Стягам куфарите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стягам куфарите!
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1655 пъти
Аз съм все още в училище и ще бъде предпоследна година.
Въпросът ми е... като завърша съм решил да уча в чужбина... за добро или за зло... все още не съм решил какво да уча, но това е друга тема, от рано ли трябва да почвам да събирам документи и подавам документи... нямам брат или сестра, или въобще по- големи от които да разбера... нито родителите ще могат да ми отговорят, а да искам мнението на съучениците си е най- малкото несериозно. Да почвам ли от рано с подготовката по кандидатстването?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: dd54ee84b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, че трябва да се подготвиш от рано, но най-важното е да решиш какво и къде ще искаш да учиш. След това отваряш сайта на университета, който си харесал и четеш какви документи ти трябват, как протича изпита, какви са таксите и т.н. След това обсъждаш нещата с вашите, защото ученето в чужбина е скъпо. После можеш да взимаш стипендия или да си намериш почасова работа, но поне първата година или първия семестър, трябва да си го платиш сам, плюс пари за квартира и храна. Така, че не става да заминеш само с един куфар дрехи, трябват си и пари и то не малко.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7cd1b6803f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Решаваш първо в коя държава искаш да отидеш и тогава започваш да се интересуваш по темата. Цялата необходима информация ще я намериш в интернет, най-добре на съответния език. Няма какво да занимаваш родители и познати, защото заинтересованият по темата трябва да бъдеш ти.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: eef755d50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   къде искаш да учиш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 671596f2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да знаеш едно нещо. В чужбина не всички университети са престижни. Има страшно много западнали университети. Това, че са в чужбина не ги прави по-добри. Затова проучи много добре, кои са най-добрите университети. Има и специалисти, които могат да ти помогнат за това със заплащане. Но ако нямаш пари, трябва сам да станеш специалист и да проучиш добре всички университети.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 41baf63f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Реши държава и програма, после гледай документи.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 058c4b857a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Относно в коя страна, най- вероятно в Германия или в зависимост от предпоставките и възможностите, може и в Австрия. Но проблемът е спицалността, защото и до ден днешен не мога да се ориентирам какво да следвам. Възприемайте заглавието "стягам куфарите" просто като пример за това че не възнамерявам да следвам в България. А що се отнася до финансовите ми възможности... това е отделна тема но за образованието трябва да се правят жертви. Ще се опитам да не съм от онези мой връстници нагледци, дето говорят как щели да си платят шофьорският изпит, а родителите колата.
Въпросът ми беше как стоят, въпросителните с бюрокрацията там. И понеже са много университетите как да разделя добрият от лошият. Ще оточня че съм в математическа гимназия и паралелка, защото ми допада и не съм от дозината хора ориентирващи се към право или медицина. Благодаря за отговорите, но Ви моля за по- подробни и смели изказвания... наистина ще ми помогните.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 32dcf63936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да, почвай. Езикът е най-важен и пари за два-три месеца. И неприкосновен запас за обратен билет, ако се наложи. Другото се намества в движение. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0426fabef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Тъжно е, когато човек не е решил какво да учи, но непременно държи да е в чужбина.
Разбираш ли - хората се вторачват в нещо, което нямат в момента, и решават, че ТО е отговорно за всичките им неудачи в живота. Това е жалкото. Много често чуваме: "Ех, ако бях 10 см по-висок!" или "Ако ми беше 5 см по-дълъг" или "Ако бях милионер какви чудеса щях да направя" или "Ако нямах бенка на лявата буза' или "Ако гърдите ми бяха по-симетрични". ОБАЧЕ, много рядко истинският проблем на човека е там, където той си мисли че е...
Много често хората преодоляват такъв род "проблеми" или постигат това, което нямат, само за да разберат в последствие, че това изобщо не им решава проблемите. И защо? Защото проблемите им не са били там, където те са си мислили, че са... Загубенякът си остава загубеняк, дори и с 5 см по-дълъг пенис. Глупакът си остава такъв, дори и да спечели милион от тотото.
Да, хората търсят причините за несполуките си винаги извън себе си - че я държавата им е виновна, я фазите на луната, я вида и дребните дефекти, с които са се родили...
Надявам се да ме разбереш. Ако ли не - върни се след 10 или 15 години в този сайт и пак прочети това, което сега ти пиша.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d3fda1e642
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За Германия и Австрия сертификат за език C1, за немски говоря. Сертификатът е задължителен. Имат програми с английски чат-пат, сложна работа. Изборът в Германия е по-голям, но както са ти казали трябва да избереш първо специалност, след това университет или хохшуле. За определени специалности се кандидатства с квоти - местата са ограничени и ти трябва диплома над 5.90.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker