Всичко се обърка с матурата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Всичко се обърка с матурата
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1547 пъти
Отчаяна съм. Минаха матурите, следва кандидатстването, само че всичко се обърка! В специалностите, които съм избрала се кандидатства с матура или кандидатстудентски изпит по чужд език. При балообразуването се взема матурата по чуждия език. Държах втората матура по английски и не знам дали сте разбрали, но матурата тази година беше пълна с грешки и доста по-трудна от предишни години. МОН не си признават грешката и изглежда, че нищо няма да направят. Решавала съм много матури от минали години и поне над 5 съм можела да изкарвам.. И сега като си погледнах точките, се очертавам за 3 или 4, което никак не ме удовлетворява и още повече ми намаля шансовете за прием в желаните специалности. Поне 2 да имах, щях да отида на поправителна матура, пък белким там можеше матурата да е както си трябва. Не стига, че искам да кандидатствам в специалност, в която местата са много малко и сега с тази матура още повече ми се намалиха шансовете. Не знам какво да правя, наистина. Плача и съм депресирана. Не знам дали въобще има начин да изляза от тази ситуация. Много съжалявам, че не държах матура по друг предмет. Така можеха просто да ми вземат 6тицата от дипломата по английски за балообразуването. Сега съм на никъде... Някой, който да е в такава ситуация или да е бил в подобна? Има ли въобще някакво спасение или вече нищо няма смисъл...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4012b554d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спрете да се филмирате, записахте матурата по английски защото знаехте че е лесна оценка и не сте се подготвяли. Грешки в матурите има ВСЯКА година при МОН, без изключение. Реших ви матурата и изкарах 5, 30. Може да се каже, че е една идея по-сложна, но в никакъв случай страшно трудна, което е нормално в предвид че тази година тя е най-желаната да се обърне най-много внимание на нея. Сега, успокой се, щом всички имат ниски оценки и се оплакват, значи критериите ще се снижат и ще бъде долу-горе все едно сте си с по-високите оценки. Другия вариант е да се запишеш на кандидат-студентски изпит, който го има във всеки университет. Дори да не влезеш първата година има вариант, ако поддържаш хубав успех да се преместиш в друга паралелка втората година, винаги има вратички стига да се ровиш и да се стараеш. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c44ebc387e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Там, където ще кандидатстваш, не става ли с изпит? Другия вариант е преориентиране?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 11c5060a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Скъпа просто отиди и на кандидатстудентски изпит по английски.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3cd5811560
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама че ограниченост от твоя страна. Край това е единственият път. Не се ли сещаш, че няма нищо случайно на този свят? ЗНАЧИ ТОВА НЕ Е ТВОЯТ ПЪТ. Съдбата ги показва да мислиш по-широко и че има други алтернативи за теб. И защо смяташ, че няма да влезеш, защото оценката е ниска?
1. Намаляващ брой завършващи.
2. Масово заминаване за учене/работа в чужбина.
3. Много оставащи свободни незаети места.
4. Местата в университетите надвишават завършващите.
5. Много университети, тази неземна специалност само на едно място ли я има?
Подобни специалности, мислиш много концентрирано, но светът не е само черно и бяло и светът не само това и край. Има много възможности стига да ИСКАШ да ги видиш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1b3e1ffbd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Хаха, и къде са тези грешки на матурата? Хайде, пак другите виновни, че си врънкала и тормозила учителката по английски да ти пише нереални оценки.

Но не се депресирай. Приемат всички. Няма специалност, в която да не остават свободни места.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e329dd758a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо не се депресирай преди да излязат официалните резултати от матурата. Второ, каквото и за теб, такова и за другите, т. е. най-вероятно всички явили се на матура по английски ще са с по-ниски резултати от очакваното. А в университета те приемат въз основа на БАЛ, т. е. ако всички имат по-ниски оценки съответно и БАЛ-ът нужен за прием в желаната от теб специалност ще е по-малък. Пример, ако миналата година е трябвало да е поне 28, тази може, пак примерно да е 26, защото масово кандидатите са с по-ниски резултати от матурата. За това докато не минат ВСИЧКИ класирания нищо не е свършило и няма нужда да се отчайваш. Преди години сестра ми беше така, излиза класирането и сестра ми втора резерва, плач, отчаяние, рев... и накрая се оказа, че няколко човека са се отказали в последния момент, приеха си я и беше една от най-добрите. За това не бързай да си посипваш главата с пепел. Още резултатите от матурата не са излезли, после има първо класиране, второ класиране... не знаеш какви истории има. Познавам човек, който го приемат едно нещо, но той иска да учи друго и съответно се запознава с човек приет в това, което иска, но пък искал да учи това, което за което първия е приет. И просто са се разменили! Така, че горе глава! Изобщо нищо не е загубено още!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 53ce20f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, каква е тази извънземна специалност - да не е филология някаква? Скандинавистика ли ще кандидатсваш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker