ВТУ "Право" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ВТУ "Право"
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 3387 пъти
Здравейте хора,

какво е вашето мнение за специалността, както и за изучаването ѝ във Великотърновския университет? Има ли възможност за реализация, въпреки всичките твърдения колко много юристи излизат в изминалите години? Няма как пък всички да са вундеркиндове, нали :D

Също така, какви учебници се използват, съвпадат ли с издателствата в другите университети и по-конкретно Русенския? Ясно е, че Конституцията си е една, НК си е един и т.н., говоря за другите, които са необходими.

Също така, мога ли някъде да намеря изпитите, които се държат по време на всяка редовна сесия и конспекти? Никъде в сайта на ВТУ не откривам.

Други подробности за преподавателите, лекции и т.н. са добре дошли.

Благодаря ви! <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 89bfabb361
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   ВТУ отдавна замря - който запише там в повечето случаи се демотивира от безхаберието и вечно навъсени и недоволни от заплащането си пишман проферсорки. Пишман професорки са, защото ще ти преподават остаряла материя, дето са я зазубрили в някой руски университет и благодарение на това са ги направили професорки! ....
Отделно, че дипломата на ВТУ отдавна не я имат насериозно работодатели, защото и те са наясно що за университет е това. Право само в София!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f6ee9401bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Специалността, макар и пренаситена, все още е една от престижните. Но трябва да учиш сериозно, да си напорист и да имаш желание за да можеш да се развиваш в тази насока.
Но ВТУ определено не е мястото, където да учиш право, или каквото и да е друго. Университетът, ако въобще може да се нарече така е станал средище на студенти, които са там само за дипломата, а преподавателите и администрацията живеят някъде в средата на миналия век. Отделно малкият град предлага много малко възможности за работа, докато учиш и за реализация след това. Така че препоръчвам ти да се ориентираш към София или Пловдив.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a87812ff69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   По едно време не бяха ли я стопирали тая специалност именно във ВТУ?
Завърших ВТУ преди около 3 години, но съвсем друга специалност.
Имах някои приятели прависти, но те като цяло не бяха доволни.
Докато бях студент, ВТУ беше пред фалит. Там от всякъде се краде и на никой не му пука за нищо. Има и много свестни преподаватели, но те са натикани в ъгъла и не могат нищо да направят.
По- добре не влизай там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a3ae13787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Големи оплювки, голямо чудо! Има си специалности и специалности - зависи преди всичко от самия теб - ако искаш да учиш, ще учиш, като не искаш, ще си намираш оправдания. За право-то не знам, но знам, че това си е преди всичко фамилна професия. Това относно реализацията. Имам познати Българска филология във ВТУ. Ами спукват си се от учене. Във Факултета по изобразително в Графичен дизайн - също. Тази година балът за тази специалност е доста висок. Така че стига с тия приказки на едро!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4131113187
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз уча "Право" във ВТУ, четвърти курс съм, редовно обучение. Искам да изкажа категоричното си несъгласие с прочетените коментари. Тоест, за четвърта година в университета нито веднъж не съм съжалила, че съм се записала да уча "Право" тук. Университетът предлага множество форми за изява (конференции, научни сесии, международни изяви и др., като най-важното за мен е участието ми в Правната клиника, в която виждам юридическата професия "в действие" (среща с клиенти, изготвяне на юридическа документация, даване на правни консултации). Считам също така, че преподавателите са доста взискателни, а също и, че изпитите са доста тежки. Напр. който е държал изпит по облигационно право (тест устна част), знае за какво става въпрос. Да, съгласна съм, че има доста недостатъци, било то административни, било то организация на учебния процес, но преди всичко знанията, които ти дава университета, трябва и да си ги вземеш. Смятам, че студентът по тази сложна специалност трябва да полага много усилия, ако наистина иска да се занимава с право. В заключение, аз се придържам към принципа, че качеството на образование най-вече зависи от хората; може да учи в Софийски, във Великотърновски, в Пловдивски, в Русенски, в Югозападен университет, в Харвард дори, ако студентът не е мотивиран да учи и да се развива, преподавателите няма как да му налеят знанията в главата.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 91add2588d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5< докато учиш няма как да знаеш дали университетът е качествен. Истинският критерий е последващата реализация. Това, че някой си бил взискателен и изпитите ги адвали трудно, абсолютно нищо не означава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4131113187
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно така, зависи най-вече от последващата реализация, а не толкова в кой университет си учил. Всеки университет дава базови знания. След следването вече зависи в каква степен ще се реализираш. Може да си изкарвал шестици от горе до долу, но ако не можеш да приложиш знанията на практика, просто 5 години са отишли на вятъра.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3e6fa667f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Специално за университет вече ВТУ не е много предпочитан. Има си някои специалности с традиции, най-вече в езиковото обучение, но останалото не е много добре реализируемо и заплатено.
Колкото до специалността - и аз това завърших, но в друг университет. Имаш право да работиш с диплома от който и да е университет, не това е определящото, макар че все още в някои кантори има негласно правило да наемат само хора от СУ.
Моят съвет е хубаво да си помислиш какво си готов/а да жертваш, за да работиш. Трудно е, бавно се намира работа - конкуренцията е огромна. Дори да знаеш два чужди езика, да имаш шофьорска книжка и второ висше образование - пак няма гаранция, че ще си намериш работа в първите години. Преди много години някой ми каза, че занаят не се учи, а се краде. И в правото е същото, трябва да си "откраднеш" от опита на някой. Ако не си много амбициозен/зна, то недей да се мъчиш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a3ae13787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да и последващата реализациа зависи наполовина и повече от не къде си завършил, а какво си правил докато следваш плюс на-вече стабилните връзки. Има съдилища, пълни със завършили в Свободния във Варна и Бургас, Русе, Благоевтрад и т.н. Ама основно от там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b72476d3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Изучаването на редовно обучение в спец. "Право" е ОК във ВТУ, но задочниците в същата специалност на същия университет ни взимат за едни малоумни, които сме се объркали и от които нищо няма да стане. Проличава си особено много на държавните изпити, където редовните изкачат от залите с книжки пълни с шестици, а пък на нас по презумция ни пишат 3 без особено значение дали знаем или не. В самата сфера има естествен подбор, който си личи още от университетската скамейка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a6450562a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не съм учила във ВТУ, но имам спомен от кандидатстването ми там. Отидох на място, само за да се запиша и да видя атмосферата в университета, от чисто любопитство. Отидох и щяха да ме запишат директно в специалността, която искам, без дори да са ми отгърнал и дипломата. Ами аз можех да имам 3. Явно това не е от никакво значение. Все пак не се съгласих и само подадох документи за кандидатстване, все пак да не съм отишла напразно. Това ми направи лошо впечатление. Освен там бях подала документи и в ПУ. Радвам се, че избрах ПУ, въпреки че ми е много по-далеч. За разлика от много студенти, аз обикнах това място, дори някои от преподавателите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker