Как да уча в англия безплатно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да уча в англия безплатно
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1585 пъти
Здравеи те моля да ми помогнете искам от много малак да отида и да уча в англия имам чичо там но аз съм българин на 17 роден съм в България но съм одраснал в гърция а сега уча в германия но искам да отида при чичо си в англия за да уча и да збъдна дечката си мечта но бих искал да ви попитам как да отида при него по топно имам предвит какви документи ми са нужни за образованието и живота ми там като чяло и бих искал да зная след като не съм много на ти с английския език първо бих искал като отида там да науча него но не зная дали се плаща в училищата чувал съм че до 19 годишна въздраст е безплатно след това се плаща моля ви искам сериозни отголори благодаря ви много за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: dd009d230b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо условие е, английският ти да е по-добър от българския... ама някак не ми се вЕрва.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5508eb903e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хаха :)
СтаНи на Ти с английския, защо пък не?

Или пак някой шегаджия се промъква с новоизлюпена тема с цел да събира цветущи коментари. Креативно писане...
Ако ли пък не, просто нямам коментар по темата. А може и да имам. Защо не пратиш този текст на чичо си? Или на класния си ръководител? Той/тя ще може да ти помогне. :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7bef3c21b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Научи малко пунктуация, добро начало е.

Няма безплатно образование в Англия, не знам кой ти го е пробутвал този мит (най-малкото заради Brexit). Цените преди около 7 години бяха 3245 лири за бакалавър, годишно (ако не си в някое скъпо частно заведение). Сега се очаква да са поскъпнали, не много драматично. Това са ти почти 10000 лири такса образование за бакалавърската степен.

Можеш да кандидатсташ за студентски заем, който ще ти покрие цената на образованието. Идеята беше, че този заем се изплаща, когато започнеш работа и е някакъв фиксиран процент от дохода ти. Ако не се изплати до 25 години, заемът се опрощава. Това беше принципът, нямам представа какво е сега. Имаше по едно време намеци "мръсните малцинства" като българи, румънци, поляци да се махнат от опикания остров. Това и политическата им нагласа поставят образованието под въпрос.

Кандидатстваш чрез UCAS - даваш документи, код на специалност, желани 5 университета. За това обаче се наемат услугите на образоателен посредник, защото сам ще оплескаш нещо, особено ако не знаеш английски.
Наремето кандидатствах там за архитектура, искаха освен документите и т.нар. портфолио, което да се изпрати (конкретно за тази дисциплина, не знам при теб как ще е). Имаше и университети, които изрично изписваха желаните училищни успехи от различните държави. Не знам какво искаш, но ако не завършиш средно в Германия и просто се забиеш в Англия ще имаш проблеми с признаването, Англия има т.нар. A-levels за гимназистите, които така и не си правех труда да проучвам.
За уроци по английски не знам как седят нещата.

Допълнително, не знам защо си избрал тази островна консерва за образованието си, в Германия и Австрия можеш да получиш по-добро, по-евтино. TU Wien или WU са си страхотни институции, дори не изискват да навлизаш в дълг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8086a48b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И на гръцки имат точки, запетайки и главни букви! Και αν τα ελληνικα, η τα αγγλικά σου είναι σαν τα βουλγαρικά ,ο Θεός να σε βοηθήσει...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b07e2cd786
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 3, назад си с материала. Сега една година е 9000 панда, след Брекзит се очаква да скочи на 14000 паунда. За справка 2012 беше 7000.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1e5dce0612
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей

Аз учих в Англия но със заем, както 90 на сто от европейците учат, както и самите местни. Образованието е скъпо и във Англия се плаща. Държави които предоставят безплатно образование са Дания, Норвегия и Шотландия. Шотландия има своя система и всеки който учи бакалавъв може на кандидатства чрез SAAS (това е институцията на Шотландия). Проблема е брекзит. Независимо че всяка държава във UK си има свои закони, накрая цият UK трябва да напусне ЕС. Не е сигурно какво ще стане дори да се учи във която и да е от четирите държави във съюза им. Независимо дали искаш да учиш във Англия, С. Ирландия или Уелс (където се плаща бакалавъра), или във Шотляндия където ти се покрива от SAAS, за всяка отделна година трябва да се прави нова кандидатура за покриване на семестрите. Ако излязат от ЕС и променят правилата, това ще рече че може да бъдеш и блокиран/а в даден момент. Ако почнеш първата година и ти се покрият таксите, но на втората или третата ти година сменят правилата заради Брекзит, то в даден момент може да ти е непосилно да ти се покрият чрез заем семестрите, или по безплатен начин чрез SAAS заради нова че не си местен.

Провери със Интеграл или със Orange агенциите във България. Те се занимават със университети и записвания за във UK а и не само.

Също, важно е какво искаш да учиш и какъв успех имаш. За Шотландия не е много лесно приемането винаги. Говори със агенциите дето споменах. Виж им уебсайтовете също.

Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c26ff926a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Безплатно - няма как да стане... заем за образованието можеш да изтеглиш, което олекотява нещата, но за общежитие, живеене, учебници и т.н. - няма кой да ти ги плати... :( държавата поема само образованието, което е 9000 паунда на година, тоест за 3 години - 27к. Общежития/къщи започват от 4 хилки нагоре... живеенето ти - да речем по 50-100 паунда на месец... това устройва ли те?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker