Японско развитие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Японско развитие
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1138 пъти
Привет! Пише ви момиче което има въпроси свързани с Японския език който се изучава в вуз или по точно във Велико Търново. Нямам проблем с английския който го изискват защото ще ходя на подготвителни курсове но ме интересува:

А) Има ли фирми свързани с университета с които мога да си намеря работа в страната или въобще мога ли да се уредя на работа и по какъв начин?
Б) С този профил приложна лингвистика с японски не всички работят по специалността си означава ли че нямам бъдеще ако завърша тази специалност?
В) Има ли други програми освен тези от посолството?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1340ff15cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Да смяташ, че нямаш проблеми с английския, защото тепърва ще ходиш на подготвителен курс е като да се опитваш да се насереш, преди да си консумирал храна.
2. За да започнеш работа в Япония не се изисква само да се "уредиш".
3. Това, че не всички работят по специалността означава, че е безперспективна. Това е очевадно.
4. И да има и да няма, реферирай към т. 1.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 70729376ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката:

Номер 1 Можеше по учтиво който/ която да си :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8ebf1f1cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей. Писала съм и на други места, ще пиша и тук, защото искам на повече хора да им стане ясно за това, което правят ВТУ относно Приложната лингвистика. Изобщо не ти е гарантирано дали ще учиш точно японски език там. Да кажем, че изкараш на изпита приблизително 5. Кандидатстваш Приложна лингвистика и те те приемат. Но толкова. От там нататък - ТЕ ти избират кой втори чужд език да учиш според оценката, която си изкарала. Демек ти може да си посочила, че искаш японски, но ако не си изкарала отлична оценка, ВТУ няма да се съобрази с интереса ти. Ще ти сложи другия език португалски, холандски или нещо такова, но нищо общо с японския. И ще си се прецакала, защото вече са те приели и ти си се записала. Избират ти езика след като вече си си платила семестъра, което е много хитро, вържат те. Това се случи и на моя позната, и на моя съученичка. За малко и аз щях да се вържа (и аз исках японски), но се обадих лично по телефона на ректората за да питам. Ако не ми вярваш, и ти го направи. Нищо няма да изгубиш.
И последно - въобще недей да подценяваш изпита им, ходила съм, труден е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 70729376ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:

Здравей номер 3, мерси, че ми каза, ще го имам предвид. Можеш ли да ми отговориш на посочените въпроси по-горе, вече разбирам че наистина е трудно и просто искам да знам дали си струва и да съжалявам ли ако не ме приемат.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8ebf1f1cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отново съм номер 3:
Здравей, отново.
1.Няма как да знам с точност, защото все още не е сигурно, но тази година (13.04) ректора на ВТУ и японския посланик имаха среща за да обсъдят бъдещи съвместни инициативи, но няма нищо конкретно все още. Мен малко ме съмнява от В.Търново да успеят да те пратят в Япония чрез фирма за сега. Но може в бъдеще ВТУ да отпусне такава стипендия да изкараш някой семестър в японски университет.
2.С японски може би ще можеш да си намериш някаква работа само в София. Можеш да работиш като преводач на свободна практика (естествено японския ти трябва да е безупречен) Не мога да ти кажа, дали ще имаш бъдеще, защото попринцип всичко си зависи от теб, колкото и клиширано са звучи.
3.Не съм чувала, но можеш да проучиш по-подробно в интернет.
Един съвет-ако наистина искаш на учиш японски във ВТУ се замисли дали наистина си на ти с английския, защото иначе не виждам как може да стане. Приемат 10-ина човека, които са изкарали отлична оценка на изпита.
Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6e8fdf7c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Можеш да работиш във фирми, които търгуват с японски фирми. Повечето ходят на стаж в Япония - знам случаи да се оженят там (не за японци/японки, а за други чужденци дошли на стаж).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: aa664b1946
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кандидатствай също в Софийски университет "Св. Климент Охридски" - има специалност "Японистика" и специалност "Южна, Източна и Югоизточна Азия". Приемат малко души (18 момичета Японистика държавна поръчка 1 платено обучение; 15 момичета ЮИЮА държавна поръчка 4 платено обучение), но всичко е на ниво. Имам приятели и в двете специалности, които са изключително доволни от преподавателите, изучаваните дисциплини и т. н. Освен това в СУ има и други редки филологии - Китаистика, Кореистика, Арабистика, Иранистика, Индология и т. н. Кандидатстудентският изпит е по английски език.
Освен това в СУ - ФЖМК (Факултет по журналистика и масова комуникация) има открита нова специалност "Комуникационен мениджмънт". Изучават се дисциплини като "Изграждане на комуникационни ефекти", "Компютърни технологии", "Международни отношения" и т. н. Нова, иновативна специалност - съчетава в себе си сферата на медиите, бизнеса и политиката, както и набляга на дигиталните умения. Копирам от написаното в сайта на СУ: "Комуникационен мениджмънт със засилено обучение по източни езици (китайски, японски, арабски) и получена специализация „Управление на съдържание и регионална идентичност (Близък и Далечен Изток)”. "


В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" има бакалавърски програми по специалност "Българска език и китайски език" и "Български език и корейски език". Може да са ти резервни варианти.

-> Реализацията зависи от теб, от твоите интереси, от това до колко си пробивен/пробивна. Има програми за безплатни обучения в Япония и Китай. В София постоянно има събития, свързани с държавите от Изтока. Можеш да потърсиш стаж в организации, отговарящи за подобни събития, като така се запознаеш с важни личности. Създаването на полезни връзки е ключово, а във Велико Търново това е по-трудно осъществимо.

-> Не всички се реализират като преводачи, някои са в областта на образованието (учители), бизнеса или услугите.

PS: Наблегни на българския. За да се захванеш с толкова сложна филология, първо трябва да знаеш майчиния език на ниво. При теб определено не е така.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 70729376ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря ти номер 3! Номер 6 предполагам, чрез университета се ходи на стаж в Япония?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker