Как се става студент... в чужбина... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как се става студент... в чужбина...
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1258 пъти
Здравейте, въпросът ми е по- конкретен.
Вече съм 11 клас и ще кандидатствам в университет. Чудя се за специалността, но имайки предвид какво ме влече съм се ориентирал към архитектура. Все още не съм сигурен, за това ви питам, как стоят нещата с реализацията, с кандидатстването. Вярно ли е че ще трябва да държа изпит по рисуване?
Имайте предвид че ще кандидатствам в чужбина, най- вероятно в Германия. Просто съм на мнение, че у нас образователната система е деградирала във всички посоки.
Вече приемат студенти просто, за да запълнят бройките.

Каква диплома ще ми е нужна, ориентировъчно. Ще се реализирам ли със специалност архитектура. И ако може просто някой да сподели личен опит от университета в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 499b570cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изпитът е рисуване и математика навсякъде по света. Под рисуване се има предвид чертане на определени обекти и оцветяването им в определени гами. Може да е и скициране на обекти - най - често сгради.
Сещам се за една основна разлика при балоопразуването между чуждестранните университети и българските - у нас влизат в бала само оценките от дипломата, които изрично са посочени и за всяка специалност са различни, в чужбина - се взима дипломата в цялост. Трябва ти много висока диплома - поне 5. 80. Последната информация я знам от приятели и важи за Германия, Австрия и Шотландия. Нямам представа дали навсякъде е така.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fa4283427b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе свържи се с Офиса на Интеграл! Услугите им са безплатни и на мен страшно много ми помогнаха, не само с избор на университет и специалност, но и на държава също! Имат изключително много и вярна информация относно университетите понеже партнират с тях. Ще ти разсяснят всичко! За архитектура искат портфолио с около 10-15 рисунки, които ти си направил. Естествено всеки университет има свои изисквания за него. Сгради винаги са се стояли, винаги ще се строят. Реализация има стига да работиш здраво. Архитект е една доста трудна, но също така и всява някаква доза респект. Аз лично избрах вътрешна архитектура в Англия и съм изключително доволна с избора си. Също така се надявам да знаеш езика, понеже предполагам, че знаеш - изискват сертификат за език. Ако искаш на английски да учи трябва да вземеш IELTS, Cambridge, TOEFL, а за немски мисля че изискваха Goethe certificate C1. Желая ти късмет! Ако имаш още въпроси не се тревожи да ги зададеш!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4208856b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря много на номер 2.
Бих искал да попитам, ще има ли кандидат студентски изпит и също така как стоят нещата със сроковете, благодаря предварително.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fa4283427b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма проблем! За Германия не съм много сигурна, но Великобритания със сигурност мога да кажа, че изпит няма по нищо. Вземат се оценките от дипломите, портфолиото, което е много важно и също така мотивационното писмо (определя 50% от това дали ще влезеш или не в специалността). Приема за почва още през късно лято/есента и сроковете до колкото знам са до 15 януари. Искам да повторя, че това знам за приема като цяло, но разбира се я различните страни и университети имат различни срокове за подаване на документи. Първоначания прием е условен само и най-често университетите се свързват с теб от няколко дена до няколко седмици. Можеш да изпратиш сертификата за език заедно с дипломата. Това дали ще си приет до някъде зависи и от това как ще се справиш на матурата, понеже някои университети изискват оценки над 5/5. 50. След изпращането на дипломата, университета отново ще се свърже с теб и ако си приет ще имаш определен срок да потвърдиш или откажеш мястото си в университета. Също така те могат да предложат друга 'оферта', която най-често е друга специалност, която университета мисли, че ще е по-подходяща за теб. Много рядко няма условен прием, но все пак се случва понякога. (Това, което имам предвид е, че след като си изпратиш документите, които съм изброила по-надолу, могат да те приемат на момента, а не само условно). Също така, могат и да поставят определени изисквания. Примерно да нарисуваш сграда от града ти или да нарисуваш нещо друго. Да вземеш матура по определен предмет (примерно математика, немски и т. н)
Документите, които ще ти трябват засега са академична справка на оценките от 9, 10 и 11 клас. Също така, заедно с тях трябва да изпратиш портфолиото и мотивационното си писмо. Трябва да поискаш препоръка от учителя си по въпросния предмет, предлагам да вземеш препоръката (препоръките) от учителя по немски или английски, понеже всички документи трябва да се преведат на езика на съответната държава. Някои държави (като Нидерландия) изискват и CV. Грамоти след 9-ти клас, които мислиш че ще ти помогнат с приема също може да прикачиш към документите. Отново ти предлагам да се свържеш с Интеграл, за да получиш допълнителна пълна информация относно специалността и изискванията за отделната държава! Късмет! Ако имаш допълнителни въпроси ги задай отново и ще се опитам да отговоря на тях! :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 544ba62289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо да изкажа свойте благодарности за подробните и важни обяснения!
Сега като ги прочетох ми се стъжни живота :)
Като се замисля че ще трябва да карам курсове по толкова много неща, поне да бях от голям град. Също така да говоря с учителя по немски, който въобще не посещава часовете ни... просто нямам думи, колко са безотговорни учителите ни! Свестните се броят на пръсти! Имайки предвид че преподавателите от които се оплаквам са по основни предмети като Математика, Английски, Немски... добре поне че ни смениха учителя по български... Много обичам, когато се оплаквам от учителите, да казвам че съм в най- елитната гимназия в града ми и една от най- добрите в България, смятай колко сме го закъсали с образованието!
Един последен въпрос:
Как реши какви матури ще държиш? Въобще влияе ли матурата по български на нещо?

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1797f0100d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако си мислиш че само нашите са зле ,то по-добре не ходи никъде . На всякъде има както добри така и не чак толкова добри преподаватели . Казвам го от личен опит . Всичко си зависи от теб. За архитектурата конкренто бих те посъветвала да не изключваш университетите в София, моя позната беше кандидатствала с въпростага специалност в Австрия ,но след една година се върна страшно разочарована от нивото на образованието им . В момента учи в София същата спемиалност ,не съм сигурна дали е в УАСГ или във ВСУ"Любен Каравелов,, вече трета година ,определено е по щастлива въпреки безсънните седмици ,чертежите и тн. Отделно на няколко пъти беше на практика извън България. При мен историята е подобна само че с университет в северна страна и коренно различна специалност. Проучи си добре нещата ,не винаги тревата при съседа е по-зелена

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7d72aad069
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма проблем авторе! Ами понеже се подготвях за сертификат IELTS като посещавах уроци и кандидатствах за Великобритния, реших да държа матура по английски по простата причина да не се подготвям по друг предмет и да изкарам висока оценка. Оценката по български влияе на цялостната оценка на дипломата. Не е толкова страшно колкото си мислиш! Още си 11 клас, а аз реших чак в 12 клас! Имаш още две години да се подготвиш :). Няма страшно, просто се иска постоянство. Нещо, което ще ти помогне за специалността и портфолиото - Drawing with one/two/three points of perspective. Също така се мъчи да рисуваш капители. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker