Екология-въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Екология-въпрос
преди: 5 години, 3 дни, прочетена 759 пъти
Здравейте, хора. Искам да ви задам неща, свързани с ЕООС, ще се радвам да ми отговорите. Най добрата ми приятелка учи това и е втори курс сега и тя се оплаква, че има много за учене и не знае кое по напред да започне. Два практически изпита с разпознаване на птици и дървета. Отделно и твърде много материал и теми за учене през сесията. Искам да ви попитам какво ви е мнението за специалността и трудна ли е много? Тя моята приятелка принципно е от онзи тип студенти дето се стремят към перфектното и винаги да има високи оценки. Може и затова да ѝ се струва така трудно. Странно ми е че го казва защото който и да питам казва, че екологията е много лесна специалност. Най лесната в Лесотехническия изобщо.

Също така от бфф-то знам, че заместник деканата е казала, че първи и втори курс са най- трудни. Особено втори курс бил много тежък. Трети и четвърти курс били по-лесни. Тъй като в първи и втори се учат много анатомии, разпознаване, химии, то ботаника, то дендрология, то зоология, то фауна, то изпити върху морфологични препарати, то почвазнание. А от трети и четвърти курс вече започваме да се концентрираме върху ролята ни в специалността-как да опазим околната среда и т. н.

Някой, който учи или е завършил да кажа вярно ли е това? И за информация на бфф- то искам да знам, защото тя, милата, се колебае да се откаже ли при положение, че е може би отличничката на курса. На поправки нито веднъж не е ходила. И е много хвалена от заместник - декани, професори, асистенти. :)
И аз ѝ говоря да постисне зъби, че вече е на половината път и, че следващата половина ще ѝ е по-лесно. Също така ѝ казвам ако усеща, че се тормози и мъчи да не е такава перфекционистка и, че не е зор всичко да взима с 6. Че оценките не са от никакво значение, дори с тройки да е, важното е да си вземе дипломата, защото е срамота да е на ръба да приключи с най- трудното, а да се откаже.

И за моя информация искам да знам какво да очаквам. Първи и втори курс са ми ясни от приятелката. А трети и четвърти какво ще има горе долу? Наистина ли е по- лесно както казва зам. деканата? И дипломната работа от четвърти курс ли се започва? Доколкото знам дипломната ще те освободи от държавни изпити.

Знам, че питам за прекалено напред, но искам да знам от всичко какво да очаквам, защото нямам намерение да плащам за обучение, което да е много вероятно да остане недовършено. Тъй като нямам познати или приятели, завършили ЕООС се допитвам до вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 ден
hash: c78b10e8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хайде пак от авторката с горското стопанство..
Прочетох двете ти теми тук, даже и те посъветвах да не оставаш само със средно образование и ти казах, че си умно момиче, но за съжаление ще трябва да си върна думите назад, тъй като видях темата ти в бг мама.
Та ти си по-голяма от мен, а разсъждаваш като дете от детската градина. Първо си изясни на себе си какво искаш да работиш и тогава избери специалността. Виж в какво те бива най-много и кое ти харесва. Иначе и през всичките специалности в Лесотехническия да минеш, файда няма, пак ще си недоволна и ще загубиш време и пари. Щом сега не ти се учи за птици и дървета, в екологията ще е същото. Отиди разпитай сама без майка си в отдел студенти коя специалност какъв учебен план има и ще разбереш с точност. Не може да си на 24 и да чакаш майка ти да ти оправя живота. В краен случай ако толкова не ти се учи, прекъсваш, намираш си работа (дори и мечтаната ти като бариста да е), изнасяш се и се издържаш сама. И в последствие малко по малко връщаш парите на майка си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker