Аз съм провал... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Аз съм провал...
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1771 пъти
Животът ми не струва, аз не струвам, пропилях го, а съм само на 22. Докато ходех на училище си мислех, че може да стане нещо от мен, че имам поне малко акъл в главата си, е колелото се завъртя, късно осъзнах, че не ставам за нищо. Записах специалност в университета с огромно желание, бях въодушевена, ентусиазирана, амбицирана, уверена, че ще се справя и ще съм една от най-добрите. Докато университетът не започна, тогава осъзнах колко грешна е била самооценката ми, тогава осъзнах колко по-добри, интелигнетни и умни хора съществуват, а на фона на това, аз съм нищо. Като се върна назад в спомените, искам да потъна в дън земя, осъзнавайки колко глупави грешки съм допуснала в образованието си... и съм изгубила пътя тотално... няма светлина в тунела за мен, не и този път. Провалих се, родителите ми не се гордеят с мен, а толкова исках да говорят с усмивка за постигнатите резултати, толкова исках да докажа на света колко съм горда и успешна в това, което ми е било страст цял живот, единственото нещо, което ме е влечало някога. Това е, аз съм провал и е крайно време да го приема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 44243bad40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Я горе главата. Ти сама го каза. Нали си само на 22. Какво да не би да ти е дошло времето да умираш. Какви ги говориш. В разцвета на силите си си. Още си млада. Я се събори и се разтърси.
Имала си грешна самооценка. И какво от това. Няма да се постараеш ли.
Виж, може би най-трудната част на това да си възрастен е точно моментът на осъзнаването, че нищо не се случва без усилие. Зад всяко щастие стои действие. Кое мислиш, че ще те направи по-щастлива за по-дълго време: да намериш случайна столевка и да я пропилееш за кафета, или да се научиш да ги изкараш. Всички тези хора, с които се сравняваш, не са станали такива за ден. Те са работили много здраво.
Не се оплаквай за пропиляни 22 години. Та ти нямаш ясни спомени за половината от тях. Друга част от годините ти си прекарала в тийнейджърски мечти като всички. Изпуснала си се максимум за 1 2 години. Какво сега ще ги оплакваш ли. Горе главата. Не бъди жертва на живота си. Не се стреми да бъдеш нечия гордост. Бъди своята гордост. И ако все още си намираш оправдания да не продължиш да се трудиш за мечтите си, защото не можеш да повярваш в себе си, повярвай в мен, която вярва в теб.
И си дай време. Няма да се случи за ден. Ще бъде тежка седмица, месец, година, но накрая дори ще се смееш, че си написала подобен пост.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 511606795b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно, защото си на 22 животът е пред теб и имаш време да постигнеш това, което желаеш, да поправиш грешките си, а тези, които не можеш, просто остави в миналото, но носи полуката от тях. Вземи си почивка от ученето и помисли върху ситуацията на спокойствие. Не е задължително да си най - добрата, просто учи и наблягай върху практиката, тя е най - важната.
Не споделяш много подробности как си се провалила, какво учиш?


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 733631da63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами добре, ама освен че имаш ниско самочувствие/самооценка, нищо друго не се разбра.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b98bb95e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   осъзнах колко по-добри, интелигнетни и умни хора съществуват. Често са и по-красиви и доста по-богати. Не плачи и не унивай. Най-трудното тепърва предстои.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5687ebbaeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вместо да повтаряш, че си "провал", си почини добре през лятото, а от есента сядаш и почваш да учиш сериозно и резултатите няма да закъснеят. Всеки е изпадал в дупка, важното е да се стегнеш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cee3df7a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само на 22 си. Не си допуснала никакви фатални грешки. Не трябва да живееш, за да оправдаваш нечии очаквания, даже и на родителите ти. Може би и те не очакват това, а това са само твои притеснения. Ако е така както пишеш виж добрата страна: отървала си се от определени самозаблуди. Това не те прави по-малко качествен човек, дори би ти помогнало да станеш по-добра в нещата, които правиш и в живота като цяло. Осъзнаване му е майката. Може да опиташ отново с това, в което си се "провалила", а може би това не е бил твоят път и ще намериш друг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3725323e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква специалност си записала и те е влечала, а след това си се разочаровала? Поне в каква област е (ИТ, икономика, природни науки... )?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b6603c6818
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе - само да те светна, че и да завършиш 2 висши в университет с пълно 6 (както направих аз) не ти дава автоматично работа!
Аз след сума години бях клиент на бюрото по труда, а сега не ми се живее... Работя като луд, а парите все не стигат - за наем, сметки, храна (95 % отива за храна) и прочие...!
Не унивай, защото после ще осъзнаеш, че студентските години са били най най най-хубавите!!!
Аз само съжалявам, че не се забавлявах тогава, ами ходих редовно на лекции и зубрех като луд за изпити... и какво? Колегите ми, които си взимаха изпитите (включително и държавните) с микрослушалки сега са на ръководни постове!!!
Е... аз какво спечелих... Депресия, отегчение от еднообразния живот, всеки ден се превърна в оцеляване!!! Защото не стига вече да си кадърен, ами и трябва да се мазниш на шефа, на който му трябват млади момиченца, а не момченца с дипломки!!!
Е, авторе - направи си сметка трябва ли още да се ядосваш? ...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 07699cd6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имаше една песен на Керанов добре че ми я припомни да си я пусна, и впрочем я горе главата какви са тези глупости има хора които дори и не стигат до университет а и какво си се депресирала хора през какви по трудни неща са минали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: afc808dd37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се подценявай, горе главата. Живота е пред теб.
М19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker