Струва ли си риска? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Струва ли си риска?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1219 пъти
Здравейте! Предстои ми последна година в училища. От 10 клас се чудя какво да следвам. Добра съм по всички предмети, отличничка съм, но не зубърка. Обаче като се замисля за вероятна професия... не си се представям никъде. Търсих много, видях десетки, да не кажа стотици специалности в различни сфери. Запитах се за нещата, които обичам. Осъзнах, че това са децата и се сетих за детска учителка. Все още обмислям този вариант, но... Последните 6-7 месеца се интересувам от доста по-различни неща. Започнах да гледам за йога(да практикувам също), здравословна храна и здравословен начин на живот, както и малко психология. Тези интереси ми се отключиха след като започнах да се боря с инсомния и търсех начини да се преборя. Природата също ми е любимото бягство от всички проблеми, човек не може да ме накара така да се почувствам. Дори и децата вече не ме вълнуват толкова... Струва ли си риска? Да уча нещо, което няма да ми е чак неприятно, но понеже не намирам специалност, която да ми е обвързана с новите неща, които казах, че ме вълнуват, дали е редно? Дали това не е временно отклонение? Имам ли времето да променям и търся нещо друго? И каква? А подготовката за евентуални кандидатстуденски изпити? Толкова много въпроси... Ще се радвам да ми помогнете със съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: b8cdd6bd45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако наистина си отличничка а не зубрачка не ти трябва подготовка за кандидат студенстки изпити. Аз завърших тази година, с 4, без грам да се подготвям отидох на кандидат студентски изпит и там изкарах 4,60, бях средно ниво от кандидатсващите и ме приеха и приеха много хора с по ниска от моята оценка.
Но не мисля че ставаш за учителка, какво мислиш за детски лекар?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 073e4bd6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помня един епизод на сериала Малкълм, в който той кара тест за професионална квалификация и изкара, че всичко му върви, а той беше учуден. Интересите и професията са две съвсем различни неща, как точно искаш йогата и здравословното хранене да ти станат професия? Избери си предмет, който те влече и ти се отдава, ограничи си избора до специалности само с този предмет. Избери си университети, в които би отишла и виж какво се учи с твоя предмет.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4510f8b14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До #1 Съгласна съм, мога да вляза на много неща, защото имам големи познания по много предмети. Но това не ви помага за избара на професия... Не ставам за лекар, имам страх от игли и припадам при вида на кръв :(. До #2 Чувала съм доста истории как интересите, т. е. хобито се превръща в професия. Знам, в моя случей е трудно. Мислех за диетолог, но не харесвам молекулярна биология. Проблемът ми е, че с нито един проблем не се вдъхновявам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker