Икономически университет-Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Икономически университет-Варна
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2014 пъти
Здравейте! Аз съм момиче в 10ти клас в икономическа гимназия.
Въпросът ми е главно към учащите в ИУ-Варна(ако има такива тук), но може ако друг има информация да ми даде съвет.
Та това, което ме интересува е коя специалност е най-подходяща за мен ако искам да се занимавам с управление, реклама и пиар. Аз съм се насочила към маркетинг засега. Проблемът е, че математиката ми куца много и се притеснявам, че това ще е пречка. Трудно ли се влиза в този университет? Така или иначе последните две години ще се стегна и ще се опитам да я разбера математиката доколкото мога, за да ме приемат и да се реализирам, но ми е важно да знам отсега какво е положението там.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3bb2d626b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, математика имаш само 1 семестър и то икономическа. Много по-лесна е и интересна от математиката в училище. В университета не се влиза трудно, но като цяло така е с всеки университет стига да учиш ще постигнеш каквото искаш. Правилно си се ориентирала, точно в маркетинг щях да ти кажа да кандидатстваш. Другата подобна специалност е Дигитални медии и ПР.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c74fd3254d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   АЗ само да кажа, че за реализация в подобни специалнасти ужасно много трябва да те бива с хората, но не по приятелски. Абе трябва да ти играят по свирката без много да противоречат. Харизма, авторитет, страхопочитание към теб трябва да те определят.
Да е жива и здрава демокрацията вече всеки иска да е Шев.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3bb2d626b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не се притеснявай, математиката е доста интересна и е 1 семестър, университета е добър с добри професори, а специалността за мен е най-интересната. Не се притеснявай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f6ab33611f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, колко добър е Винса не мога да кажа все още защото те първа ми предстои да почна да следвам там от есента. Иначе за влизането дали е трудно - Ами има ранен прием както и нормален като ранният си има определени дати от февруари до май (7-9май) а нормалният е през лятото не знам точно кога. Ранният прием е за предпочитане пред нормалният поради факта че при нормалния можеш да избираш само между свободни специалности т. е вече голяма част от всичките специалности ще са заети от хората приети от ранните приеми... тааа ранният прием си е плюс просто защото имаш избор. Обаче за да кандидатстваш за ранен прием трябва да минеш през кандидат-студентски изпит, който е електронен и се прави на компютър в съответната зала като можеш да избираш между география на България, Български език и литература, икономика и математика. Аз избрах география защото ми се стори най-лесно. Взимаш си от книжарницата в университета книжка по дадения предмет и почваш да я учиш. Тя е под формата на тестове и имай на предвид че въпросите на изпита, на който бях този месец, бяха същите от книжката само че избират само 80от 600те въпроса. За да минеш изпита успешно трябва да имаш най-малко 5. 00на изпита (което по мое мнение не е трудно за постигане тъй като аз за труда си получих 6. 00:) ) А това за математиката - трябва да имаш добри годишни оценки за 11 и 12 кл. защото при ранния прием ти искат бележка за успеха ти от 11кл(а при нормалния дипломата за средно образование) като ти гледат математиката и бълг. език и разбира се средния успех (за 11кл). Моите бяха 5бел, 6 мат и 5. 50 ср. успех. Максималният бал е 24 като май се събират мат бел ср. успех оценка от изпита или олимпиада. Моят е 22. 50 и ме приеха по първо желание така че наистина ще е добре да поработиш над математиката и да я разбираш. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c575c3876b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей,

Доста по-голяма съм от теб, но бях първи курс в ИУ Варна тази година. Записах се във въпросната специалност - Дигитални медии и ПР, точно заради влечението към рекламата. Съветвам те да я предпочетеш пред Маркетинга, понеже специализираните предмети на ДМПР са по-увлекателни. Не е никак трудно. Не съм човек на математиката или икономиката, но не ми беше никак трудно. Икономики, математики и счетоводства - всичко това е само до третия семестър, от там нататък няма такива. Ще се справиш. Работя на пълен работен ден, слабо посещавам университета. Въпреки това съм отличничка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker