Немски?... Как да постъпя и още нещо?. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Немски?... Как да постъпя и още нещо?.
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2009 пъти
Здравейте, момче на 15г съм, живея в малък град. Сега съм 9 клас, но 12 ще дойде за нула време. Проблемът е, че единственото нещо, което ми е интересно е неският език, а няма къде да го уча. В училище не го изучаваме, в града няма учители. Искам да го уча, даже това е нещото, което искам да уча и в университет. Обаче нямам възможност къде да започна
Н. Е. Ще потърся още информация, дано се намери някой учител. Не знам какво да правя. Възможно ли е да го науча сам, без учител или?
Друго, което искам да питам е пак Какво е мнението Ви за учене на немска филология?
Заслужава ли си, има ли реализация с този език тук?
Също така вярно ли е, че е изключително труден език?
Харесва ли ви, кажете мненията си за езика.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0e44fec167
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Девойче, в 21. век сме. Щом имаш достъп до Сподели.нет, явно имаш и до всякакви други уебсайтове... просто не си търсила и не си се ровила достатъчно, ама иначе "оле, много искам, ама много". Има толкова много информация и безплатни уроци и статии на български, че не знам как така от толкова желание и мерак не си ги намерила:

https://nemski-lesno.blogspot.com/ това е единия сайт, с който си помагах докато учих немски като модул в университета ми и наистина много помага - дори ако се самообучаваш.

Другата любима моя алтернатива е един ютуб канал на една българка, която живее в Австрия - "Немски по Виенски" й се казва каналът - страшно полезен, добре обяснено е всичко.

Другото, за което също знам е Уча.се, но за там мисля че трябва да си плащаш абонамент месечно.

Варианти много - стига да имаш желание и амбиция, нищо няма да ти попречи да го научиш вкъщи съвсем сама без учител... това за мен не е извинение. Така започнах да уча руски и испански преди време и реално е възможно - просто ти трябва много търпение и най-вече постоянство и практика.

С немска филология най-много учителка да станеш. Уважам учителството като професия, ама нямаш кой знае какъв потенциал за развитие, а камо ли в Бъългария... филологиите за мен са чиста загуба на пари. Аз съм на принципа, че ако това, което искаш да правиш можеш да го научиш и изучиш извън университета, не го записвай. Уроци по какви ли не езици има в днешно време под път и над път... и без да съм учила немска филология, в момента имам B2/C1 ниво на езика и навярно бих имала почти същите възможности като теб... без да съм изгубила 3-4 години да изучавам един единствен език, който не е кой знае колко търсен в днешно време и не е трудно да се намери преводач например.

Но ако чак тооолкова много ти харесва (не знам как може да ти харесва нещо, с което никога не си се сблъсквала и хабер нямаш от езика, но както и да е), запиши си филологията и поотърси реализация извън България, защото тук както казах, най-много в някое училище да се набуташ.

Относно трудността - доста по-заплетен и сложен е от английския... но има доста сходства с българския като думи, безвъзвратни глаголи т.н. Трудничък си е и ако наистина искаш да си fluent, бая работа те чака... и зубрене и помнене на определителни членове, причастия и какво ли още не.

Не забравяй, че се говори само в 2 държави в целия свят - Германия и Австрия... и части от Швейцария и Италия също. На твое място ако толкова имаш зор за филология, бих записала някакъв по-разпространен език като китайски, японски или испански, като за първите два много трудно се намират адекватни и професионални преводачи, и съответно взимат по-големи кинти и по-често ще ти се намира работа... за екскурзовод, за бизнес дейности...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d4bff00f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-труден е от английския, защото родовете и множественото число на думите се учат на изуст, а от там вече има 4 падежа, правиелни и неправиелни глаголи и предлози които вървят с определен глагол и падеж.
Дали може сам да научиш немски, аз не успях отидох на курс, иначе има много клипчета из интернет и самоучители в книжарницата.
За мен по-добре би било да изкараш ТестДаф или Телк С1 по немски език докато станеш 12ти клас и след това да заминеш да учиш нещо в немско говоряща страна. Немска филология в СУ е много трудна страшно малко стигат до края., а да учиш толкова много и да станеш после преподавател по немски в училище с толкова малка заплата е тъжно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4d75ef3e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За да си добър по немски трябва да си добър по български. Ти не си. Коригирай се имаш време. От къде знаеш, че немският ти допада толкова след като никога не си го изучавал. Разликата е като между това да гледаш мач и да играеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1919d66085
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За немския - категорично да, учи го и няма да съжаляваш. Филология не ти трябва, реализацията е нулева.
Добре се комбинират немски с IT, инженерни специалности, финанси.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bdda03f6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Учил съм немски в гимназията и не беше много лесен езика. Има смисъл, ако ти харесва езика, ако не ти харесва няма.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e798f7021a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря за много за информацията на всички.
До номер 4 - Бил съм няколко пъти в Германия, чувал съм немска реч. Не разбирам защо критикуваш българския ми при положение, че има няколко допуснати грешки. Случва се да объркаш. Какво толкова?
Мисля, че съм написал всичко достатъчно ясно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a42d74cdf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм съгласна за филологията. Това съм завършила - немска и английска, това и работя в Германия. Като преподавател и преводач изкарвам много добри пари, не стоя по 8 часа затворена в един офис и се радвам и на професионална реализация, и на достатъчно време за себе си и семейството.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1919d66085
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 7: Преподавател и преводач - това са и единствените приложения на филологиите. Макар че за да знаеш един език не ти трябва филология и преводач може да се стане и без такава. Освен това, в Германия явно преподаваш английски на германчета. Ами ако на него не му се ходи в Германия? В БГ учителите са с една от най-нископлатените професии.

Наскоро имаше в Германия една статистика, според която филологиите се нареждаха сред най-нископерспективните специалности, с които работа се намира най-трудно. Езикът не дава занаят а е едно необходимо и полезно допълващо умение.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: af8f36686d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Преподавам немски на чужденци - и на студенти, и на бежанци, и в курсове, където има основно европейци. Освен това, съм и преводач.
В Германия се учат съвсем различни специалности ако искаш да си учител, ако искаш да си преводач и т.н. Моята диплома я признаха и за двете специалности, но за да стана преводач ходих и на допълнителни курсове, явявах се на изпити.
Езикът дава занаят! Да си преводач е високо платено. Само един пример - лекторът на един от семинарите за преводачи, заяви, че той от години не превежда в съда, защото не може да си губи времето за 70 евро на час. Ами какво да пиша повече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f88c69b5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът:
Благодаря на всички за добрата информация.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8c32b64050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Немски език си заслужава да се изучава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker