Много изпити - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Много изпити
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2119 пъти
Здравейте! Преди 8-9 години, бях луда и млада(глупава) и много не се замислях за бъдещето си. Така и не завърших университет, избутах 4-те години с много невзети изпити и накрая реших, че не ми се учи повече и прекъснах. Грабна ме живота, заминах в чужбина. И сега когато реших да се прибера окончателно в България, се осъзнах че без образование няма да ми е лесно. Питах в университета дали има възможност да си възстановя правата, съгласиха се за 1 година, но 20-тина изпита, не ми се мисли как се вземат за 1 година. Според вас дали имам шанс изобщо, то е ясно че много, ще се учи. Ще се постарая максимално, но дали случайно някой от вас има опит в подобна ситуация? Благодаря ви предварително за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 14c3a90a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз съм вземал 10 невзети изпита през последната година плюс редовните. Ако знаеш, какви са изискванията и какво дават и почнеш да учиш всеки ден ще успееш да вземеш всички невзети изпити.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d196163e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   20 изпита за 1 година са горе-долу по 2 на месец. Не ми изглежда постижимо за човек, който нищо не е учил (не става ясно точно колко време, но сигурно не е малко).
Ще ти трябва доста време да влезеш в час. Започни от тези от най-долните курсове, предполагам, че ще ти е по-лесно ако ги караш хронологично, защото следват някаква логика. Сядай си на д-то и учи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 629b8b377b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Винаги има как, но ще ти трябва много добра стратегия с подредбата на изпитните дати и с метода за учене. Щом имаш желание, вярвам, че бързо ще успееш да изчистиш по-голямата част от изпитите си, ако не и всички. Виждала съм хора да правят уникални неща, само защото са били убедени, че това е най-доброто за тях и са го искали със сърце и душа. Не се предавай. В никакъв случай няма да ти е лесно, но то нищо не е лесно на този свят, така че... Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d3ba298368
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не е невъзможно, но няма да е лесно. Зависи какви са им изискванията и какъв успех гониш. Ако искаш ред 6-ци - може и да се поозориш.

Трябва ли да ги вземеш всичките или може и да останат няколко?

Когато аз бях студент-бакалавър - разрешаваха да се запише следващ семестър с до 4 невзети. Последният изпит който взех в бакалвърската ми програма (преди държавния) беше с 8 години закъснение.

Тъп въпрос - няма ли да е по-лесно да се явиш отново на кандидатстудентски изпит, да влезеш същата специалност (или близка, ако оригиналната ти вече не се предлага),евентуално да ти признаят каквото си взела дотук и да си продължиш като всеки друг студент?

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0c058eec69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да ти кажа... аз взех 20 изпита за една година, междувременно работих на пълен работен ден в един концлагер. Не е лесно, но ако се напънеш яката, ще станат нещата. През това време забрави за живот. Животът ти минава на пауза. Като мине държавния ще си кажеш "е..си, кво стана, все едно не съм живяла една година и се будя от кома". Тва е. Но е важно да завършиш иначе ще работиш в кереча с утайките!

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7f2d635d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Споко, няма да е съвсем лесно, заради административните документи и протоколи, но по принцип ще ти пишат 4 или дори петици, без нищо да знаеш. Нали си плащаш за всеки изпит. С други думи - ще си купиш дипломата.

Не вярвам от тези 20 изпита да има повече от 1-2 преподаватели, които наистина да те изпитват. Ще ти кажат кои са и за тях ще се подготвиш.

С други думи се подготви да оставиш едно поне 1000 лева в университета, да се разкарваш, за да оправяш документация и да учиш за два изпита.

Успех ти желая, а на себе си пожелавам да не ми станеш колега.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b430b71170
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен много добре си направила, че си се отказал от тия тъпи университети, които на нищо ама на абсолютно нищо смислено не те учат.А това че без висше едва ли не животът е невъзможен е пропаганда от старите, които са маняци на тема учене, едва ли не тряя да си постигнал нещо мноооого, за да успееш в живота, айде моля ти се.Освен ако не си човек, който иска да взима по 2000 лв месечно, няма никакъв смисъл от това висше, аз пък уча и съм трети курс и 3 години се чудя как да се оттърва и съжалявам, че се записах да уча изобщо, записах тая специалност просто щото, и аз не знам що.Просто исках да уча нещо, защото когато завърших училище още ми беше много трудно да осъзная и да приема, че вече не съм ученичка, че тези безгрижни години минаха и че сега е време да ставам самостоятелен човек и да работя...а не исках да почвам да работя нищо, исках още малко да съм дете и записах да уча висше с мисълта че това донякъде ще замени училището и че поне още 4 години ще бъда "ученичка", сега осъзнавам каква глупост беше това, защото в университетите не се минава така лесно като в училище...искат протоколи, курсови и какво ли не, искат да си в час с нещата, а аз повечето неща там даже не ги разбирам и искам да прекъсна, но майка ми иска да завърша и това е причината да продължавам да се мъча.
Така че съветът от мен е човек има много възможности и без висше.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ec345763a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7 , разбирам те, и на мен родителите ме натискат да запиша. Смятат че е много важно да имаш хартийкага, наречена диплома. Ужас

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker