Не знам дали си заслужава да уча 4 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам дали си заслужава да уча 4 години
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1185 пъти
Здравейте. Пиша тук, защото вече тотално не знам какво да правя с живота си. Може би имам някакъв психически проблем и аз не знам. Записах се да уча за медицинска сестра и паралелно с това чета всякакви коментари в интернет и вече сериозно започвам да се чудя дали да не се отпиша и да пробвам с нещо друго. Не знам дали си заслужава да уча 4 години. Или другият ми вариант е да пробвам един семестър и ако не ми хареса тогава да се отпиша. Бях приета и в друга специалност, но избрах тази и не се чувствам нито щастлива, нито като човек, взел правилно решение. Винаги съм била така, несигурна и незнаеща какво искам и не само за образованието. Моля Ви да ми дадете съвет какво да правя, наистина ми е важно и вече съм изпаднала в депресия. Искам да ходя по болници и да помагам на хората, но като чета всичките мнения по форуми и се отчайвам.
Моля модераторите да публикуват темата. Знам, че звучи не толкова сериозно, но за мен наистина е, понеже вече загубих няколко години без да уча и отказвайки се поредна година изобщо не ми беше вариант.. за това моля за съвети. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: c781b4b1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, разбирам те. Ще те посъветвам да продължиш да учиш, особено щом обичаш да помагаш на хората. Един от основните проблеми на професията е България. Била си в болница и знаеш какъв ужас е там. Има ужасно отношение към медицинските сестри, ниско заплащане, ужасна обстановка и така на татък. Ти виждаш как протестират мед сестрите и аз напълно ги подкрепям. Нима 1000 лева има- няма ще те устроят? Все пак 4 години учене... ако не и повече.
Аз бих ти препоръчал един друг вариант, сериозно се замисли дали не е по- добре да се изместиш в чужбина и там да работиш със специалността си. В чужбина има сериозен недостиг на медицински сестри. Във фейсбук попаднах на оферта която гласеше, че предлагат безплатно жилище и курс по немски, единственото нужно нещо беше диплома. Веднага след двумесечен курс по немски започваш работа.
Леля ми ще учи сега за помошник сестра понеже ще и плащат нето около 3000 евро. Тя заедно със семейството си отдавна се преместиха в Германия. Не беше лесно но си живеят живота. Разбираш ли че каквото и да работиш свързано с медицина в България реализацията е мъчително нещо. Ще имаш куп главоболия.
Замисли се сериозно да напуснеш България, казвам ти го заради професията ти. Ама това се отнася за всеки.
Ако си искараш дипломата ще ти се отворят много врати.
Предполагам няма да е лесно. Ще ти кажа че каквото си прочела по форумите е истина. И знай че дипломата ти се признава на запад. В животът няма лесни неща.

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b907b77702
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен е хубава професия..не е толкова натоварващо като да си лекар :), апък в същото време помагаш на хората. Когато станеш медицинска сестра ще изпиташ удовлетворение от това че полагаш грижи за другите и ще се почувстваш по-добре. Никой не знае дали пътя, който поема е най правилният, но определено твоят НЕ е грешен ;). Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9b952cc261
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пробвай, повечето отрицателни коментари са по отношение на заплащането. Но ако е толкова ниско би могла да се преместиш в голям град или в чужбина. Нуждата от медицински сестри ще се увелича.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5883222f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря Ви изключително много за коментарите.
Разговарях с родители си и те ме посъветваха да пробвам един семестър и ако не ми хареса да се откажа, макар че изобщо не искам да пропускам още една година без да правя нищо, но и не си представям да уча толкова много за тази специалност. А за чужбина изобщо не ми е вариант. Предпочитам наистина да остана в страната и да пробвам да се развия тук.
Също искам да попитам някой има ли представа дали като започна да уча и ако някой се откаже, е възможно да се прехвърля в друга специалност, за която също ми е стигал бала. Благодаря още веднъж!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker