Съвет за учене на английски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Съвет за учене на английски
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1406 пъти
Реших да си подобря английския. За граматиката - ок, намерих материали в нета, но не мога да намеря качествени за речника. Или ги знам думите или ми се струват безполезни. Препорачайте сайт за изучаване на нови думи ниво intermediate и upper intermediate.
Другият проблем е, че с разбирането се справям сравнително добре, но когато трябва да обърна от български на английски се затруднявам да се изразя. Не мога да сетя какво значи дадена дума, но като я видя на английски знам какво означава на български. На какво се дължи това и как да го предодолея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3379b10673
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз също имам този проблем. Ще следя темата.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6465d391b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Започни да се занимаваш активно с езика - според това какъв тип ученик си (визуален, аудиторен етц. ) може да наблегнеш на различни типове практика, например четене или слушане. За думите: започни да четеш книги, статии. Дори и да не разбираш в началото много от нещата, превеждай думите и се опитай да разбереш смисъла на текста. Може да ти отнеме доста повече да прочетеш една книга на английски от колкото същата на български, но това не трябва да те обезкуражава. За забравянето на думи: говори. Трябва ти практика, без нея няма да владееш езика активно. Ако не можеш да намериш с кого да практикуваш, може да си говориш сам. Избираш си някаква тема, вземаш таймер и засичаш 3 минути. За това време трябва да говориш по темата, която си избрал, без да прекъсваш. Постепенно тези 3 минути стават 5, 10 и така докато можеш да говориш свободно без да се притесняваш и без да търсиш точната дума. Ако ти е трудно, може в началото да записваш на лист думите, които искаш да включиш в "речта" си преди да започнеш. Друга идея, след като прочетеш нещо може да се опиташ да преразкажеш съдържанието с твои думи. Надявам се това да ти помогне. Успех авторе и номер 1.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 76101a4c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Пич, английски не може да се научи в България. Не те съветвам да си губиш времето с частни уроци. Моята тема тук"как да науча английски" е малко под твоята. Трябваше първо нея да отвориш. Уча го този език вече повече от 10 години в България, и като отворя американски сайт, псувам за пропиляното време по частни учители тук. Ми не го знам езика. Ти също не го знаеш. Това, че разбираш доста като четеш, не значи почти нищо. Щом се изпада в тотални блокажи при малко по-сложната реч в новинарските американски сайтове, и се срича и забива когато говориш с чужденец, а това което се изговаря изобщо е недодялано, значи просто езикът не го знаем. Въобще ама въобще не значи, че знаеш английски само защото знаеш повечето думи какво значат и знаеш спрягането им. Поне 30% от речта са изрази които в пряк превод не говорят нищо. А тях ги знае само местен американец. Отделно подбора на правилните думи също няма как да научиш от България, а да го налучкваш по твоя преценка като съпоставяш с българският, е все едно да играеш на тото. В моята тема има доста коментари, че за да се научи английски трябва да се говори с американци. Съгласен съм с това. Но в България китайците са повече от американците. Живея в средно голям град и единствената ми опция са две сектантчета-американчета, облечени като агенти. Тръгна ли да го практикувам с тях не се знае в какви води могат да ме завлекат. Не знам как е при тебе. Ако и при тебе няма повече американчета, остави имейл и ще ти кажа какво да правиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4915e242c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 , много си краен . Как така да не може да се научи език в бг? Откъде тогава толкова хора го владеят? Не всеки е е живял в чужбина от тях. И защо споменаваш самоамериканци в постта си? Не само на тях име майчин език. След като няма такива около теб, можеш да пробваш с някои сайт в интернет. Има такива в интернет. Нещо като сайт за запознанстава.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8459ab2dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От 3-ти до 4-ти.
Ами това показва дългогодишната ми практика с не един или два частни учителя. А училището пък е в пъти по неефективно от частните уроци. Там се обяснява общо на всички, без индивидуално внимание към отделния. На частните уроци се обяснява предимно граматика, която аз на български не знам какво значи, и се учат думи по списък, които присъстват в урокът за денят, който е някаква тема. Попълват се през половината време тестове с изречения в които има празно място за да се сложи правилната дума там. Е може и да имаш за домашно да пишеш тема на английски, ама после само ти се проверява за грешки и се маца в червено. В края на учебният час може и да се поговори с учителя 10-на минути на английски, като учителят просто кима в случаи, че те разбира какво му говориш. А колко е додялано това което казваш и дали може да се каже далеч по-изпипано, тоя момент липсва. Така не се научава английски! Това е и максимумът който може да се научи в България-да разбираш какво пише на етикетите на английски, където е най-проста речта, и нищо повече. Но това е много далеч от владеене на език. Да не ти се случва да си въобразиш, че знаеш езикът след това. Сблъскването с реалността е потресаващо-не можеш да говориш правилно, трябва ти време да измислиш изречението, заекваш, блокирваш. А като се сблъскаш с по-сложна местна американска реч с изрази, там си съвсем в непознати води. Те фирмите за преводи и легализация в Бг го говорят доста далеч от това което трябва да бъде за да е перфектен, тоест както американец, какво остава за някой ходил на уроци. Тоя език въобще не е шега работа както си мислите. Тия които говорят английски в Бг макар и само като основата, но поне без да заекват, са живели в чужбина или имат постоянно общение с англоговорящи. А защо споменавам само американци. Ами защото как го говори бритито в 9-та глуха не е от съществено значение. Него никой не го брои, че диша. Като цяло няма такова нещо английски. Езикът е американски. Ами да пробвам със сайт, ама знаеш ли такива сайтове? Аз не съм попадал на такъв, да има онлайн говор с американци, пък и те надали ще ме изтърпят да ме чакат да сглобявам изречението си с минути и да се чудят как да ме превеждат. Да този израз "да ме превеждат" го чух от американец който ми четеше речта. С малката подробност че не я бях сглобявал аз този път, а беше от фирма за превод и легализация в Бг. Правете си изводите. В такъв сайт ако има, мисля че просто ще се откажат да разговарят с мен, и с право-те да не са там за да са ми учители по американски. Досега поне съм видял само пълен игнор като пиша до американец. Ми аз даже като говоря не съм сигурен кое свързващо от тия всичките да избирам "of, to, on, in, into, up, at.... " От: Най-упоритият ученик по частни уроци.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4915e242c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   https://www.interpals.net
Eто един примерен сайт, можеш и да потърсиш и други в нета.
На частните уроци винаги ли протичат уроците по този начин? Нали си плащаш на някого за нещо, не може ли да да опредиш ли как ще протече урока? Например само да си говорите един час?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 14d9389125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   от 6-ти до 7-ми
Леле как го намери този сайт. Мислех до последният момент на регистрацията че ще ми искат пари, но не. Доста съм търсил нещо подобно, но никога не съм попадал. Явно гугъл ме мрази. Ама така става с човек който плюе по всичко. Иначе за частните уроци, ами те не че учителите го знаят американският кой знае колко. А да плащаш пари колкото за учебен час, само за да си говориш с някой на английски, като дори не те поправя като говориш недодялано, първо излиза доста скъпо, второ като цяло е безсмислено, трето както казах американският на учителят въобще не е образец, освен ако не идва от щатите което е голяма рядкост. Ами дано да напреднат технологиите че някой да сложи говорящ преводач в смартфон. То се е видяло, че няма да го науча и след още десет години колкото и да блъскам. Американците сигурно за това са напреднали, щото им е сложен езикът, а сложно нещо вкарано в каквато и да е глава и стандартизира капацитета, както при каските на войниците. Ама трябва да е роден човек там за да влезе в главата.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4915e242c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами незнам какво да те посъветвам...
След като искаш американски английки от подобни източници. Гледай американски филми, за да свикнеш с тяхното произношение. Чети новини от американски сайтове. Не се отказвай, ако ти се стори трудно в началото! Щом знае добре граматиката и имаш някакъв речник би трпбвало да можеш да построявяш смислени и правилни изречения. Може би просто излишно се притесняваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker