Първи ден в университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Първи ден в университета
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 3246 пъти
Здравейте! Вече официално съм студентка и почнах да изпитвам притеснение за деня, в който ще отида на 1 октомври. На 1 октомври е само откриването на 2 почват лекциите. Споделете ми как преминава 1 само откриването. Ще извикат ли новите студенти само? Притеснява ме, че ще отида и ще стоя сама. Моля Ви споделете при Вас как е минало и какво става на този ден. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: aa0f95379e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей. Аз тази година не съм приета в университет, но на теб честито! Намери хората от курса ти. Сигурно имате група/чат във фейсбук. Ако нямате, направи такава, потърси ги в групата Матури 2019. Пиши им, запознайте се и може да се разберете да се съберете на 1 октомври. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 35df0a2a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Аз завърших преди около 3 години, тоест моят първи ден е бил преди 8г.
Бях във ВТУ. Всички студенти се събрахме на аулата, където имаше реч и подобни банални неща. Под всички имам предвид всички групи, курсове, факултети и тн. Естествено сигурно много хора не са и присъствали защото не е задължително.
Отидох с хората с които се запознах в общежитието в което живях.
За 5 години съм ходил само на 2 откривания. Пълна загуба на време.
На второто откриване присъстваше Бат Бойко, който плямпаше нещо на развален български. След това раздаваха от онея вафли с неговия лик.
Пълна порнография.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f5c0d0d2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Разбирам какво изпитваш. Бях притеснен когато тръгнах в университета защото никой не познавах. Но за една седмица този период мина и се запознах с доста нови и интересни хора. Не бъди срамежлива. В същото време учи редовно за да можеш да не се напрягаш много когато имаш контролно или изпит. Като цяло ще разбереш че е много интересен студентския живот.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e62c421f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма какво да го мислиш, половината ти колеги ще ги видиш за първи път на изпитите, другата половина са стресирани като теб.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a55bc3234a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се притеснявай изобщо, и аз бях така. Когато отидеш ще видиш, че всички се чувстват като теб. Определено няма да седиш сама и не е нищо страшно. Притеснявах се доста накрая се оказа, че е било напразно. Все някой ще те заговори или ти него. Май е само откриване и после лекции на следв ден, не си спомням мн добре. Късмет!

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f9f8962043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Откриването е за всички, така че няма да сте само първокурсници. Има речи от ректора, декани, и това е като цяло. Ще слушаш речи, ще има тържествена музика. Аз с моите колеги се видях за пръв път пред инспекторката, когато си взимахме студентските книжки на същия ден. Става една галимация от първокурсници пред инспекторките, няма да сте само една специалност. Аз там се запознах с повечето. После с някои при желание може да отидете на кафе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3a19431344
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Отначало ще е интересно, понеже не се познавате и всеки ще иска да ти е приятел. После в процеса на следването и опознаването ще видиш, че повечето не стават за нищо и само те ритат индиректно в кокалчетата. Завист, интриги, използвачество, клюкарене, селяния до козирката. Всичко, което си преживяла до момента там ще е на степен n 1.
Ще ти се наложи да оцеляваш в екстремална среда и в нея да се обучаваш. Но.... в това е и чара на идеята. Извличай полза от всичкото, дори и негативното. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0689160167
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз ще съм 2ра година в НБУ. Миналата година на 1 октомври и нашето откриване беше тогава. И от 2 ни започваха лекциите. При нас беше следното. От 10. 30 или 11 не помня вече беше самото откриване където ходят всички студенти. Това обаче не е задължително и доста от студентите просто пропускат и си почват от другия ден. И ни бяха сложили една голяма табела че от 13ч ще има сбирка на новите студенти. И пише 102 стая еди коя си специалност и там ходят хората които са 1 курс. Не се притеснявай не е нещо кой зае какво.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: afa15dc2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Преди 10 години, когато станах студентка за първи път имах същите притеснения като теб. От страх си намерих причина да не отида на откриването. И нищо не пропуснах. Макар че по-отворените там се запознали. Сега съм по-общителна, но тогава бях свита и се скрих. После отидох на първото занятие. Там седнах най-отзад и си мълчах. Повечето си говориха и се познаваха, не знаех как е станало това. Но няколко момичета направиха ход към мен и се заговорихме и после така и не останах сама, винаги имах компания. Завърших и всичко приключи. С никой не поддържам отношения. Имам семейство и съм доволна, както и работа с дипломата, която имам. Успех! А откриването... е една пародия с глупави крилати речи и няма смисъл...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 67edb0a314
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами нищо особено не е. Декана на факултета ще говори разни клиширани неща от сорта на това как сте направили най-правилния възможен избор. Ще се запознаете с част от колегите и общо взето е това. В някои университети, тогава раздават и студентските книжки на първокурсниците, като тези, които не присъстват могат да си ги вземат друг ден от инспектората.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3128af1be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На моето първо откриване бях стресирана, защото си мислех, че ще се загубя в ректората (СУ) :D Ако толкова се притесняваш намери някой приятел/ роднина с който да отидете. Аз бях със сестра ми.
Да не говорим, че на самото откриване колегите ми в специалността бяха САМО 3-МА и то най-големите мухльовци на света! (повече и не станаха де) А после виждаш как другите специалности във факултета се събират по 15 души...
Като си тръгнахме се разревах, защото меко казано бях отчаяна. Може и да не ти прозвучи много оптимистично, но се отпуснах напълно чак януари месец... Запознах се с други хора от факултета, направихме си компания и така. Въпреки стреса, въпреки "мухльовците", въпреки различните ни програми, въпреки страха да не се загубя в града (ето, виждаш ли- не си само ти с абсурдни мисли! )
Надявам се и теб да те очаква нещо хубаво! :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0dcb35713e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Всеки е бил така, ами спомни си и първия си ден в гимназията, ново място, нови хора... спокойно, помисли, че всички ще сте в това положение, не само ти. И другите ще са стресирани и ще се чудят в коя зала са им лекциите от колко часа и т. н. Нищо страшно няма! Самото откриване не е нищо особено, после отиди и си вземи програмата за да знаеш на другия ден в колко часа и в коя зала имаш лекции или упражнения и не се тревожи за нищо. Ще се запознаех с нови хора, ще си станете приятели... и всичко ще е ок. Първия ден всички сме били като уплашени зайци, ама после няма проблем.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker