Какво да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120502)
 Любов и изневяра (29537)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7273)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18350)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да избера?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1328 пъти
Здравейте! Предстои ми да кандидатствам в университет след няколко месеца. Вече, като че си избистрих възможните варианти.. Много ме влече снимането и си мисля Филмов и телевизионен монтаж или Реклама в НБУ? Подочух че има много общо между двете специалности... Ще съм много благодарен, ако има някой, който да сподели досега или опита си с някоя от тези специалности! :) Благодаря предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 91c4dc307b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е университет и те съветвам да не си губиш времето. Четири години да се "учи" монтаж е пълен смях. По-добре е да се запишеш на някой едногодишен курс и да търсиш къде да се закачиш стажант. Заплащането е мега ниско, отсега да си знаеш.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b8599ff171
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Въпрос към автора. Аз понеже ще съм 11 клас и да те пиатам. Лошо ли е че все още нямам и бегла представа за това какво ще запиша?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f597dfe6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Защо не в НАТФИЗ?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2f0a48f7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като прочетох НБУ и изгубих интерес да ти давам каквито и да било съвети...
Само ще си пропилееш времето там... и парите на вашите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8d04a2990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Коментари като първи и четвърти ясно показват колко ограничени сънародници имаме, които са същински коне с капаци, не приемат иновациите и държат единствено на традиционните стари лаври. НБУ не е университет? Тогава 99% от висшите учебни заведения в България не са, защото нивото им е ниско, приемат куцо и сакато... дори престижният Софийски университет имаше над (НАД!) 1000 незаети места след трето класиране и приемаше хора с 3-ки от матурите... И не, не се чувствам обидена лично - студентка съм в СУи имам поглед над нещата. Посредствени кадри има във всяко учебно заведение, пробивни - също. (:
НБУ е университет, където се залага до голяма степен на практиката, която е важна за бъдещата реализация. Освен това разполага с чудесен учебен корпус - една от най-модерните бази на български университет. Има и негативи, но то в кой ВУЗ няма? (:


Сега към ВЪПРОСА на автора:

В НБУ я има възможността за Minor обучение след втората година - тоест да учиш едновременно две специалности, ако имаш добър успех. Така ще можеш да съчетаеш специалността "Кино и телевизия/ Специализация: Филмов и телевизионен монтаж" със специалност "Реклама". "Подочух че има много общо между двете специалности" звучи смешно, признавам, и показва ниско ниво на информираност - в сайта на НБУ са качени програмите и на двете специалности, лесно можеш да направиш справка (напиши НБУ бакалавърски програми - електронен каталог, има подробна информация откъм програма, преподаватели и т.н.).
В НАТФИЗ е на много високо ниво специалността "Филмов и телевизионен монтаж", приемът е труден - изискват се начални познания, прочит на определена литература (поместена е в сайта).
В НБУ е значително по-леко следването.

Споделил си, че ти допада да снимаш - защо тогава не избереш Фотография? Специалността я има в НАТФИЗ, НБУ, като курс в ТУ, магистърска степен в НХА... Или Филмово и телевизионно операторство?
В НАТФИЗ първата година всички студенти учат по общ план и после (в зависимост от успеха) се преразпределят. Тоест, ако успееш да се класираш в Академията и се справиш на ниво, ще имаш по-осъзната визия за бъдещето си - дали да избереш Монтаж, Операторство, Фотография, Екранни изследвания и журналистика или Продуценство (понеже и то е насочено към рекламата).
Другият вариант е да помолиш да ти изготвят индивидуална програма от НБУ (има такава опция), която да съчетава в себе си дисциплини в сферата на монтажа, рекламата, фотографията и т.н.


ПС: "Филмов и телевизионен монтаж" го има също в Югозападен университет "Неофит Рилски" (Благоевград) и в Арт Колеж - София (Частен професионален колеж по екранни изкуства).

По мое мнение е добре да отидеш на кариерно консултиране, както и да посетиш Деня на отворените врати на различните университети...

Успех!

Д.С.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker