимат по-трудно и от софийския, например римско право, най-малкото защото в унсс е устен изпитът, а в су е писмен и достатъчно хора познавам, които си признават, че преписват на поразия.
Влез елитна специалност в унсс, а не администрация и управление/регионално развитие или публична администрация и пак ще си говорим.
Изобщо не те жалят и късат като не знаеш. По време на сесия ми се е случвало за цяла седмица да съм спала 12 часа, защото нямам време от учене и преговаряне.
И аз преди да вляза в унсс си мислех абсолютно същите неща като теб, авторе, ама влез и ще видиш дали е вярно! Не, не е!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker