Начална педагогика с китайски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Начална педагогика с китайски език
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1114 пъти
Става въпрос за новата специалност във ВТУ. Понеже имам интерес към педагогика и обичам азиатските езици ми е любопитно. Има ли някой записал се или ако познавате друг, който го е направил? Интересно ли е? Има ли бъдеще според вас тази професия? Аз сега съм 12 клас и е важно за мен. Ще се радвам да чуя мнението Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: bc1c652f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хахахаха, тези се не наиграха. Страшно учене ще падне. После страшна реализация. Не знам как изобщо можеш да погледнеш такова нещо. А що не направят и специална педагогика с китайски. Да учиш аутистчета на китайски е фън.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5415496393
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В последно време тук са се появили много теми на хора, искащи да учат във ВТУ. Дали няма някаква умишлена агитация към този университет? ВТУ като цяло не е от престижните университети в България според мен и няма да ти даде необходимото качество на обучението (макар че доколкото знам институт "Конфуций", работещ с университета, е подписал договори за обменно сътрудничество с Източна Азия). Ако не си някой таен агитатор на този меко казано закъсал университет, моят съвет е да помислиш добре дали искаш след завършването да се бориш за реализация в Китай, защото тук в България реализацията ти с китайския език ще клони към нула, освен ако не отидеш да живееш в София и там евентуално да си намериш работа в някое училище или школа, където се преподава китайски, или пък работа в колцентър. Но то ако ще ти се наложи да търсиш реализация в София, то по-добре кандидатствай и учи там, все пак не може да няма подобна специалност в СУ, а ако искаш и допълнителна педагогическа квалификация, то в СУ най-вероятно предлагат такава квалификация след завършен 2 или 3 курс за година- година и нещо, още повече че държавата стимулира обучението на педагогически специалисти заради бъдещия глад за кадри в бранша. Ако не си от Търново и нямаш финансови пречки да учиш в друг град, не виждам логиката да губиш времето си да учиш в тоя мизерен университет, при това и в малък град с толкова ограничен трудов пазар спрямо дори градове като Стара Загора или Пловдив, или Варна например. Шансовете ти да се реализираш в Търново с тази специалност са нулеви. Като човек, учещ във ВТУ и живеещ в региона, мисля, че това е най-добрият съвет, който бих могъл да ти дам - да се ориентираш към Софийски по възможност, защото само там можеш да очакваш някаква реализация с такава екзотична специалност, както и отсега да се подготвяш психически да търсиш възможности за развитие в една изключително различна страна и култура, която е сякаш в друга планета (макар че в това няма нищо лошо, нито пък е невъзможно, но трябва да се подготвиш за много труд и усилия, а и доза късмет).

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1169420045
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До#2 Мразя София. Не мога да свикна с ритъма на града,а за мене е изключително важна средата,в която ще се намирам. Избрах Велико Търново,защото е близко по усещане до моя и ми харесва. А за специалността- понеже прочетох, че в града се преподава в 7 училища китайски език и ми стана супер интересно. Досега обаче съм се запознавала само с корейския и японския език. Другият ми вариант,който обмислям е същата смециалност,но с английски

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5415496393
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От номер 2: В Търново има точно 4 СОУ-та, 3 профилирани гимназии, 3-4 професионални гимназии и няколко основни училища. Изключено е точно китайския да се преподава в професионалните гимназии и основните училища (просто там никой няма да има интерес към толкова екзотичен език). В профилираните гимназии съм 100% сигурен, че никой не преподава китайски, дори в езиковата. Надали и в СОУ ще има небивал интерес към източноазиатските езици. Единственото място, където можеш да преподаваш китайски, е в институт "Конфуций" към ВТУ. Дори и колцентрове няма толкова мн в Търново, камо ли такива, които да търсят хора с толкова редки езици (макар че ако имаше такива работни места то служителите биха взимали заплати колкото добрите програмисти). Наистина Търново е с много ограничен трудов пазар. Ако аз бях на твое място бих избрал отново някаква педагогика (очевидно ти имаш желание да се развиваш с преподавателска дейност), но може би с английски, или още по-добре с немски. Дори после да не успееш да станеш учителка ( в родната действителност това е напълно възможно за съжаление), то после ще можеш да си намериш работа с немски, при това много добре платена. А Търново е приказен град- има всичко необходимо за живот, което го има в по-големите градове, град с история, със собствен дух и атмосфера, същевременно е малък и спокоен. Единственият недостатък, който в никакъв случай не е за подценяване, са ниските заплати и много ограниченото намиране на работа, без значение колко образован и квалифициеан си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker