Първа година в университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Първа година в университет
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1383 пъти
Здравейте! Момиче на 19 съм и ще съм първа година студентка. Специалността ми е предучилищна и начална училищна педагогика. Ще съм в друг град и се притеснявам страшно много. Бих искала да попитам как стоят нещата с лекциите. Трудно ли се водят записки? Материалът много ли е труден? Как по-лесно да запомням нещата още по време на лекция? Бих се радвала някой запознат, ако може да ми разясни как е миналата първата година в университета при вас. Ще се радвам ако историята ми бъде качена

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: f0b27107d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами на всеки му се струва различно по отношение на трудност, индивидуално е. На мен, например, ми се струваше супер лесен материалът, дори елементарен. Честно казано административните процедури около висшето образование - цялата бумащина, която се попълва и при записване в първи курс, и след това за всяко нещо ( стипендии, общежития, избор на спорт и т. н. ), ми се струваха по-трудни отколкото самото учене. Но така беше при мен. Познавам и много хора, които се "шашкат" така да се каже първата година и твърдят, че им било много трудно и нищо не разбирали. Повечето мои колеги всъщност бяха такива, но не е лъжа да се каже, че не бяха от най-интелигентните, тъй като всички бяха от разни провинциални места, откъснати от цивилизацията, а и имаше доста от малцинствата, за които си е трудно да схванат неща, от които никога не са се интересували. Така че, ако в училище си била внимателна и старателна и си успявала да вникнеш в материала, значи и в университета ще е така. Не се притеснявай. Що се отнася до лекциите - не може да се отговори еднозначно на този въпрос, защото си зависи от преподавателите. Всеки преподавател си има свой метод на преподаване - някои диктуват много бързо, други - нормално, при трети изобщо не се пише. Едни използват по-сложни термини, други обясняват с по-простички думи. Различно е. Най-важното е чисто и просто да не се притесняваш и да ходиш с желание на лекции. Също би било добре да се опиташ да се сприятелиш с колегите си. Не с всички, разбира се - с тези, които са ти приятни. Ще запомняш по-лесно материала още по време на урока, ако водите дискусии и ти се включваш в тях, но това пак не зависи само от теб, а и от преподавателите както вече казах. Така че смело напред и не се впрягай за неща, които не са толкова страшни. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cf3b1d3c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, не си споменала в кой университет ще учиш, но ако става дума за Пловдивски университет,, Паисий Хилендарски '' информацията ще ти е от полза.
Ще ти бъде много по-лесно, ако посещаваш редовно лекциите и се стараеш да записваш всичко, защото за повечето изпити се учи предимно от лекции.
Да запомняш материала по време на лекция не е много лесно, но бих ти препоръчала да четеш по време на семестъра и така ще ти е по-лесно да усвоиш и запомниш материала през сесията.
В първи курс е най-лесно тъй като тогава се придобива основата за всичко, което следва нататък.
Най-важни са предметите Съвременен български език и Висша математика, за тях задължително трябва да посещаваш редовнo лекции и упражнения, в противен случай ще ти бъде много трудно да разбереш материала и да си вземеш изпита.
При някои преподаватели има възможност за освобождаване от изпит.
Ако имаш още въпроси ще се радвам да отговоря.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6d72a5ef22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Специално за тази специалност не знам как са лекциите, но относно първата година и следването въобще е много важно да присъстваш сравнително редовно на лекциите и да не оставяш цялото учене за дните на сесията. По този начин отивайки на следващата лекция по предмета ще бъдеш в час с нещата и ще може по-лесно да запаметиш материала. Иначе отачало е интересно, защото отиваш в нова среда, запознаваш се с нови хора и т.н.. Но после, нещата стават рустинни, затова бих ти препоръчал да отделиш време и за някое занимание, което не е свързано с университета - например спорт или почасова работа, че в противен случай много бързо ще ти омръзне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: aba2934d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз догодина ще бъда студентка със специалност училищна педагогика и английски език. И аз ще се местя в друг град. Това, което са ми казвали е да приема тази нова страница от живота. Реално, чрез местенето, ние се страхуваме от непознатото, но то може да се окаже дори и по-хубаво от досегашното. Така че, смело напред! Относно лекциите - сега с навлизането на технологиите можеш доста да се улесниш. Например да записваш на лаптоп. По-бързо става от ръчното писане и после няма да те боли китката. Относно бързото запомняне на материала - и в училища се запомня най-добре докато ти говорят, още повече, че ако внимаваш и като пишеш ще ти е още по-лесно. Разбира се, не съм преживяла все още този момент, който предстои на теб. Затова се надявам да коментира някой, който е минал през тази фаза от живота. От мен, успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2e7ec75040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря ви много за съветите! Ще уча в Тракийския университет в Стара Загора. Да мисля да започна почасова работа, за да не натоварвам нашите финансово. Бих искала да попитам дали преподавателите преди сесията дават конспект по който да се учи за изпита.
Авторката!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker