Тормоз от Доцент, но системата не обръща внимание.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Тормоз от Доцент, но системата не обръща внимание..
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1333 пъти
Здравейте на всички! Студентка в 4-ти курс съм в специалност Право. През лятната сесия изучавахме една дисциплина "Семейно и наследствено право" при една заядлива доцентка (няма да споменавам името и). Като цяло СНП не е лек предмет, има си своите тънкости, а и материала си е обемен както във всички юридически дисциплини. Обаче още на първата лекция, която уж се води "Уводна", въпросната доцентка ни каза на нашия поток, че темите по СНП са малко (а темите са 63) и ще добавила допълнителни 23 теми от РУСКОТО СЕМЕЙНО ПРАВО И РУСКИЯ СЕМЕЕН ПРОЦЕС (при условие, че ние изучаваме българското законодателство). Това го преживяхме някак си, не беше болка за умиране... но като започнахме вече подробно с лекциите, доцентката ни предупреждаваше как от 110 човека поток, само 3-ма ще сме минали Изпита, как нарочно ще имаме теми от руското законодателство, защото да ни бъде ТЪПО, да нямаме свободно време, да учим, да се напрягаме... После ни се хвалеше, как била станала "доктор на науките" само на 36 години и е била действащ съдия, специализирала в чужбина, а ние, защото сме били мързели, подигравателни, глупци и ще сме били поредните повърхностни юристи минали с преписвания и никога нямало да стигнем нея. Постоянно ни дава примери, когато тя е била студентка как здраво са учили с колегите й, а ние сме се размотавали постоянно из дискотеки и сме ги губили времето. Та като цяло всички лекции при нея минаха с поуки, с обиди, с крещене към нас, но никой от колегите не посмя да се оплаче. Само на асистента казвахме, за Доцентката, но той си мълчеше. На редовния изпит обаче, понеже беше писмен и устен, целият поток се събрахме в аудиторията и тя започна да раздава тестовете като ни караше да се изправяме да не би да крием някакви пищови или телефони. След като ги раздаде и започнахме да решаваме теста, при обръщане назад от някои колеги, доцентката започна да захвърля с тебешири и и използваше обидна дума "Глупец", последваха спорове между нея и колегите и накрая двама колеги отидоха директно при декана. Казаха, че са разказали всичко, но след време нищо не предприеха, просто потулиха нещата. Тя скъса несправедливо половината от потока и до устен изпит се явиха само 11 човека +включително и аз, но на устния изпит всичко беше една пародия! Подобно отношение от университетски преподавател и юрист -никога не съм очаквала.. Започна да ни пита някакви странични въпроси:
"Защо учиш Право, след като си лигав човек? "
"Съветвам те да прекъснеш, защото ще си поредната тежест на правосъдието или нереализирания пазар! "
"Върви в дискотеката учи, какво ми се влачиш тука и изпълваш университета с тъпотия! "
"Балъци при мен не минават устния изпит! " и тем подобни аз направо останах разочарована от това отношение, Отношение на Учен и юрист! Отгоре на това системата-ръководството си мълчи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: b6c5dcb550
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз също съм завършила право в СУ. Дипломирах се преди 3 год. Досетих се за коя доцентка говориш. Аз си взех изпита при нея от 2-рия път с 3-ка. По наше време беше само писмен, но не беше тест или тема, а трябваше да се отговори на 4 въпроса, които бяха свързани с това да изчислиш определени дялове. От моите колеги, които не взеха изпита тогава, го взеха от 3-тия път, защото тогава не беше тя. Пуснаха им някакъв тест и дори и тези, които нищо не учеха, го минаха.
За мой ужас ми се падна председател на комисия на държавните изпити по ГПН. Другите двама в моята комисия обаче бяха добри и мили. Двата въпроса си ги разказах идеално, а по третия тя имаше някои забележки. Писа ми 5, въпреки че другите членове на комисията искаха да ми пишат 6. Аз бях доволна.
Мисълта ми е, че това са бели кахъри. Знам, че не е справедливо да те скъсат като не си за двойка, но ще го вземете този изпит, спокойно. Първият път преподавателите се правят на интересни и се опитват да те накарат да учиш повече, но с всяка следваща поправка нивото пада.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c4750c74a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Да не е Красимира Средкова по трудово право? Тя е подобна кукувица.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 617f50b849
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съдейки по начина, по който тази жена, комуникира със студентите (независимо дали са "глупци", или не), може спокойно да се заключи, че тя има сериозни личностни проблеми и несигурности.
Обикновено правилното решение в този случай е да опиташ да избегнеш всякакъв вид комуникация с този човек, понеже всеки разговор с него, ще е едно огромно безплодно натоварване.
Тъпото е, че е авторитет в университета и трябва някакси да минеш през нея, за да може да ти се махне от главата... което значи, че поне трябва да си вземеш изпита...
А за по нататък, ако искаш да помагаш на по-младите колеги, може да пробваш с жалби до декана, да говориш със студентски съвет или с преподаватели, които ти изглеждат инициативни и на които можеш да имаш доверие.
Иначе да... много е досадно, когато на подобен човек се дава позиция с авторитет, защото в момента, в който има възможност, ще се възползва най-безсрамно и ще започне да си проектира комплексите върху всеки срещнат субект на авторитета му...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c76f6e94c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доцентката е права. Само "глупец" може да търпи подобно нещо, че даже да се жалва по анонимни форуми. И освен "глупец" е и "шубе". При все, че форумът е анонимиен сакън да не спомене името на човек, който тормози стотина студента. Ужаст ме обхваща, като си помисля, че хора като вас ще бъдат съдии. Вие няма да смеете да осъдите никой наистина виновен и ще си изкарвате комплексите върху разни беззащитни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker