Ще мога ли да стана хирург? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ще мога ли да стана хирург?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1719 пъти
Имам нужда от помощ преди да е твърде късно. Чудя се дали ще ме вземат в медицински университет ако преди това уча в езикова гимназия. Ако съм сбъркала нещо в термините, моля ви се да ме поправите. И благодаря за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8962c53695
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Преди всичко искам да слезеш на земята!
Първо, кандидатстудентските изпити са по биология и химия, като за всеки университет си има различен конспект за подготовка, както и че всеки от тях има различни дати за провеждането им, за да няма съвпадения в университетите.
Ако биологията и химията са ти в кръвта в училище, действай със зъби и нокти на макс, за да имаш шестици в дипломата ти за средно образование, но възможностите ти да не опират само до това? Защо да го правиш? Първо, за да имаш висок бал, трябва да имаш възможно най-високи оценки, както от кандидатстуденските изпити, така и от дипломата ти за средно образование. Не рискувай да държиш матура по биология или химия, за да не понижиш бала си. С по-висок бал приемат момичетата, а с по-нисък бал момчетата. Не знам дали си момче или момиче. Второ, не разчитай само на високите ти оценки в училище. Включвай се в олимпиади, съзтезания и конкурси, свързани с биологията и химията. Попитай учителите си за тях, за да ти съдействат. Покажи им мераклъкът си, че можеш! Така, ще натрупаш повече знания и опит в тези две интересни и комплексни науки!
Другото важно нещо е! Почвай на уроци по биология и химия сега, ако не е късно. Само искам да знам кой клас си, за да ти кажа късно ли е или не. Ако си за 10 клас или 11 клас, почвай още от септември. Друго, в кой град мислиш да учиш и в кой университет.
Колкото до притесненията ти с термините, не се безпокой! В университета ще учиш доста по-сложни и сериозни науки, като физиология, патология, анатомия, биохимия, биофизика, фармакология и токсикология. Последните две науки са интересни, но не си мисли, че са толкова страшни, за колкото си мислим.

Ако имаш още и още въпроси, насреща съм!
Успех ти желая!

Момче на 16 години

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 88391f97a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, виж в справочника за кандидатстване или се обади директно и разпитай какви документи ти трябват и за изпита. Трябват ти балообразуващите оценки да са силни и на изпита или матурите по съответните предмети да си се представила добре. Има и класирания, чакаш до последното.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c9bb86dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Учи ще ти помогне за реализацията в чужбина. Голямо учене ще пада, а това ще е само началото. По-добре си хвани гадже дето много, много учи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e7df6ccdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, ако успееш да влезеш.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8960d3e77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Езиковата гимназия не пречи, ако искаш да кандидитстваш медицина. Може да ти бъде само плюс. Трябва да започнеш подготовката си от 10 клас най-късно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 87e527c306
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти въобще наясно ли си как се влиза в университет? С тия тъпите въпроси да ти кажа, не бих се дала под твоя нож, дори и да си последния хирург на земята... боже...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 64e098286a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 6 хайде , по-спокойно , авторката най-вероятно е още дете , нормално е да не е наясно със всичко в университета. Казвам ти го като студент от МУ ;)
По въпроса - да , може да влезеш ако си от езикова гимназия , но действително подготовката ти трябва да започне от 10 клас най-късно. Ти като момиче ще имаш много по-голяма конкуренция ,следователно шестиците ти в дипломата по биология и химия са си направо задължителни. На КСК също е желателно максимално високи оценки (минимум 5.50 и по двете , за по-сигурно). Препоръчвам ти да се захванеш с тези неща , ако евентуално влезеш трябва да завършиш обща медицина и чак тогава ще мислиш за специализация (хирургия в случая)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker