Рано ми е, но да питам за университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Рано ми е, но да питам за университет
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1356 пъти
Здравейте, приятели! В 8 клас съм и знам, че е рано, затова ако има такива, които мислят да ми казват, че е рано и има време, не искам да съм груб, но моля - недейте! Реших да следвам право след като завърша 12 клас в Езиковата гимназия, и се чудя между няколко университета - Софийски, УНСС и ПУ! Въпреки че пак казвам ми е рано, искам да имам някаква ориентация. Чел съм, че най-добрите са СУ и УНСС, и че УНСС има най - голяма реализация. И все пак Ви моля за съвет!Благодаря предварително!❤

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: dba04b9b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще смениш решението си много пъти. Университетите са празни и винаги ще можеш да влезеш. Не мисли това. Сега си живей ученическия си живот. Учи се все пак но и се забавлявай. Не бързай да порастваш. Ще му дойде времето.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: be59ad5882
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Братле, аз завършвам след по-малко от година и честно казано
все още и аз не знам какво точно да запиша..Рано ти е още да го мислиш,но ще ти дам съвет-Учи и се занимавай с нещо, което те влече!Учи с желание за перспектива,не за спорта!!Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 652943ec8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   УНСС най-добър университет за право? Ти шегуваш ли се? ! Дори се чудя защо я има тази специалност в икономически университет!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 74ca3d1933
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря Ви и на двамата. Искам да споделя, че и двамата ми родители са били готови също с решението, даже в 6-7 клас някъде. Ще премислям през годините, но не мисля че ще сменя решението си! ❤

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7cafb0cc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Най-голяма реализация след УНСС? Шегуваш се, нали?

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 82e1414de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към 3 и 5, правото в УНСС е от 1920, когато е и създаден университета. Наистина, според специалисти в Унсс има най-голяма реализация! Също и отбора им победи преди няколко години отборите на Харвард и Оксфорд в международно състезание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8d2347a380
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   УНСС е най-лошият университет. Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 005e1abe45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първо, браво че търсиш ориентация към нещо още от сега! Това е хубаво, защото много хора не знаят какво искат да правят или да бъдат.

Това което искаш е различни мнения. Бъдейки откровен, Правото е нещо което много хора учат в България. Това всъщност е нещо което много съм се питал защо, как? Винаги съм се питал, след като има толкова много юристи, защо съдебната система куца от корупция?

Но, нека оставим това на страни. Реално, реализацията при правото е много малка. Просто има няколко фактора. От една страна конкуренция, от друга липсата на практика. Най-голяма възможност за реализация имат хората които стажуват в кантората на някого. Та ако искаш да си юрист, за разлика от други които не се реализират, трябва да си зададеш въпроса - как да добия опит?

Причината е че в Университетите се учи теория, но реално на човек му трябва и практика. Много от тези които се реализират, (както и не само, много от хората които са добри в това което вършат, включително лекари), всъщност са поредно поколение на хора в тази професия. Това означава че тези хора имат достъп до ментори във семейна среда, било то родители или други роднини които да ги наставляват. Хората които нямат близки които са във този бранш за да се конкурират със тези които имат, трябва да търсят други начини за добиване на опита, а именно задавайки си въпроса - как да намеря се внедря в такъв кръг за да добия практически опит? Това означава потенциално доброволстване, или евентуално намиране на контакти чрез познати.

Така стоят нещата всъщност за много професии.

Много хора мислят че университета е нещо ей така, смятайки че хартийката им е образованието. Не, теарията е важна, както и практиката. Кой учи и по какъв начин добива знанието и опита е друго нещо, както и дали го добива. Не случайно много хора просто не се реализират по специалността която учат и 'учат', каквато й да е тя.

Друго нещо е че корупцията стигна до такива нива, че вече човек може да си купи акредитирана диплома без да е стъпвал в университет. Това снижава креденцията на Българското образование и в чужбина, като институциите там са наясно. Следователно, със или без хартийката, много не се реализират така или иначе, защото няма нито теория, нито практическа теория.

Според мен ако наистина искаш да се реализираш в правото, търси варианти за контакти и/или доброволчество. Търси място и/или някого който да те издърпа когато дойде време за да запишеш университет.

В противен случай който не знае какво да учи и или се притеснява от реализация, винаги съветвам да се учи Бизнес. В крайна сметка вече сме капитализъм, а пазара за да се развие и насити трябва да има бизнеси и иновации, да се създаде разнообразие каквото има в развити икономики. По този начин с растежа на бизнеси и организации се отварят и други работни места за населението, както и реализация на професии.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d8557d5f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, аз също съм 8 клас и много пъти съм се чудила какво бих искала да следвам след 12-ти клас. Единствено стигнах до решението - медицина или право. Не се виждам по друг начин, но е рано да се коментира. Нека си живеем ученическите години, защото бързо си минават. ;))

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7d5a61cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако мечтата ти е да следваш право, СУ е правилното място. УНСС не е лош университет, но не и ако искаш да учиш право.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fb77f46c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не знам, аз 12 клас март месец реших, че искам да кандидатствам в МУ и не бях се и насочила към определена специалност, приеха ме за Акушерка и не съжалявам. Една приятелка пък така години наред искаля да учи в МУ и се готвила здраво и накрая след първия семестър искаше да се отказва, че не е нейното. Така че, наистина не бързай. Никой не ти го казва с лошо! До тогава само проучвай различните специалности.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 633e30122e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички! Въпреки че всички са против УНСС, смятам че след СУ, това е най - добрия избор за право. Унсс има най-голяма акредитация! Правото е въведено при създаването на университета, и според специалисти, нивото е добро! И все пак, благодаря на всички!❤

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4c654a7804
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей авторе!
Пише ти студентка 4 курс.
Ще пиша кратко и ясно.
Забрави УНСС.
Софийски ти е целта.
Право, СУПЕР!
Влиза се най трудно!
Трябвя да знаеш историятя на България както се казва и на сън да те бутнат. Без частни уроци си за никъде не разчитай на учителите в училище! Частен учител по история минимум 2 г по рано. Матурата ти : БГ И история!
Знам, от приятели които са прието право, че с под 5. 50 МИНИМУМ не си приет. Моята бивша съученичка влезна с 2 пълни шестици на матурите си и учи право в Софийски и е много доволна.
Следвай целите и мечтите си!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d72257a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами то аз вече ще бъде 11 клас и съм тук да питам какво да следвам. Малко май закъснях. А ти вече дори си решила какво да следваш. Ам по добре иди в чужбина. Ще си профукаш времето тука... айде успех ама по ще ми е нужен на мен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker