За какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

За какво?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1028 пъти
Здравейте, пише едно момиче, което е в последните месеци на 11 клас. Ще започна от там, че като малка винаги ми е било казвано, че трябва да се учи и получават високи оценки. Винаги съм следвала тази философия стриктно през всичките тези години. Само аз си знам колко безсънни нощи и притеснения съм имала заради училище. Предпоследен клас съм и вече ми е писнало от всичко това. А ме чака и висше... Имам чувството, че ще съм толкова обезсърчена да уча, че ще е много тегаво, тъй като съм се запътила към чужбина, а там нещата стават с много учене. Просто не знам какво да правя. Ако можете да ми дадете съвет какво да правя ще съм Ви благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 3f3958cacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-хубаво ще е да си намериш мъж и да създадеш семейство.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 89ac20d933
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквото и да правиш в този живот, трябва да го правиш за себе си и то с пълното ти желание. Ученето наистина ще ти помогне, но това става ясно след завършването. Аз 12 години си мислих, че никой никога няма да ме попита за тригонометричните функции, но по-късно разбрах, че изобщо не става въпрос за функциите, а за това, че съм развивала паметта си с години. Между другото, още първи курс в университета ни попитаха за тригонометричните функции и се оказа, че са приложими в някои области. Не е нужно и на теб да ти потрябват, но е възможно.

Спри да учиш по цели нощи, така нищо няма да направиш. Насила можеш да зубриш, но не и да учиш. Забрани си да четеш след 20ч.. Първо, че е вредно за зрението и второ, че е доказано, че човек претовари ли се, паметта му не работи в негова полза. Отделяй повече внимание на предметите, които са ти интересни. Вероятно точно с тях ще продължиш да се развиваш. Когато имаш желание, тогава ще достигаш истински постижения. Насила- никога. Сядай, прочитай урока по един-два пъти, напиши си домашните, но не се претоварвай излишно с допълнителна работа. Ако не запомниш нещо днес, ще го прочиташ по един път всеки ден и ще го запомниш постепенно. Давай си време да запомняш информацията и да си развиваш темите. Не учи деня преди теста или изпитването, започни няколко дни предварително, без да си даваш излишен зор и да се стресираш. Пак ще си научиш уроците, просто няма да го направиш с усещането, че времето те притиска и ти се мъчиш излишно. Казваш, че не ти се учи, но искаш да заминеш да учиш в чужбина. От какъв зор? Там образователната система е по-различна и през целия семестър се възлагат задачи, подобни на курсовите работи тук, като същевременно студентите са по-активни по време на преподаването на някоя тема. Чудесно, но не и ако вече си се уморил да учиш. Дай си една година почивка, в която можеш да работиш, да излизаш с приятели, да изпуснеш малко пара, докато периодично се подготвяш за приема. Не може да заминеш на хиляди километри за да учиш, без да имаш желанието да учиш. Че ти там ще полудееш, ще се разболееш от нерви. Първо си намери мотивацията, а после върви напред. Гарантирам ти, че часовете прекарани над учебници си струват, но не и стресът.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker