Не знам как да постъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам как да постъпя
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1085 пъти
Здравейте!
От доста време насам ми се въртят някои въпроси в главата и не знам какво да правя. Двоумях се дълго, преди да пусна този пост, но ето, че дойде времето да направя и това!
Момче на 19 години съм. Завърших преди около година и след това се записах да уча в колеж в Лондон. Проблемът ми е, че кандидатствах не по мое желание, а защото майка ми настояваше(тя също живее там и аз съм при нея сега). Казваше ми, че това е голям шанс и не бива да го изпускам;че е лесно и че дори и да не се справя, поне ще съм опитал и в общи линии няма нищо да загубя, а даже напротив.
Да, обаче когато се доверих и съгласих, действителността се оказа малко по-различна. Късаха ме няколко пъти на изпитите и много се карахме после с нея, за дето не се получава. Да не говорим, че за да кандидатсвам, трябваше са мина през хиляди глупости и документи, които се изискваха. И Слава Богу, една жена ми помагаше с тези неща и тя ме записваше и ми уреждаше изпитите(това и е работата). И накрая, с 300 зора успях да вляза в колеж. За жалост в него се изучава бизнес, а аз исках с изкуства, но не можех просто да се класирам там, защото изискванията са по-високи. Жената работи за няколко колежа и унинерситета и един от университетите е с изкуства, но няма да мога да вляза(заради нивото ми на английски), а и е на другия край на Лондон, а аз не съм готов още да живея сам и да се занимавам с документи, без някой да ми помага, защото тези неща просто не ми се отдават и нищо не разбирам. Все едно да се опитвам да науча китайски-невъзможно! И в крайна сметка си завърших там една година и почнах следващата(нищо, че половината неща не мога да ги разбера, а приятелите ми там, с които се запознах, ми помагат непрекъснато)
Естествено, има си и добра страна!
Общуваме си по между си;освен това си намерих работа(отново с помощта на майка ми)и се оказа, че и да работиш не било чак толкова страшно! Дори си купих неща, които исках от доста дълго време.
Само че почнах да работя малко преди втората учебна година, а ако бях почнал по-рано, всичко щеше да е наред със студентското финансиране(което е другия проблем). Мина цяла една година, а още не са ми отпуснали пари за нея, а трябва да платя 9500 паунда! А тях няма как да успея да ги изплатя сам или с майка ми. Но ако не ми ги отпуснат, ще се наложи и ако не платим, не знам какво ще стане. Може и в затвора да ме вкарат, да ги изработя.
Непрекъснато се искат документи отново и отново, но нищо не отпускат. Сякаш не искат просто. И наистина не знам какво да правя. Освен това и други проблеми изникват, караме се и не мога да издържам. Много пъти ми се иска да зарежа всичко и да се върна в България, но после сякаш нещата се нормализират и оправят, но временно. И така, постоянно си меня мнението, но в крайна сметка знам, че не се чувствам щастлив в тази страна като цяло и просто искам да се откажа от всичко и да не се занимавам. Знам, че образованието е важно, но в този случей, вместо живота ми да се променя към по-добро, по-скоро си натресох излишни проблеми на главата. Никога не съм искал да кандидатствам, особено тук, но не знам с какъв акъл се съгласих. И в крайна сметка, не само, че не е така, както майка ми ми е казала, еми и на всичкото отгоре сякаш няма връщане назад. Като в капан съм, заради тези 9500 паунда.
Общо взето, стигнах до извода, че не ми се занимава с това и мисля да се откажа и да напусна колежа и да се махна от тази държава, но ме притеснява едно. Ако се откажа от този колеж, ще се налага ли да връщам пари? Интересувах се за това и в интернет и пише, че мога, но парите които съм дал или са ми отпуснали няма да ми бъдат възстановени. Само че не знам как стоят нещата в моят случей, при положение, че още нищо не е платено. Затова се обръщам към вас тук и ще съм ви много благодарен, ако някой знае и ми каже! Силно се надявам да мога да се откажа без проблем и без дългове!
Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: e85f68b9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, непознато момче. Пише ти момиче на 23 години, което е минало по пътя наречен Лондон. Когато бях 7ми клас, аз реших, че след 12ти ще се местя в Лондон и ще запиша там в университет, скъсах се да уча и се записах в частно училище тук в България, където се изучава английския доста. Цената беше 3000 лева за училищната такса, но родителите ми ги плащаха, само за да сбъдна мечтата си. Явих се на изпити и нивото на английския ми е високо и ме приеха. Заминах, учих там около месец, но честно казано не виждах смисъл. Отпуснаха ми кредит тези 9000 паунда за които говориш. Много лесно ми ги дадоха. Само с едно писмо. Там не учихме изобщо нищо свързано с това което исках, само ни караха да четем книги и да ги коментираме, а аз очаквах повече математика. После започнах да се депресирам, че съм далече от наще и, че не уча това което искам. Издържах месец и се прибрах в България. Родителите ми се караха ужасно много. Получих писмо, че дължа 2500 паунда за този един месец и аз им писах, че нищо не съм научила и няма да плащам нищо и те спряха да ме търсят. До ден днешен вече 3 години никой не ме потърси. Записах висше в България и съм трета година студентка и уча това което искам и тук ми харесва повече. Следвай мечтите си. Хващай си багажа. В София има университет по изкуства, мой приятел учи там. Запиши се и си учи. Зарежи Лондон щом не е за тебе и не учиш това което искаш. За парите, няма да те търсят.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b81e9a3669
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за тази полезна информация!Ще ми е от полза и вече ще знам.Въпрос на време е и аз да се откажа..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker