Бъдеще с китайски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бъдеще с китайски език
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1164 пъти
Здравейте! Искам да попитам имам ли бъдеще с този език и ако да къде? Не искам да оставам в България като преводач или учител и като цяло. Искам да живея в Китай но как да стане това и къде да се запиша, знам за институт Конфуции но там сигурно ли е че ще мога да се реализирам в Китай или това са просто обикновени курсове с които не излизам нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 44502487db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, не подкрепям идеята да напускаш България. Знам много добре как и къде да се реализираш с китайски език, защото познавам доста китайци. Бих ти казала, ако искаше да останеш в България да работиш с този език, аз също го знам и работя с него и искам да ти кажа, че като преводач правя около 2500 лева месечно, което е една чудесна сума.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3de26eb46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато се учат езици, това се прави със икономически възглед и гео-политика рефлектираща доминация.

Английски език се учи защото се води лесен и универсален за пътуване, бизнес и цялостна социална комуникация. Немски, Френски, Испански са също популярни по подобни причини. Китайският 'навлиза' поради растежа на Китай като глобална / конкурентна сила на сатуквото.

НО, владеенето на език е само бонус. Пътя към развитие обгражда много други фокуси на професионално и личностно развитие.

Ако искаш да идеш във Китай и владееш Английски език, провери за програми с които можеш да заминеш да преподаваш английски език. В момента постоянно има платени реклами за завършили английско говорящи от англо-езичните страни да ходят да преподават английски език във Китай. (Това разбира се, разбирай на богаташки китайци). Заплащането е също над средното на това което китайцие изкарват.

Ако е само за език и те вълнува културата им, би имал възможност чрез нещо такова да заминеш. При все, те са комунисти и всичко е авторитаризъм, пропаганда и репресия на малцинствените региони коит не са Хан китайци. Тези неща просто не ни се показват толкова. Имат концентрационни лагери където има над един милион Уюрги (монголоидни, тюркоезични мюсюлмани), където поради това че идеологията на комунизма забранява религията, тези хора биват натъпквани в такива 'училища', както ги наричат за да им бъдат 'пре-промити' мозъците. Учат ги насилствено на китайска култура и китайски език, забранявайки им да говорят на техният. Във тези региони където не са Хан китайци пък биват изграждани селища и точно както при СССР са правили, преместват милиони Хан китайци от провинциите в тези новоизградени градове (за да си градят GDP и развиват пазара), както и за да абсорбират малцинствата и заличат идентичностите им. Във тези региони има метални детектори, като има навсякъде (във концентрираната Хан китайска територия), и извън нея, камери за наблюдение. В момента Китай е най-авторитарната система след Северна Корея. Изкуственият интелект се използва за масово наблюдение на гражданите, като живота там е на точкова система. Хората биват глобявани за разновидни неща, като това ако някой е добър или лош пример за обществото директо афектира точковият профил на даденият индивид. Хора със нисък рейтинг не могат да теглят кредит, да си вземат / наемат жилище, да пътуват със самолет, влак и прочие. За много хора това би било 'чудесно', но във авторитарен режим това е мафия и всеки може да бъде наказан за щяло и нещяло, виновен или не.

Със технологичната революция в която навлязохме, ерата на автоматизацията и изкуственият интелект, може да видим че бъдещето е все по-интересно в предвид как тези технологии биват използвани от различни системи на управление.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9c64b73ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Искам да живея в Китай - луд ли си? С китайски може и в Англия да се пласираш, ама да живееш в Китай защото учиш китайски е малоумно. Научи свахили и върви да живееш в Африка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 551e5ac9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:

Номер 1 не е ли сезонна работата като преводач? Откъде познаваш китайци? Къде точно работиш?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 37dd97c980
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мъжът ми кара в института курсовете, т. е. той изкара всичко което се предлагаше в България и то беше до ниво А2, което е крайно недостатъчно. Учителите са китайци, преподава се на английски. Езика е много труден, трябва да можеш да пееш, за да го научиш, защото една и съща гласна може да има 3-4 тонови разлики, които придават различно значение на думата. За писане е също трудно.
Мъжът ми има в момена HSK5 и при него китайският беше добра инвестиция, но той има още три езика на C2 и маркетингова магистратура. Китайският беше средство за достигане на други пазари, само езикът нямаше да му донесе подобни дивиденти.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 551e5ac9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:

Благодаря ти, номер 5.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker