Общежитие във ВТУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Общежитие във ВТУ
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1301 пъти
Здравейте,
Тази година ще съм първи курс във ВТУ и се чудя, как е положението с общежитията. Ще съм благодарна за всякакъв вид информация, благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: b6663f7092
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи в кой блок си. Първи блок бил най-неподдържан от всички т. е е най-лош за живеене. Втори и трети блок от страна на поддръжка са по-добре. При трети блок А вход може да се каже, че е най-добре относто поддръжката. Вход Б на 3ти блок за никав чеп не става. А относно хората поне 90% от там са някакви келешчета, джендъри и невъзпитани селяндури с отклонения, които са живели на село с всякакви лишения и идват там, за да наваксат пропусаното. Съветвам самостоятелна стая ако имаш тази възможност или поне да бъдеш с човек, когото познаваш вече. Ако имаш въпроси питай.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: aaab8aa254
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Първите си две години от студентския живот прекарах в общежитията. Но това беше преди около 7 години. От тогава се промениха нещата, но все пак имам наблюдения.
Първо бях в 3-ти блок, който е до Билата. Бях в стария вход преди ремонтите (след тях е малко по- добре). Бяхме две тройки с обща баня и тоалетна. Тоест шест момчета- три в едната, три в другата стая. Там са етаж момчета, етаж момичета и така се редуват. Но естествено се разкарваш където си искаш, купони бол.
Трети блок има и нов вход, който е по- добре от стария. Мисля, че има стаи за "семейства".
Живял съм и една година във 2-ри блок. Той е най- хубавият блок. Всичко ти е ново, имаше една голяма заличка с безплатен WI-FI където се събирахме. Там бях в единична стая. Бяхме 5 момчета, влизаш в един общ коридор с 5 отделни единични стаички. Те са малки, но имаш всичко необходимо- маса, стол, легло, шкаф и тн. Наистина блока е много хубав, но рядко попадат първокурсници там. Просто стаите ги пазят за по- горните курсове. Но имах приятели, които си бяха там още от 1-ви курс.
Има и блок ЕДНО. ТАМ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИСКАШ ДА ПОПАДНЕШ. Сега блока не знам в какъв вид е, ама преди беше голяма мизерия. Нощувал съм няколко пъти там, бил съм на купони. Пълен зверилник. Стара дограма, надраскани стени, етажите бяха смесени- момчета, момичета. Имаше даже режим на водата. Само в определени часове имаше топла вода. Самите живущи там бяха от най- изпадналите. Само двойкаджии и курви. Там си беше ебалника направо.
Първи и Втори блок са до университета, но Трети блок е на другият край на града. За втори блок може и да не се уредиш ако си първокурсник, но ако трябва да избираш между първи и трети блок, избери трети.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6a690d9c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля, че във 2 блок беше най-добре и само там е ремонтирано. Също може да си в самостоятелна стая там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 512488a8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Така, блоковете са три. Първи и Втори са до Ректората, третият е в по в централната част. Първият се води най-окаян, вторият е елитният. Трети е нещо между тях.
Аз бях в трети. Стаите са като апартаменти, от по 2 стаи с по 3 легла. Банята и тоалетната са отделно, вътре са, но са само едни, така че става голям проблем кой кога ще ползва. Има коридорче, и 4 гардеробчета, който превари, печели. Банята и тоалетната са малки, не са кой знае какво, но се свиква. В стаите има 3 легла, 3 бюра и три стола, за всеки по един. Останалото обзавеждане от вас. Препоръчвам да е по-старо, няма смисъл от нова техника. Може минибар, микровълнова, котлон. Някои си готвят, макар че е забранено. Печките и духалките също са забранени, но всеки има, и се пускат зимата. Парното си върви, не е идеално силно, но не се умира от студ. Последните години оправиха дограмата, така че е нова и има комарници. Общо взето си го обзавеждате вие. Топла вода почти винаги има, освен ако няма авария.
Наемът се плаща от първо до десето число, и беше около 60-70 лв., но може да е увеличен. Плаща се при домакинката. Не закъснявай, надчисляват се лихви. Телевизия и интернет си прекарвате вие, май от Телнет всички си прекарват. Всичко е кодирано иначе, свободен интернет има само в стола. Ако си делите, се падат около 4-5 лв на човек от общата сметка за нета. Иначе от околните стаи нямаш шанс да хванеш, всичко има парола.
Всеки блок си има стол. На трети блок е залепен до него, другият е на центъра, а третият е между Първи и Втори блок. Храната не е идеална, но за 2-3 лв. се нахранваш, може и за вкъщи да взимаш.
Настаняването си е играчка и отнема целият ден. Кандидатства се онлайн от електронното досие, и си следиш класирането септември месец. Първокурсниците май бяха последни като дата за настаняване. В даденият ден отиваш до Втори блок, купуваш документи, май бяха по 20 лв, и ги попълваш. Чакаш на една опашка, за да си вземеш настанителната заповед от комисията вътре. Представлява едно листче, което трябва да пазиш като очите си. После в Първи блок се чака за адресна регистрация и да си дадеш едните документи. Не се притеснявай, те си знаят какво да ти искат, и те питат. В момента забравих какво се попълваше, но те хората са сложили образци, пък и направо си казват да им дадеш еди кое си. След всичко това, отиваш да си вземеш уверение за общежитието от инспекторката. Плащаш семестъра в клон на Алианц, казваш, че уверението е за общежитие, и тя ти удря печат. С уверението, настанителната заповед и още нещо беше, отиваш вече в съответния блок. Там плащаш наемът за първия месец, и нещо отгоре беше, което се приспада при последния наем. Задължително си носиш 2 снимки, като за лична карта, без тях не можеш. Дават ти два ключа, за входната врата на апартамента, и за вътрешната стая, и един чип за вратата долу. Ако загубиш чипа, глобата е около 5-6 лева. Намираш стаята и се настаняваш. Общо взето, преди теб ще има други, различни курсове, така че ще си избираш между 2-3 свободни легла. Грабваш едно и оставяш малък багаж отгоре, ако няма да се нанасяш изцяло същия ден. Обикновено е супер прашно и мръсно, все пак не е обитавано от месеци. Така че се иска яко чистене в началото, често родителите помагат с пренасянето на багажа.
Много зависи с какви хора ще се паднеш в стая, дали ще са читави, заядливи, шумни. Купоните са често явление, така че да си подготвена. След края на годината може да останеш в същата стая и догодина, просто подаваш заявление на домакинката, абсолютно безплатно, и ако кандидатстваш пак за общежитие и си приета, автоматично си в тази стая пак.
Ако имаш въпроси към мен, питай. Много мога да разказвам.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ea3d8dad28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за информацията!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker