Реализация в областта на правото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Реализация в областта на правото
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1625 пъти
Привет! Бих искала, да потърся съвет от вече практикуващи юристи. Преди месец се дипломирах, завърших право, една дългоочаквана мечта, за която се борех денонощно. За съжаление в университета се сблъсках с жестоката реалност, разбрах, че оценки се пишат ей така, по симпатия, по купчинки и по всевъзможни начини, но не и когато са подплатени със знания. Не мога да спя, да се храня нормално и не мога да се примиря с реалността. През тези 5 години, съм изкарала всяка една от оценките си с денонощен труд и много усилия, до ден днешен не спирам да чета и да развивам мирогледа си. Притесненията ми се изразяват, относно бъдещата реализация, както споменах, никога през следването си, не съм преписвала, никога не съм изкарала изпит нечестно, винаги учех много и накрая резултатите бяха такива, каквито не очаквах. Завърших висшето си образование, като на държавните изпити срещах ужасно грубо и неколегиално отношение, съответно можете да се досетите, че не съм завършила с отличен, както повечето колеги, които почти не идваха на учебни занятия. Искам да изкажа мъката и разочарованието си. Успеха от трите държавни изпити ми е среден 3, 33, а успеха от следването добър 4, 08. Въпроса ми е, ще ми бъде ли в “полза” този успех, занапред в бъдещето? Ще ме спъва ли в бъдещото кариерно развитие, ще имам ли възможността да се докажа със знания, а не с оценки поставени по субективен начин? Искам да се занимавам с право, искам да докажа, че мога! Не искам на оценките ми да се гледа като на основно мерило и критерий за знания. Благодаря ви, предварително за отделеното време и споделената информация.
С уважение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 9d48956aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не уча Право, но съм чувала, че много шефове изобщо не гледат оценките от дипломата. И учат много за 6-тици най-вече тези, които искат стипендии, защото нямат пари. Иначе знам, че и в Медицината така си пишат оценките.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a099c3684a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лошото е, че да си успешен адвокат значи да можеш да се продадеш и харесаш на правилните хора, а ти не си успяла да го направиш с преподаватели и колеги.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5f508572ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ще бъда откровен. Оценките нямат значение толкова във този случай, колкото и да ти е бално за ниският резултат. Всака трета тема в този сайт е относно учене по 'Право'.

Първо, нашата страна е една от най-корумпираните във Европа и западният свят. Не говоря за политици. Говоря за голям брой от цялостното население, защото са необразовани и неразвити.

Второ, съдебната система е корумпирана, като включително съдии, адвокати, прокурори, каквито искаш ги наричай, от - до, биват считани че работят със мафията. Съдебната система не е ефективна.

Трето, самите органи на реда, такива като полиция, също като чяст от цялостното корумпирано население, работят със мафията или са част от нея. Решвети, прикритие на престъпления, затваряне на очи, протекционизъм. Много е зле.

Та, както казах, прависти в този сайт и тази страна по път и над път. Остави ниските оценки и горе споменатите фактори които биха ти спирали кариерата. От страни, замисли се за всичките ти колеги по 'Право', всички бивши и бъдещи студенти във твоя университет преминали или преминаващи Право, замисли се за броя на всички студенти из всички университети низ цялата страна учеши, ичили или които ще учат Право. Е, това не са ли доста хора които завйршват за уж 'юристи'. Колко от тези хора изобщо имат шанс за кариера в корумпираната обстановка, където и те ще изпълняват корумпирана дейност?

По малко от 4-5% от хилядите завършили нямират кариерно развитие. Това нещо се прави и докато се учи, защото е нужна и практика. Тези които имат сигурен шанс за кариера са тези кошто идват от потекло на корумпирани юристи или семействата им познават кантори където биват изпратени на стажантство чрез контакти. Тук смея да кажа че това не се счита за корупция - който както си го направи от към практика.

Както й да е, поне си завършила. Знам че те е срам заради ниският успех. Имай едно друго на ум. Образованието е станало много зле. ВУЗ-овене предлагат дисциплини ей така, колкото да съществуват. Правото е само идин пример. Абсолютно не се следват неждите на пазара, нито се промотират специалности които да са от полза. Некадърността може да се проследи чак до горните етажи където за 30 години след комунизма и промиването на мозъци покрай него, нито един министър на образованието не промени системата ката хората.

Щом си се трудила, бъди горда. Както казах, за повечето българи образованието е хартийката. Корупцията е стигнала високи етажи и е внедрена навсякъде, включително и в образованието. Българите които искат да се образоват гледат да го правят в чужбина, а после много се и дистанцират. 3. 33 или не, поне не си си купила дипломата а си развила интелект за себе си.

Оценките не ги гледай. Цял живот ми се обясняваше колко е важно числото, вместо да ми помогнат да намера начин да есвоя информация и да я приложа. Толкова много мразех образованието. Почнах и бакалавър, после прекъснах. Накрая завйрших в чужбина.

Давай само напред. Поставяй си цели а каквото стане!

п. с. Писах от телефон

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b93e7d9392
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Какво стана? Успя ли да си намериш работа по специалността? Аз имам почти същия проблем и много се притеснявам...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4e198535f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това, което номер 3 изреди не са "пречки" а възможности ;)

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 339015a862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към последният коментирал. Здравей, за съжаление на успях, едва ли и някога ще успея, повечето от моите колеги работят по кантори, аз работя в кухня на ресторант, но все пак е важно, че имам работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b7b346aa1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И друг път съм писала в такива теми, защото и аз съм била в това положение. Трудно е и без връзки се иска много сериозна работа над себе си, за да успееш някак да получиш първата си работа. Нататък е по-лесно, но пак зависи от човека. Аз чаках първата си възможност две години, в които не съм бездействала - ходих на интервюта за работа, работех нещо друго паралелно. Действително до голяма степен е важно умението да се "продадеш", защото, дори да си най-умния човек, това няма никакво значение, когато няма кой да се довери на ума ти.
Учете, повишавайте си квалификацията. Едната гола диплома няма да Ви даде хляб, това вече сигурно сте го разбрали. Трябва много, много повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker