Да се върна ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да се върна ли?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1348 пъти
Здравейте! Пиша тук, защото наистина не знам към кого да се обърна искам да чуя и мненията на хората, които наистина искат да помагат със своите съвети на един млад човек... Та така реших да уча в чужбина- Германия. Бях много мотивирана в началото, обаче сега някак си не мога повече в тази “скучна” държава не издържам психически тука сериозно си мисля дали да се върна и да уча в България и да си правя мой собствен биснес

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: fa39ca821c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че група непознати може да ти даде правилен съвет за твоя живот. Ще се опитам да ти помогна, но не приемай размишленията ми за закон.
Според мен е по-рационално да завършиш започнатото, особено ако ти остава малко време. Естествено, тук говорим изцяло за разумни решения и не включваме емоционалната гледна точка на нещата. Съветвам те да продължиш образованието си в Германия само и единствено в случай, че те тормози скука, а не депресивност, носталгия или нещо по-тежко за психиката ти. Ще го кажа директно, за да е максимално ясно и да не оставям въпросителни след себе си: Не се отказвай от диплома заради глупости.
Обаче, ако усещаш, че и ден повече не можеш да живееш в Германия, хващай първия самолет за тук. Нещата не са толкова сложни, особено от моята странична гледна точка. Нищо на този свят не си заслужава да страдаш и да се измъчваш ежедневно. Ако изпадаш в крайно негативни състояния и непрестанно си в борба със себе си, по-добре си тръгвай. Не е живот все да се измъчваш и никоя диплома не си струва психотерапията след това. И отново ще го кажа директно, за да бъде напълно ясно: Никоя глупост не си струва психическото ти и емоционално здраве.
Не мога вместо теб да преценя колко е сериозно положението ти. Това е изцяло твоя работа. Казах ти две правила, които имат и много изключения, но в общи линии са прости и лесни за следване. Когато се затрудняваш, постави си две истини на везната и гледай накъде ще се наклони. Ти се познаваш по-добре, отколкото и майка ти те познава. А какво да говорим за нас, непознатите!? Прецени доколко ти е скучно и доколко наистина ти е тежко. Скуката не е причина да промениш плановете си генерално, но същевременно и дипломата не е причина да си съсипеш менталното здраве. Университети има и тук. Живот има не само в чужбина. Ама и душата ти е една.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fdb78e997a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Върни се !

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0361f1596a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Авторе, аз завърших бакалавър "финанси" в България. Имам и магистратура "бизнес информационни системи". Знаеш ли колко години стоях без работа?! Бях един вид "клиент" на бюрото по труда - там пък чаках с часове едни надути какички да дадат поредния подпис в картата за безработен, а единствената работа, която ми предложиха беше за временна програма за 9 месеца в администрация... След като ми изтече програмата ми предложиха да бъда помощен персонал (сиреч мияч на чинии, хигиенист) в един хотел в курорт, където трябваше да пътувам 1 час в едната посока с автобус... !
Знаеш ли колко много искам да съм на твоето място и да бях завършил при "скучните" (както ги наричаш) хора в Германия ?!
Много е отчайващо, когато си направиш равносметка и осъзнаеш, че си си загубил времето (8 години) в родното образование - дипломи, които никой работодател не цени... НО, виж сега - друго си е да кажеш, че си учил в Германия. Веднага ще те лапнат ! А ти бягаш от качественото и идваш в деветата дупка на кавала. Или идваш тук за забавните хора, че в Германия ти били скучни? Ще те кажа само, че тук тези "забавни" хора дето ги търсиш такъв номер могат да ти скроят, ще ти тровят живота, ще доносничат на работата срещу теб, ще те продадат, ще се мазнят на шева - а ти ще стоиш отстрани и ще се проклинаш, че си избягал от Германия !
Успех ти желая във всяко едно начинание, все пак !
М30

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a3e018bf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Германия не е "скучна" и ако какъв бизнес, ще рпавиш в България, който не можеш да започнеш в Германия?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bdeffb7fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Бизнес в българия?!
Защо искаш да живееш в гето?! Там било скучно и монотонно. А в последните 2-3 години да си опитвала да си вадиш хляба и плащаш сметките в българия? Хората тотално се предадоха тук. През 2 месеца поскъпват живото подържащите услуги. Ток, вода, горива. И като дръпнеш чертата не ти стигат за храна, а за лекарства да не говоря. Остава да си продаваме органите на черния пазар. Още 2-3 години и ще я разпродадат тази клоака българия на 100 процента. В момента се опитват да влязат в шенген за да изнесат и останалото. Иран и Ирак са в оъти по добре от нас. Тук вилнее "тихата смърт"! Всеки ден умират хора. Било по спирките, в канавките или от психично болни. Това ли търсиш? Интересен живот! Намери си един българин и бъдете щастливи в Германия. Там поне може да отгледаш дете без да спиш пред социалните служби.
Дядо Тошо

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5144c1f36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В България е по-трудно, така мисля аз. И с образование нищо не постигаш. В Германия стандарта е по-висок и може би след време ще можеш да направиш и нещо в нашата родина, ако спестяваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2a3f6f9746
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пробвай ако не става в България пъгища много. Недей да мислиш, че масовият поток към Германия е от високият стандарт, масово българите в Германия са икономически мигранти, оцеляват. Ти знаеш език, но масата не знаят и всичко е проблем, нищо че като се върнат в България са много важни, защото са си купили стара лъскава кола и маркови дрехи. Говорят пълни глупости, защото така са възприели нещата., неразбират все някой им е виновен.
Ако има работа 80 % ще се върнат. Не го казвам това ей така, това са фактите. Върни се, пробвай се. Аз веднъж се върнах, след 10 отрезвях и пак съм в чужбина. По-добре скука, но спокойствие и сигурност. Сега се радвам на природата, на колелото, на това че, мога да живея по-спокойно, хората не са студени в Германия, просто са по-дистанцирани и не ти навлязат в личното пространство с лични въпроси и любопитство. Последните 2 седмици излизах 2 пъти с немци, беше много приятно, и двата пъти бяхме на ресторант. Хапнахме, пийхме по чаша вино и кой от къде е. Просто манталитет е различен, няма по-добър или по-лош просто е различен и зависи къде се чувстваш добре. На мен ми харесва. Шефът ми говори на фамилия и вие. Което за мен е редно и правилно. Няма фамилиярничене.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a033883090
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много се радвам, че взимаш правилното решение! Върни се!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b137174372
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До авторката!
Не прави грешката да сравняваш пубертета и тийнейджърските си години в България с това което принципно следва в живота. И да се върнеш в България сега по-скоро ще ти е като в Германия отколкото като в юношеството. Повярвай и тук след пълнолетие нещата съвсем не са същите. Живота здраво те зграбчва и те изненадва неприятно.
Ще ми се по-добре да можех да обесня това което имам напредвид. Просто фазите 14-19, 19-25 са различни. Не ти е кеф да си 19-25 в Германия, но ако се върнеш сега 19-25 в България няма да ти е тъй сладко като 14-19. Живота е такъв.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 74bae9eaa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък мисля да избягам именно в чудесната и подредена Германия, със добра инфраструктура, здрави тротоари, поддържани сгради. Писна ми от тази дупка България!

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 44d1454136
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не прави тази грешка да прекъснеш образованието си в Германия и да се връщаш в България, защото после цял живот ще съжаляваш. Коментар 9 е много прав! Не си мисли, че сега ако се върнеш в България ще е както преди, когато си била ученичка. Моят съвет е завърши си образованието в Германия, а после когато решиш можеш да се върнеш в България. Не си прекъсвай образованието в Германия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker