Абсолютно нищо не знам за университетите, а вече почти не остана време! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Абсолютно нищо не знам за университетите, а вече почти не остана време!
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1667 пъти
След по- малко от две години вече ще съм завършил! Все още не знам как се кандидатства за висше, не знам какво ще трябва да държа на матурата, не знам каква е разликата между различните университети! Преди няколко месеца разбрах че матурата по- математика не е задължителна! И аз се питам... "12 години учиш математика и накрая дори може да не се явиш на матура? ", но това е отделна тема.

Оказва се че аз ще трябва първо да избера специалност, след това университет. Парадоксалното е че аз от 5 клас знам че ще ходя в чужбина да уча, но не и какво. Отделно ще ми трябва някакъв сертификат за език. Още от малък знаех в коя гимназия ще ходя и влязох в най- елитната с много висок бал.
Тоест преди знаех от рано, а сега не. Поне отдавна реших, че няма да ставам лекар или адвокат... биологията и правото не са за мен...

Оказва се че нямам почти никаква ориентация относно бъдещето ми, а времето си върви...
Не искам отговори от философи, простите разсъждения и изводи сам мога да си ги изведа. На теория е много лесно, но е нужна практика, затова искам съвети от запознати хора с реален опит и знания. Просто няма кой друг да попитам и да ми даде реален отговор.

Въпросът ми е: Всеки университет различни специалности ли предлага или примерно има медицински и там учат само и единствено хора които ще стават лекари или всички специалности са събрани на едно място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 323251ef36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, че има медицински университети, в които се учи само медицина, има технически университети, специалностите на които са технически, инженерни; има университет по архитектура и геодезия и разбира се, че там няма да се учи право, ми архитектурни дисциплини. За право, мениджмънт и пр. има УНСС. Общо взето името на университета говори за това, какво се учи в него.

Разбира се има и изключения - Софийският университет например. Там има както география, така и педагогика, а също и програмиране - все различни неща. Нов български университет - по същия начин - различни направления; Бургаски свободен университет - също. Има и други. Като цяло най-лесно ще е да потърсиш сайтовете на въпросните университети, от там да намериш списък със всички специалности и ако си харесаш нещо да разгледаш програмата и критериите за прием.

Разгледай първо българските, след това в чуждестранните ще ти е по-лесно да се ориентираш и да сравниш. Като за начало си набележи 1-2 държави, намери списък с най-добрите университети там, има адски много информация дори в Ютюб от българи, които учат там. Има и много агенции, които помагат на хора като теб да се ориентират и им предлагат различни варианти, но според мен е по-добре сам да го решиш. Като за начало си задай въпроса какво обичаш да правиш, ако завършиш еди коя си специалност после ще имаш ли реализация след нея и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8c30464ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Господи, прибери си вересиите, господи...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 56117f03bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   '' Аз от 5 ти клас зна,м че ще ходя в чужбина да уча, а не знам какво."- ти си много просто момче. Никаква чужбина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f633554582
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не знаех отговорът на повечето въпроси на бала си, защо се напрягаш с глупости? Да не говорим, че и баш в последния момент измислих какво да уча и дали изобщо да уча.
Ж20

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c27bb38c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И какво от това, мислиш ли, че му пука на някого за тъпите университети, те не стават за нищо, ето аз завърших и не съм станал милионер, все тая дали ще си с ВИШУ образование или средно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: dac176c110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има един престижен с добра атестация-Професионален Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура. Нареди големите букви и ще получиш впечатляваща абревиатура. Препоръчвам ти го горещо. Буквално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f54134d83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Питай съученици, родителите ти, други големи хора, ако трябва и някой учители. Е така очи в очи с някой се говорят такива неща. В интернет никой няма да ти отговори на тези глупави и странни въпроси. Иначе не можа ли да напишеш Специалности в университетите по света някъде в интернет, а написа тука тези неща. Аз мога да кажа само за матурите, че едната ти ще е по БЕЛ(Български език и литература), а 2-рата ще е по каквото си искаш, може и математика да е, може и английски или каквото и да е. Ама и тя е задължителна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker