Да прекъсна ли - странно вероятно за мнозина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да прекъсна ли - странно вероятно за мнозина
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1706 пъти
Да прекъсна ли следването си, 6 курс, медицина...

Поредна депресия, свързана с областта, овладяна частично с хапчета – този път може би отключена от факта, че от около година работя в една държавна болница – стрес, напрежение, хаос и неуредици...
И отговорността вече ми се вижда отново преголяма, аз утре – младият доктор. Отделно са трудният път за специализация, и мизерното заплащане там. Но Най- вече отговорността, да отговаряш за друг. А медицината е област, където някой трябва да ти каже/покаже, не става само с четене ( а съм чел много). Но при настоящите условия на здравеопазването, често такъв просто липсва. И оставаш сам....

Засега са само депресиите, но се страхувам, скоро може да отключа и нещо друго, телесно.

Обмислям прекъсвайки, да се превърля фармация (работил съм и в аптека). Доста по-спокойна работа ми се вижда. Някой ще кажат – просто продавачи, скучно. Но като цяло спокойно.
Но направя ли го, още 5 години следване, а вече съм на 27. Разбирам, че отново нашите ще трябва да ме издържат, защото вероятно и фармацията ще позволява като медицината работа някъде, почасово. Нашите са разбрани хора, но бая пара е това...

Разбирам, късно се решавам да помисля за промяна.

И така, споделих. Продължавам да се мъча тук в борбата с поредната депресия... никому не пожелавам депресия, ужасно е...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0d02152a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ми стана ясна причината за депресията ти, може би самият ти не я знаеш. Съветвам те да избуташ - това е последна година. Не много хора имат възможност да учат медицина и само мечтаят за това. Звучи, сякаш наистина се стараеш да постигнеш нещо и не виждам причина да се отказваш. Преосмисли живота си. Какво те прави щастлив?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 15f6eac0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма работа, в която да не носиш отговорност. Вече си голям човек мъж. Носиш отговорност на работа. Носиш отговорност към родителите си. Носиш отговорност за жена/деца. Това е положението. Свиквай!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 406ae3c73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Прекъсни. Обществото няма нужда от още един некадърен лекар, който е взел тапия "щото трябва".

Лекар е призвание! Ти ако не гориш от вътре да си полезен и да се справиш с всяка трудност на пътя ти... си за никъде.

Още веднъж - прекъсни!



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b60c1f05aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш ли да завършиш и да се занимаваш с клинични проучвания примерно или пък GP? Или медицински представител?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b28d0fcea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Аз от малка си мечтая да уча медицина, но все нещо не ми достига, за да се пробвам. Записала съм 2 висши и от двете се отказвам, просто защото всеки път ги свързвам с медицината и виждам, че не е същото (нищо, че го знаех още преди да запиша). В момента съм без висше образование, седяща и незнаеща какво да правя вече.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e6d361cd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Аз съм момиче, в подобно положение като твоето. Завърших Медицина тази година и точно 6 курс развих тревожност (не е потвърдена от психиатър, но аз така я преценям) и паник атаки. И мен ме е страх, че ми предстои голяма отговорност спрямо пациентите, а в университетската болница не се набляга на практически знания. Не съм приемала хапчета, защото реших да пробвам сама да се справя чрез спорт (фитнес, йога, плуване, каране на колело) и излизане повече навън. Има ефект, ако трябва да сравня състоянието си с началото му (преди половин година). Продължавам да имам колебания дали ставам за тази професия заради моите притеснения, но съм решена да пробвам.
Аз , както и ти, все пак сме били приети Медицина и сме си вземали изпитите през всички тези 6 години. Не си заслужава да хвърлим целия този труд на вятъра. Затова те съветвам да завършиш 6 курс като пробваш да разнообразиш ежедневието си, защото на мен това ми липсваше. Също така много ми помага подкрепата от семейството ми!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1f5b890deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Завърши, вземи медицинска диплома и се ориентирай към класическата хомеопатия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9b251cea97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Стигнал си чак до 6 курс, поне я завърши тази медицина, пък после ако искаш ставай фармацевт.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 498a154cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не се отказвай заради усилията, които си положил. Няма да ти е по-лесно без образование. Завърши и се запиши на курсове, за да можеш да поставяш ботокс, хиалурон - това е ненатоварващо, печелившо, леко. Също така можеш да бъдеш медицински представител - това се случва без специализация. Аз се отказах именно заради това, че нашите трябва да ме издържат. А нямат тази възможност. Боли ме и ще съжалявам цял живот.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5cc6c1af3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбирам, че е трудно, но не се отказвай! Замисли се... ти си успял да стигнеш до 6-ти курс Медицина, само ти знаеш колко усилия си вложил, колко старание и трудности си преживял, НО има едно но и то е че ти си достатъчно умен, за да стигнеш до тук, достатъчно добър в сферата, която си в момента и ако зарежеш всичко това ще бъде много жалко за пропиляното време, пари и то не твоите, а на родителите ти... Ако имах такава подкрепа от моите родители, щях да запиша твоята специалност или подобна, но избрах друго, защото нямам избор... Ти си имал този шанс, не го пропускай....

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3517b042a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Завърши го и после отиди я в клинични проучвания (от 300лв стартира заплатата), я медицински представиел, я лазер и хиалурон. Аз съм лекар и знм, че е адски трудно. Но това са добри възможности, в които няма смъртна опасност за пациента :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 55ad8fd1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз се намирам в същото положение, но вече не мисля да прекъсвам понеже ми останаха само 8 месеца стаж. Уча за Медицинска сестра и аз като теб не се чувствам добре и не мисля, че бих се занимавала с това като го завърша. Беше необмислено от мен да запиша точно тази специалност, но в един момент се усетих, вече съм 4 курс. После не знам с какво ще се занимавам, наистина ако човек иска още едно образование, това са доста години и разходи. Не е лесно, но много хора са в нашето положение, на 18 не всеки е наясно какво би искал да прави в живота. Пожелавам ти да намериш най-доброто решение за бъдещето ти, както го пожелавам и на себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1def41f6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   България остана без лекари, горко ни на оставащите на тая територия ще мрем като отровени хлебарки. Бог да прости бъдещите умрели поради липса или адекватност на лекарска помощ. Амин

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 75fb700088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Според мен не се отказвай защото всичките усилия и пари за семестриални такси които си полагал досега ще се окажат на вятъра.И си един от малкото ориентирани хора.
Като те сравнявам със себе си, стигам до този извод.
Като ученичка много обичах биологията и химията и заради това учителите, майка ми повярваха, че може да стана добър лекар, а покрай това и аз.Кандидатствах, приеха ме, не можах и един семестър да оцелея поради факта, че всичко ужасно трудно ми дойде и осъзнах , че тази специалност е само и единствено за хора, които са готови изцяло да се отдадат на науката - аз не съм такава, но ти си такъв може би.
Аз не мога да се справя с такива трудности.Предпочитам по - лесните неща и един безгрижен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker