Отказване Медицина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Отказване Медицина
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 3580 пъти
Здравейте,
Аз съм студент по медицина 1ви курс във Варна. Накратко подготвях се близо 2 години за кандидатстудентския изпит за Медицина и влязох с приличен бал като за момче от 1во класиране. Аз съм родом от Плевен и впоследствие осъзнах, че реалната причина да бъда мотивиран да уча по биология и химия за изпитите беше това започна да водя самостоятелен живот далеч от нашите и да докажа, че не съм по тъп от брат ми, който учи в чужбина. Проблемът е, че от първия ден осъзнах, че това не ми е на сърце и просто в момента ходя с огромно нежелание и съм в депресия, защото дълго мислих, но вече съм решен да се откажа, тъй като не виждам смисъл да продължавам, но се чудя как да го кажа на родителите ми и дали да изчакам края на семестъра. Моля, кажете какво е вашето мнение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: daf2ab8b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Те ще те питат, а после какво?
И да се отказваш от медицина, странно, ти още нищо не си видял, та това са има няма два месеца.

Ако съм на мястото на родителите ти, оставям те да правиш каквото решиш, но на собствени разноски.

Това ще ти отвори очите, кое правилно, кое не.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82ec32c2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз съм медицинска сестра и виждам какви са нещата, определено е много трудно. У нас не е работа да се занимаваш с такива професии, особено като не ти харесват. Вашите трябва да го приемат. Реши ли какъв искаш да станеш?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7fdefa45e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто се откажи! Няма смисъл да продължаваш, щом не ти се учи това. Намери нещо, което ще те направи щастлив! Можеш да изчакаш края на семестъра и да кажеш на родителите си, че просто това не е твоето нещо.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 86cdc0ef1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А защо избра точно медицината, ако не ти се отдава? Можеше да избереш друга професия... Но к'вото станало е станало... Не знам как ще се почувстват родителите ти като им кажеш...
Според мен, ако не те влече медицината, може да се прехвърлиш във фармация например(ако е възможно това). Но ако изобщо не искаш да се занимаваш с медицинските специалности по-добре се откажи още сега, като е време. То 1 година изгубена нищо не значи. Догодина ще кандидатсваш за специалност, която те влече. И хем ще си отпочинеш малко. Иначе то със зор няма да стане.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5847849954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо това е твое решение и аз го респектирам. Изпитвала съм също подобни чувства, а моето следване не беше толкова тежко като твоето. Аз истински се радвам, че не се отказах, защото сега живея в чужбина и имам много хубав живот, а това е благодарение на това, което завърших. Според мен, ти имаш всичкинеобходими качества щом са те приели и да завършиш, чувала съм че при медицината първите 2 години са най-трудни и който ги избуута на практика трябва да задържи темпото до края на следването.
Може да споделиш с нашите око празниците, когато предполагам ще се видите и да им обясниш как се чувстваш. А може и да изчакашдо януари, за да не си разваляте празниците и да споделиш, Както и да реагират вашите не трябва да се притесняваш тжва е твоятживот и ти имаш правото да решаваш, как да го живееш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 53bc4777c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   А защо искаш да се откажеш? Каква е конкретната причина? Ако се чудиш дали ще си вземеш изпитите - ще се справиш, защото се преписва по изпити.

P. S. Тази година завърших Медицина в МУ Варна ;D

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3cdeb2a2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кажи им по-скоро. Да не стане като една бивша студентка преди време - прекъснала медицина след първи курс, но не казала на родителите си и ходила да "учи" до края. Накрая когато трябвало да бъде вече с диплома им разкрила как е пропиляла годините. Ходила да живее студентски живот със съквартирантките си, които са завършили медицина за разлика от нея. Представи си как са се почувствали и реагирали родителите й.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b6edbf259a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отказвай се и мисли какво да правиш а не като мен на инат да завършиш нещо което не ти е на сърце, защото при мен ставаше дума уж за доста висока заплата дума ама държавата не е луда че да ме остави и си иска нейното по един или друг начин

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e0d4fce43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Моята дъщеря също учи медицина и в началото казваше, че много й харесва това, което учи. Сега, когато през повечето време са в болници и видя как стоят нещата, малко се отчая - но пък от друга страна е инвестирала 5 год. от живота си в това и е трудно да вземеш решение да се откажеш. А пък след завършването на 6 курс я чакат още 4 години специализация и като пресметнеш са общо 12 години от живота ти.
Нямаме връзки /не работим в системата/ и не е сигурно, че ще намери болница, в която да специализира.
А пък на теб от първи курс не ти харесва. Говорил ли си с вашите?
По-добре да се откажеш сега, след това е по-мъчително.
Пиши какво си решил.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1df8171808
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм лекар. Прекъсвай. Тая професия е достатъчно трудна и неблагодарна, дори и с огромно желание.
Няма какво да чакаш края на семестъра.
На вашите кажи, че не е за теб и ще сменяш амплоато.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b6610c2ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не се отказвай! Все пак си приет в една от най-желаните и престижни специалности.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e3d80e9772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Здравей. Аз уча за медицинска сестра и мисля също да прекъсвам, понеже имам чувството, че уча за психолог вече. Винаги съм искала да уча медицина и искам да попитам наистина ли е толкова трудно следването, колкото всички казват?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2470de8dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има вариант да запишеш фармация. За да бъдеш лекар трябва да обичаш хората и да имаш желание да общуваш с тях и да ги разбраш. В България медицината е неблагодарна. Казвам го, защото аз съм лекар с 3г. Трудов стаж :). Но аз винаги съм искала да бъда това. Това ми е призванието. В твоя случай ще ти бъде много лесно да се прехвърлиш фармация - на фармацевтите се плащат огромни заплати после и ще си живееш добре. Но ако изобщо това не те влече (а явно имаш умствен потенциал) смени на нещо интересно за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2470de8dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Медицината е трудна. Адски трудна. И като завършиш има още повече да учиш. А е ужасно когато хора ти умират в ръцете. Ако не ви се работи това и ви мързи да четете изобщо не се захващайте. Фармация и Стоматология е също трудно да завършиш, но поне после ти плащат добре. В бг пародияга на здравна система не си струва да оставате!!!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1bcc029d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ами доказваш че си по-тъп от брат си, честито

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0b569c9030
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Това с брат ти не го рабрах много, защото да си лекар е призвание, и не е задължително да си МНОГО умен, че да влезеш медицина, просто трябва да имаш добра памет и да си упорит. Биологията е изцяло памет, а химията с 50-тина правила и зависимости се оправяш. Не можеш да сравняваш зубренето с тежък изпит по математика примерно, където трябва наистина да показваш бързо и логично мислене, в над 20 вида задачи. Но както и да е. Ако се прехвърлиш фармация имай предвид, че те чака мног химия и доста математически задачки, както и също много зубрене по някои предмети. Ако не обичаш химията, не се прехвърляй фармация. Не е сигурно и дали ще можеш да се прехвърлиш държавна поръчка. Правете си сметка, че държавата само веднъж плаща за магистратура, и не винаги има свободни места за прехвърляне. Според мен, поговори с вашите и заедно помислете какво най би ти допаднало.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 51b55b1a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Отказвай се още сега и не го мисли! И аз записах медицина преди няколко години заблуждавайки се че това е специалността за мен само защото бях добра по биология и химия в училище. Видях какво е, . разбрах че тази специалност е само за хора, които изцяло се отдават на науката, а аз не съм такъв тип. С голяма гордост я прекъснах и се радвам, че предпочетох това отколкото да си тровя живота.
Искам да попитам тези които учат медицина, стигнали са до 6ти курс, обаче трябват още 4 години специализация или там какво беше, първо - евала че сте толкова упорити и борбени! Но от друга страна не ви разбирам как издържате без почти никакви почивки, социален живот, кино, забавления и сън? Аз не мога без изброените неща, а от много хора чух, че за да завършиш тази специалност трябва да се лишиш от гореизброените неща... как издържате 12 години този терор, не знам.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 17dc07296f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17 - Утре, когато се разболееш, ще искаш най-добрите да те излекуват. Ти при посредствен лекар ще идеш ли, или да те оставят и квото такова. Е познай, същите тези най-добри са се лишили точно от това, без което ти не можеш, за да може да получиш най-качественото и добро лечение. Ето защо!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0b10429389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Н. 17 ами то за това до края на следването остават основно тези на които това си им е призвание... Искат да бъдат лекари и нищо друго не ги вълнува. Голямо желание, посвещение и труд се иска за да изкараш.

Другите се отказват или си намират друга специалност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker