Русия или Германия? Къде да уча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Русия или Германия? Къде да уча?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1797 пъти
Здравейте, аз съм 11 клас. Единият ми родител е руснак и аз мога да говоря префектно руски, а немски не. Преди бях 100% сигурен че ще ходя в Германия, заради това че имаме роднини там и знам че е много хубаво, посещавали сме ги. Проблемът не е езикът, даже проблеми с заминаването за чужбина нямам, просто се замислих, дали няма да е по- добре в Русия.

Всеки път когато си помисля за Русия си казвам не, не, не! Там ще е като в България... и подобни неща. Но знам че в Москва е наистина хубаво, бил съм там... но сравнено с Германия, особено редът... сами разбирате за какво говоря.

Но от друга страна като се замисля колко по- лесно ще ми е в Русия. Няма да я има езиковата бариера. Плюс че по закон до 18 години мога да си извадя руско гражданство, но посолството е голяма мафия, знам го от опит. Ами ако ме вземат в казарма?

Сега се замислям, за това колко много хора от класа ми ще
следват в чужбина, за колко много страни става дума... Англия, Холандия, Австрия, Германия, София, Варна, Бургас, даже има едно момче за Русия.
Стигам до извода, защо не в Русия?

Плюс че нямам планове да се връщам, в смисъл аз съм от малък град, който е ама много зле. Няма работа... поне толкова колкото има на запад. Ами реализацията?

Работата е там че ако ще ходя в Германия, ще ми е далеч по- спокойно, ама няма да ми е комфортно с немците или де да знам. А пък ако ида в Русия, ще е пълно с пияници...

Реално погледнато, никой не ми е дал реален довод. Главата ми е претъпкана със стереотипи! Нямам отговори на ключови въпроси, всичките ми решения са по- скоро подчинени на детски поглед.

Благодаря ако сте стигнали до тук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 52253912e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти от кога не си бил в Москва? Аз живея тук от две години и да ти кажа пияници по улиците не съм срещал. Да пият, ко оня мит за вечно пияните руснаци си е...мит. Или поне в Москва. В Рязань, Уфа и т.н. е друго, но Москва е уникално място за живеене!
Идея нямам как е образователната км Сиси тема, но е чисто, безопасно, красиво, интересно да живееш тук!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c10040e740
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кой ще те финансира? Ти хубаво знаеш руски, ама Русия не е в ЕС и е голям зор да получиш зелена карта. В Германия нямаш никакви проблеми и допълнителни разрешителни.

Другият плюс на Германия - сравнително близко е. Можеш да си идваш често. Дори с кола. Я сравни с един полет София-Москва.

Плюсът на Русия е, че хората там са си наши, по-нормални. Това обаче не важи за Москва. Това не е руски град, както Ню Йорк не е американски или Истанбул - турски.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3c39b4168a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мило момче,пише ти момиче на 25 години ,което е препатило от Германия. Когато бях на твоята възраст и аз реших,че ще уча в Германия.Знаех обаче само английски перфектно ,но немски не. Реших обаче след 12ти клас да замина и да науча езика на място .Заминах заедно с родителите ми,които бяха така добри да дойдат с мен.Наехме си квартира и те успяха да се уредят на работа при българи. Започнах да разглеждам университетите и останових,че можеш да учиш САМО И ЕДИНСТВЕНО МАГИСТЪР НА АНГЛИЙСКИ. Ако искаш да учиш бакалавър е САМО НА НЕМСКИ. Реших да се запиша на частни уроци в школа по немски и така учих езика две години и за това време стигнах едва Б2 като ниво,не успях да стигна С1. Не можах да запиша специалността която исках,но се намери друга специалност в която ме приеха с Б2 с уговорката да успея до една година да изкарам С1. Изкарах аз С1 ,но нека кажа,че през тези 3 години нямах никакви приятели. Започна учебната година и бях щастлива от труда който съм положила и ,че съм се справила. Всички в университета бяха немци плюс малко араби и малко турци. Немците още със запознаването щом им казах,че съм от България ми казаха ,че съм циганка и започнаха да ме обиждат . Минаха се 2-3 месеца и обидите не спираха,започнах да им обяснявам разликата между нас и циганите ,но те си знаеха тяхното. НИКОЙ не застана на моя страна. Опитах да се сприятеля с турците,но те си бяха направили нещо като тяхна общност и си говореха само на турски и аз не разбирах и затова не станаха нещата.Накрая успях да си намеря приятели араби ,но само момчета ,защото момичетата бяха със забрадки и не приеха моята пусната коса. Момчетата излизаха с мен ,но накрая разбрах,че те просто се опитват да се сближат с мен и някой от тях да се ожени за мен ,за да добие Европейско гражданство . Започнах да не съм толкова близка с тях вече. Немците продължаваха да ме мразят,извън университета също не си намирах приятели,изпаднах в тежка депресия. След време ,немците решиха ,че ще са ми приятели и ме поканиха с тях в един мол на шопинг. Докато бях в пробната едно от момичетата ми държеше чантата е заедно с другите са напъхали дрехи и бижута на стойност 300 евро и на излизане от магазина аз не видях и започна да пищи алармата и дойде полиция,а те се смяха отстрани и ми казаха да се махам от Германия.Осъдиха ме за кражба, глобиха ме 3000 евро .Изпаднах в страшна депресия и влязох в немска болница ,където бях на тежки антидепресанти.Сега аз,мама и тате сме в България, тук уча и тук градя живота си наново,далеч от тази дупка и тормоз в ужасната Германия. НИКОЙ НЕ СЪВЕТВАМ ДА СЕ МЕСТИ ТАМ!!! Не си го причинявайте.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e7229e0da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен майка ми е рускиня, също така знам двама съученици на които единият им родител е руснак. Може би ще е хубаво да заминеш за Германия, все пак има доста повече възможности, иначе те разбирам.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 69e199bf9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти научи немски, па тогава тръгвай да се чудиш. Нямаш идея колко е трудно да достигнеш С1 на немски, започвайки от нулата. А С1 ще ти е нужно за повечето университети в Германия. Може би някъде ще можеш да влезеш и с В2, но В2 също се постига адски трудно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 330490ea40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Извинете ме че пак коментирам, но да кажа само че не е голям зор изказването на така наречената зелена карта за Русия. Да има жестока бюрокрация, но до там. Всичко останало е закони.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5723c935f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Така като гледам е най-добре да си учиш у нас. Не е чак толкоз важно къде, а дали си избрал какво точно да учиш.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 72dd13bddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Русия-и аз се стягам за там. Мъж на 31 съм. От 7години живея в Германия и Холандия. Заподно европейците не могат да ни бъдат приятели. Ако искаш хубава заплата Германия, но живот 0. Хем скучни, хем ни подценяват

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3aa7cbeeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Коментари като номер 3 искрено ме разсмиват. Заминаваш с родата в чужбина и чак след това проучваш възможностите за следване... Бива несериозност, но това вече е ново ниво...
В Германия изискванията за повечето университети са владеене на немски - ниво С1, в редки случаи - Б2. Владеенето се доказва чрез сертификат - немска езикова диплома DSD II или TestDaF. Опция за първото нямаш - подобен изпит се държи в няколко училища в България, където се преподава интензивно на немски език. Проучи въпроса и за австрийската диплома ÖSD, призната е и в Германия.
В Германия я има опцията за подготвителна година, през което да се усвои езика на нужното ниво. Примерно заминаваш да учиш Компютърни науки, без да знаеш немски език. Вместо 4, ще учиш 5 години, като първата година е само език. Ако знаеш немски на някаква ниво (Б1 примерно), можеш да се възползваш не от цяла подготвителна година, а само от подготвителен семестър. Накрая има изпит, който да покаже на какво ниво си научил езика и дали можеш да продължиш в университета.

ПС: Първо избери специалността. После държавата.

Д. С.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a00da4c285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Германия.
Расия не е известна с привличането на таланти, пък и с висок жизнен стандарт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker