Специалност в НАТФИЗ и още нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Специалност в НАТФИЗ и още нещо
преди: 5 години, 15 дни, прочетена 908 пъти
Здравейте. Исках да питам какво ви е мнението за специалността филмов и телевизионен дизайн в НАТФИЗ. Приемния изпит трудно ли се взима там? А останалите изпити? Какво по-точно се учи като предмети? Как е обстановката? Най-важното има ли перспектива тази професия? Къде ще работиш? Добри пари ли ще взимаш? Абе с 2 думи заслужава ли си?
Съжалявам за глупавите въпроси просто ми е време вече да се замисля за професия (в края на гимназията съм кажи речи), а в интернет не намерих отговор на въпросите си. Понеже съм от Пловдив и да ви кажа честно, дори още не знам дали искам да уча в София. Обичам си града. Пътувала съм доста по други държави, но само в Пловдив се чувствам у дома. Също, не знам дали съм готова да се разделя със семейството и приятелите си и да отида съвсем сама в този огромен непознат град. Пък и съм човек, който мрази промените. Но има и добри страни. Ще бъда малко по-самостоятелна, защото в противен случай ще живея с нашите, докато не завърша и не събера пари за наем на апартамент.... а това ми звучи сякъш ще стана на 30 до тогава.
П. С. Знам че много от вас ще ми кажат, че в България друго освен медицина и компютри е загубена кауза, но такава съм си аз. Не ме интересуват тези 2 неща, за съжаление на баба ми. Аз съм си артистична личност. Не мога да го обясня, но просто ми се занимава с нещо артистично хахаха.
Съжалявам за обърканата тема. Не съм много наясно още със себе. Благодаря че прочетохте темата ми и се надявам да ми отговорите и на въпросите.
Хубав ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 дни
hash: 68df88209c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, студент в НАТФИЗ, първи курс. От нашата година за първи път въведоха специалността. Излизаш с професията "художник на филма", както се вижда по надписите. Те са хората, които отговарят за цялостната естетика на филма, визията, цветовете, композицията, декора, облеклото, плакати и какво ли още не. Специалността е въведена, именно защото се търсят кадри :D Телевизията и киното са по-затворен професионален кръг и общо взето каквото се търси, такова се предлага и като образование. Проучи добре специалността, какво представлява и тн, а ако наистина разбереш, че те влече, детайли като софия са неща, които ще приемеш така или иначе, хаха!

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 4cc9b9b7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дори и медицината не е с особена перспектива в България. В общия случай блъскаш яко 6 години докато завършиш, после на минимална заплата още 4-5 години докато специализираш. И когато вземеш специалност тепърва търсиш работа, а такава - добре платена - за лекар се намира само с връзки. Големи връзки.

От друга страна... погледни си правописа, момиче! Нима мислиш, че изобщо ставаш за висше образование, пишейки "сякъш"?

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 02cdf6efea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, аз учех до миналата година в НАТФИЗ, същия факултет /екранния/, в който е спецалността, за която питаш. Въведе се, когато аз си тръгнах оттам. Най-важното, което трябва да знаеш, е за колегиалната оценка - оценка, която поставяш на колегите си и те на теб, анонимно. Тоест, ако някой не те харесва, лесно може да те провали и да отпаднеш само заради това, дори и да си вземеш всички останали изпити. Аз затова напуснах. Първата година учите всички специалности от факултета заедно. Важни са и екипните работи, гледай да участваш в минимум 3 екипа, както ще ви инструктират, ако те приемат. Самите приемни изпити за целия факултет не са трудни, най-вече в сравнение с актьорския. Може да отидеш на консултации, юни би трябвало да обявят датите. Груповите са скъпи, но може да подадеш заявка, че искаш индивидуална, те са 30 лева на академичен час. Трудничко е в началото докато свикнеш, драматургията е най-трудния предмет, защото е при ректора, гледай да му посещаваш лекциите, защото ще ти направи жестоки проблеми. Но най-вече гледай да се сработваш с колегите, защото колкото и невероятно да ти звучи, от това ти зависи до огромна степен пребиваването в академията. Относно реализацията - ами в началото ще бъде трудно, както за всяка специалност по принцип, но си зависи много от теб. Като станеш поне 2-ри курс, интересувай се къде можеш да практикуваш уменията си. Най-важното - създавай връзки, общувай!!! Това ти е спасението в тези среди. Моето мнение е, че в НАТФИЗ не отиваш толкова да научиш нещо, по-скоро да доразбереш нещо и да създадеш връзки. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8e51c7df07
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 - правописна грешка. Много сте ми странни дребнавите хора, които ще те прочетат тема или дълго съобщение, ще намерят дума със сгрешена буква и ще те поправят

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8e51c7df07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментарите. Тъпо ми е, защото има толкова хубави специалности с математика, в които ще можеш да покажеш арт човека в теб. А мен не ме бива с математиката. Още от 8ми клас учителката ми е ужасна и се заяжда с мен, защото съм пишела много бавно или някаква друга тъпотия и почти всеки час ме навиква. И така намразих математиката и си вадя 4ките. И чак ме е яд. Та за това НАТФИЗ ми се струва добра алтернатива. Иначе отново благодаря за коментарите. ❤️

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker